Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - otit başlangıcıymış!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumotit başlangıcıymış!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dynamis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: otit başlangıcıymış!
    Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 13:28
merhabalar hocam,
maalesef sizi yeni keşfedenlerdenim.geçen yıl oğlum sık sık hastalandığı sırada bu bilgileri okumuş olsaydım çok daha az ilaç içmiş olacaktı oğlum :(

32 aylık bir oğlum var.14,200 gr ve 92 cm (boyu biraz kısa geliyor bana,arada onunla ilgili fikrinizi de sormuş olayım)
yaklaşık bir haftadır burnunda su gibi akıntı var.burnu tıkandıkça sinomarinle açtık.cumartesi 38,8 e kadar çıkan hafif ateşi oldu.gece bir ölçek calpol verdim tekrar çıkmadı.2 gündür de çok gürültülü bir öksürük başladı.doktora gittik,ciğerleri temizmiş.geniz akıntısı öksürük yapıyor dedi.ama sol kulakta ödem sağ kulakta da kızarıklık varmış.geçen yıl 2 defa otit geçirdi,bir defa da havale geçirdi o sırada.açıkçası ilaç kullanmaktan nefret eden ben bile doktorlar ne yazarsa kullanır oldum bu yüzden.bugün de amoklavin bid 400/57 ve aferin yazdı doktor.eski maillerinizi okudum.ama geçen yılki kötü deneyimlerimden ötürü bir kez de size sormak istedim.bizim durumumuzda da iliadin kullanımı yeterli olur mu? kan sayımı yaptırayım mı? sadece öksürüğü var.ateş yok 2 gündür,halsiz ve keyifsiz sadece.kulağı ağrısa söylerdi,öyle bir sıkıntısı da yok anladığım kadarıyla.şimdiden cevabınız için çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 19:16
Otit ( Otitis Media)  icin Iliadin ped damla yeterlidir. 3gun; gunde 2x2 ser damla her iki burun deligine damlatin. Sakin kulaklarina bir damla damlatmayin. Hala bu uckagitlari yapan soytarilar var, dikkatli olun. Antibiyotik gerektiren durumlar Otit yapmazlar, viral enfeksiyonlar yaparlar. Antibiyotik gereksiz.  Aferin'i sakin kullanmayin, hadise gogusune iner. Ayrica; Calpol alan bir cocuga Aferin verirseniz, cocukta "Parasetamol" zehirlenmesi yaparsiniz. Calpol de 120mg.,  Aferin'de 160mg. Parsetamol vardir ama bizim doktorlar bunu bilmezler. Bu bilgiyi o doktorun gozune sokunda baska cocugun canini yakmasin. Kan sayimi simdilik gereksiz. oksuruk; 10 gun kadar surebilir. Sadece limonlu bal. Serum fiz. ve ColdMix kullanin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Mar 2012 Saat 19:17
Yukarı Dön
dynamis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 19:20
çok teşekkür ederim hocam cevabınızı bekliyordum ben de ekran başında.çok zamanınızı almayacaksam gelişimi konusunda yorumunuzu da alabilir miyim? bugünkü ölçümde 14,200 gr ve 92 cm çıktı. 32 aylık .çok şey istemiyorum umarım şimdiden teşekkürler   
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 19:55
Ilk sayfadaki; "Persentil " cetvenine bakin. Amerika ya gelirken kitaplarimi cok agir olduklarindan getiremedim. Buradan yenilerini alana kadar biraz musade edin.
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2012 Saat 22:11
hocam amerika demişken orda da yapıyor musunuz doktorluk?

Düzenleyen zehra_80 - 20 Mar 2012 Saat 22:12
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 05:44
Hayir, keyfime bakiyorum, emekli hayati yasiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.