Merhaba Kadir Bey.
7 aylık oğlum 16 haziran sağlık ocağında aşıdan sonra eve geldiğimizde ateşlendi ve ishal oldu. Ateşinin aşıdan kaynaklandığını sandık ilk önce. Ateşi 4 gün düşmeyince 39 ateşle hastaneye götürdük. Kaka tahlilinde Rota virüsü tespit edildi. Kendiliğinden geçecek denildi ve hiç bir ilaç kullanmadık.
Ertesi gün yoğun balgamlı öksürük ve burun akıntısı başladı. Sağlık ocağına götürdük. Dr. boğazı kızarmış dedi ve soğuk algınlığı ve balgam için ilaç yazdı. Forumda mesajlarınızı okuduğumdan dolayı tavsiyelerinize uyarak bir ilaç vermedim. Bol serum fizyolojik kullandık. Odayı nemli tutmaya çalıştık. Ballı limonu içmek istemedi ama sık sık emzirmeye çalıştım. 1 hafta içinde öksürüğü tamamen geçti.
Şimdi asıl mesele 4-5 gündür gece nerdeyse hiç uyumadı. Çok huzursuz. Bugün sağlık ocağına annem götürdü. BOĞAZI ve KULAKLARI çok kızarmış, ORTA KULAK İLTİHABI var demiş. Bir de ara sıra ağrı kesicide verin çok ağrılı geçer demiş.
CEFAKS SÜSPANSİYON ve PEDİFEN ŞURUP yazmış.
Dr.la telefonda görüştüğümde bana mutlaka antibiyotiki kullanın ihmal emteyin yoksa kulak zarı delinebilir dedi.
1) Orta kulak iltihabında ve boğaz enfeksiyonunda antibiyotik şart mı?
2) Antibiyotik daha önce hiç vermedim ve vermekde istemiyorum. Eğer kullanılmazsa gerçekten kulak zarının delinmesi gibi bir durum olurmu?
3) Rota virüsünü şimdi geçirmiş oldu. Onun aşısı yapılmamıştı. Bununla ilgili ne tavsiye edersiniz? Aşısını yinede yaptıralımmı? Aşısı tekrar bu virüse yakalanmasını önlermi?
4) Ateş düşürücü olarak neyi tavsiye ediyorsunuz ve ne zaman kullanılmalı?
5) Son olarakda ballı limon karışımında ne kadar bal ve limon ne kadar suyla karıştırılıyor?
Bir yandan annemin sürekli ilaç vermemle ilgili baskısı beni dahada kararsız bıraktı. Ne yapmam gerektiğini şu an hiç bilmiyorum. Bu konuda bize yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sizi bu kadar çok yazı ve soruyla yorduğum için ve de ayrıca almanyada doğup orda yetiştiğim için türkçe/yazıda hatalarım olabileceğinden dolayı kusuruma bakmamanızı rica ediyorum..
Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim Kadir Bey.
Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat dilerim...