burası türkiye diyerek başlayayım satırlara....
hakaret değil bu ülkeme gelen her söz, bana da bulaşır, işi kılıfına uydurmak, polis durdurduğunda, hastayı hastaneye götürüp sıra beklendiğinde,vb... milletvekilini aramak açısından dedim....
erzurumdayım az zaman değil, 6 aydır; şehre girerken 80 le hız cesası yedik, hayran kaldık kurallara... bu şehirde yaşamak güzel olacak gibi düşünürken, kural uymak acemiliğimizden(!) korkarak çok ceza yiyebileceğimizi de düşündük...
yaşadıkça öğrendik ki...korkumuz yersiz...
ben artık otobüsle seyahat yapamıyorum, çocuk koltuğu takılacak yer yok, gerçi uçaklardaki sistem de çok komik de, son iki yolculuğumda kemer kendiliğinden açılıyordu...
bir arkadaş çocuğuyla 1, 5 yaşında yolculuk yapıyor, kızı ön koltukda, kendisi şoför... polislerin gözü önünden süzülüyor....
yani uzun sözün kısası erzurumda her türlü ceza var ama bu konuya henüz eğilinmiyor, bebek mağazaları henüz emniyetle irtibata geçmemiş olmalı....
neyse bilgisayar yeni formatlı bir çok proğram yok, düzensiz ve aklıma geldiği gibi yazdım, konuyu daha etraflıca değerlendirmek isterdim....
muhabbetle...