Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - OTO KOLTUĞU KANUNU HAKKINDA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOTO KOLTUĞU KANUNU HAKKINDA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1750
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 10:05
selam katılmamak elde değil bu arada yapılan bir araştırmadada lüks araç kullananlarında araba koltuğunu daha az kullandığını göstermiş hepsine aynı şeyi söyleyemeyiz ama 250 bin euroluk araçlara binenlerde araç koltuğu yokEvil Smile
çok üzüzcü erkin beyin yazdıklarının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor
çocuklar o kadar akıllılarki kızımın kemerini çok yakın bir yere 50 mt kadar gideceğimiz zaman bağlamayalım diyoruz hayır nbenim kemerimi bağlayın diyor daha 3 yaşında
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 10:16

doğduğundan beri sürekli koltuk kullanıyoruz ama hiçbir denetime şahit olmadım

başka şehirden bi arkadaş tanıdığı iki kişinin ceza yediğini söylemişti ama forum ortamı ve eski bi konu olduğu için şehri hatırlayamadım.
Yukarı Dön
aibü Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 189
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 13:55
oğlum 5,5 yaşında ve doğduğundan beri oto koltuğuyla yolculuk yapıyor. daha hiç denetlendiğini görmedim. her denetimde zaten koltuğunda olduğu için birşey dememişlerdir diye düşünecekken, hala oto koltuğunda oturmayan, hatta ön koltukta annesinin kucağında oturan çocuklar olduğuna göre demek ki bakılmıyor diye geliyor aklıma. kesinlikle insanın çocuğuna verdiği değerin bir ölçütü bence oto koltuğu kullanımı. bunun parayla falan da bir ilgisi olduğuna inanmıyorum çünkü çok uygun fiyatlı koltuklar da var piyasada.

Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 01:06
Sizlere geçen sene Antalya'da bir bebek mağazasında yaşadığım bir olayı anlatayım. Bir beyefendi çocuğuna oto koltuğu almış,mağazadan ayrılırken, bir jipten inen ve mağazaya giren başka bir beyefendi oto koltuğu ile mağazadan ayrılmak üzere olan beyefendiye "Kardeşim neden satın alıyorsunuz oto koltuğunu? Bakın sizler yüzünden biz de almak zorunda kalıyoruz. Birlik olsak ve satın almasak böyle bir kanunu uygulayamazlar. Boşuna para veriyoruz böyle zırvalara!". Oto koltuğu alan beyefendinin suratındaki dalgalanmayı ve şaşkınlığı tahmin edebirsiniz sanıyorum. Sadece O değil,herkes şok oldu mağazada tabii ki. Toplum bilinci düzeyi bu olan bir ülkeden çok da fazla bir şey beklemek çok doğru değil galiba...
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 09:18
Erkin Bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz. 
Ben Ankara'da oturuyorum. Bu yasa çıkmadan oğlumun güveni için (2008 doğumlu) oto koltuğu aldık. Sonra bu yasa çıkınca çok sevindim. Arabalara bakmaya başladım. Erkin bey oto koltuğu almak şöyle dursun çocukları, bebekleri ön koltukta annelerin kucağında gördüm. Hatta bir kere baba arabayı kullanırken gördüm. El kol işaretiyle yanlış yaptığını belirtmek istedim, bana el salladılar. 
Kısacası kesinlikle bu konuda Ankarada bir ceza uygulaması, bir kontrol yok. Yani Ankarada bir kez dahi durdurulup oto koltuğumuz olup olmadığı sorulmadı. 
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
berayim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 171
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 12:48
merhaba arkadaslar ben belcikada yasiyorum ve burada cocuk koltuksuz araba goremezsiniz polislerde her daim kontrolde bizim ulkemizde insana deger yok ama elin memleketi insana cok deger veriyo cok onlarda diyebilir cocuk senin cocugun bizene diye ama denmiyo bizim ulkemizde ana baba umursamadiktan sonra kanun ciksa ne olur
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2011 Saat 17:33
burası türkiye diyerek başlayayım satırlara....
hakaret değil bu ülkeme gelen her söz, bana da bulaşır, işi kılıfına uydurmak, polis durdurduğunda, hastayı hastaneye götürüp sıra beklendiğinde,vb... milletvekilini aramak açısından dedim....

erzurumdayım az zaman değil, 6 aydır; şehre girerken 80 le hız cesası yedik, hayran kaldık kurallara... bu şehirde yaşamak güzel olacak gibi düşünürken, kural uymak acemiliğimizden(!) korkarak çok ceza yiyebileceğimizi de düşündük...
yaşadıkça öğrendik ki...korkumuz yersiz...
 ben artık otobüsle seyahat yapamıyorum, çocuk koltuğu takılacak yer yok, gerçi uçaklardaki sistem de çok komik de, son iki yolculuğumda kemer kendiliğinden açılıyordu...
bir arkadaş çocuğuyla 1, 5 yaşında yolculuk yapıyor, kızı ön koltukda, kendisi şoför... polislerin gözü önünden süzülüyor....
yani uzun sözün kısası erzurumda her türlü ceza var ama bu konuya henüz eğilinmiyor, bebek mağazaları henüz emniyetle irtibata geçmemiş olmalı....
neyse bilgisayar yeni formatlı bir çok proğram yok, düzensiz ve aklıma geldiği gibi yazdım, konuyu daha etraflıca değerlendirmek isterdim....
muhabbetle...
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 743
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2012 Saat 17:21
çok güzel yazmışsınız ama oğlum 4 ayı bitti ve imkanı yok yatmıyor orda . bir semtten bir semte gitmek eziyet oluyor uzun yolculuklarda mola verelimde surdan suraya da trafikte mola verilmiyor. arabada var ama oturtabilene helal oslun. ben kontrol edilmemesinden memnunum diyebilirim. biliyorum sakıncalı ama başka çözüm yok bilen varsa söylesin.
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.