Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - otomobil güvenlik koltuğu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumotomobil güvenlik koltuğu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
banu70781 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: otomobil güvenlik koltuğu
    Gönderim Zamanı: 03 Tem 2008 Saat 16:49

Merhaba Erkin Bey,

Çocuğumun sağlığı ve güvenliği her şeyin üstünde tutarak hareket ediyorum. Ürün seçimlerinde işin içine daldıkça marka ve model çokluğundan, herkesin bir şey demesinden sonra kafam inanılmaz karışıyor. Hala alacağım ürünleri inceliyorum, nelere dikkat etmeli ve bunun sonucunda hangisini seçmeliyim sorusu çok önemli. Oto güvenlik koltuklarını inceliyorum. Bu konuda sorulmuş tüm konuları tek tek okudum, yine de bazı sorularıma ulaşamadım. Oto koltuğunu hastane çıkışından itibaren kullanacağım. Markaların orijinal sitelerini ve uzman görüşlerini ve forumlardaki önerileri takip ediyorum. Buna göre 0+ grubu için aşağıdaki sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

Maxi-cosi, römer, bebe comfort, recaro, chicco markaları arasında gidip geliyorum.

• straforun –köpük- çok önemli olduğunu sayenizde öğrendim. Yukarıdaki markalar arasında strafor açısından bir fark var mıdır? (maxi-cosi’nin köpüğü römerden daha kötüymüş sanırım.)
  • ECE R44/4 etiketinden yine sayenizde haberdar oldum. Bir yazınızda ipucu vermişsiniz; oto koltuğunun kılıfındaki marka ile etiketin üzerindeki marka aynı olsun demişsiniz. Etiket derken ürünün üzerinde mağaza etiketi dışında orijinal etiketler var sanırım onu mu kastediyorsunuz?
  • Çocuğun rahatı açısından oto koltuğunun tamamen yatabilmesi önemli midir?
  • 3 nokta ve 5 nokta emniyetler var. 5 nokta daha mı güvenlidir. Eğer öyle ise neden sınırlı bir iki marka dışında birçok marka 3 nokta üretiyor?
  • Uluslararası markaların Avrupa’da üretilenlerini tercih edin diye önerdiğinizi forumda okumuştum. Maxi cosi Hollanda markası ama Çin de üretiliyormuş sanırım. İnternetteki satışlarda üretim yeri bilgisi Çin olarak verilmiş. Ama birkaç yerde bu markayı tavsiye ettiğinizi okudum. Sorum Maxi-cosi, römer, bebe comfort, recaro, chicco nerelerde üretiliyor?
  • Bu markaların, markasının arkasında olduğunu, satış sonrası müşteri memnuniyetine önem verip vermediklerini nasıl araştırabilirim?
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2008 Saat 17:12

Merhaba Banu Hanım,

Öncelikle geç cevap için özür dilerim zira yurtışındayım ve yoğunluktan zaman bulamadım cevap yazmaya. Madde madde cevp vereyim sorularınıza:

1. İki marka da dünyaca tanınmış ve kendini ispatlamış markalardır. Köpüklerin birbirinden daha iyi ya da daha kötü olduğunu söyleyebilecek bir uzman yok Türkiye'de. Yalnız,  uluslararası otomobil koltuğu test kuruluşlarının her yıl verdiği 5 yıldız ile 1 yıldız arası değerleri kapsayan derecelemdirmeler var. NCAP ya da ADAC kelimelerini internetten araştırırsanız istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.
2. ECE R44/04 etiketinin üzerindeki marka ile ürünün markası aynı olmalıdır. Türkiye'de bazı markalar kendi ürünleriymiş gibi başka markaların oto koltuklarını satın alıp kendi logolarını bu ürünlerin üzerine koymak yolu ile halkı kandırmaya çalışıyorlar. Amaçları tamamen ticari malesef. Sizin bahsettiğiniz markaların hiçbirisinde bu tehlike yok.
3. Gerekli ve güvenlik testleri sırasında aranana bir kriter değildir.
4. 3 nokta güvenlik sistemi Grup 0 ve 0+ için yeterlidir. 5 nokta güvenlik sistemi Grup 1 ürünler için şarttır.
5. Maxi Cosi Hollanda markası olmasına rağmen Çin'de üretilir. Bebe Comfort'da Fransız markasına olmasına rağmen Çin'de üretilir. Römer ve Recaro Alman, Chicco ise İtalyan markalarıdır. Recaro hakkında bilgim yok ama Chicco İtalya'da Römer ise Almanya'da üretilmektedir. Bu nedenle öncelikle bu 2 markadan birisini tercih edin. Sonraki seçenek ise Maxi Cosi.
6. Bu olay tamamen şirketlerin müşterilerine verdikleri değerle eşdeğer ve paraleldir. Hu bahsettiğiniz markalardan Chicco hariç tamamı Türkiye'de temsilcilikler yoluyla tüketiciyle buluşmaktadır. Chicco Türkiye ise uluslararası bir yatırım olarak ülkemizdedir. Ve Türkiye'de çok büyük bir farkla en iyi müşteri hizmeti veren firma olarak da bilinmektedir. Yine bu söylediklerimin Chicco'da çalışmam ile hiçbir ilişkisi olmadığını belirtmem gerekiyor.

Saygılarımla,

EÜ.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.