Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oto koltuğu mu ana kucağı mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoto koltuğu mu ana kucağı mı?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sebayoglu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Eki 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: oto koltuğu mu ana kucağı mı?
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2007 Saat 17:33

Bilinen iyi bir marka olması şartıyla doğumdan itibaren hemen oto koltuğu kullanabilmemiz mümkün mü? Her ne kadar bu koltukların anne karnında bebeğin durduğu pozisyondakine benzer formda  üretildiği söyleniyorsa da bel bölgesindeki yüksek girinti bana nedense ileride çocukta bel sorunları oluşturabilecek gibi geliyor ve arkadaşlarım doktorlarının çoğunlukla oto koltuğunu kullanmamalarını ya da düz formlu (yani bel bölgesi fazla oyuk ve girintili olmayan) olan anakucağını kullanmalarını tavsiye ettiklerini söylüyorlar. Bebeğimiz haftaya doğacak ve hala ne yapacağımızı bilmiyorum. Oto koltuğu mu ana kucağı mı?

Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16 Nis 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2007 Saat 18:37
Merhaba Ebru Hanım,
 
Çocuk güvenlik  koltuğu ile ana kucağının fonksiyonları tamamen farklı. Arkadaşlarınıza oto koltuğu kullanmamalarını söyleyen hekimlerin, çocukların otomobille seyahati sırasında güvenli yolculuk edebilmeleri ile ilgili başka bir çözümleri olup olmadığını da merak ettim doğrusu. Bu tamamıyla yanlış bir öneri ve yönlendirme.  Öncelikle doğumdan itibaren her  bebeğin dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi otomobille seyahatlari sırasında  çocuk güvenlik koltuğunda yolculuk yapması kanuni bir zorunluluktur. Bu zorunluluk malesef ülkemizde yok. Ana kucağı ev içersinde kullanılan ve bebeğin oynaması, dinlenmesi ya da uyuması için üretilmiş ürünleridir ve hiçbir zaman çocuk güvenlik koltuğunun yerini tutmazlar. Siz kimseye kulak asmadan kendini ispatlamış bir markanın 0-13 kg. (Grup 0+ diyoruz biz bu tip oto koltuğuna) arası ağırlıktaki bebekler için ürettiği bir çocuk güvenlik koltuğu edinin.
 
Sağlıklı günler dileklerimle,
 
Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.