|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
damlt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2016 Saat 19:16 |
Merhaba Kadir bey,
Kızım 11.08.2015 doğumlu. 10 -12 gün önce kasıklarında lenf bezlerinin şiştiğini farkettim. 4 gün önce ateşi 39 a yükseldi, 2 gün içinde kendiliğinden düştü. Hemen ardından döküntüler başladı. Saçlı deride, yüzde, sırt ve karın bölgesinde. Teşhis için dr götürdük. Lenf bezlerinde kasıkta ve boyunda şişlikler, boğazda kızarıklık var. Kulaklar temiz , burunda akıntı yok. Bu bulgular sonucunda öpücük hastalığından şüphelenildi. Karaciğerde büyüme olabileceği söylendi. Ve aşağıdaki testler istendi. ALT ( SGPT) AST ( SGOT) CRP C - reactive protein Hemogram, 22 parametre LDH MONOSPOT ÜRİK ASİT 1- Bu tahlilleri yaptırmalı mıyım? 2- sizin hastalıkla ilgili tespitiniz ne yönde? Teşekkürler, İyi çalışmalar. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bosverin; sadece bir "Kan sayimi" yaptirip, bana yazin.. Kan sayiminda; MONO degeri yuksek cikarsa, Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir, hicbir de onemi yoktur, virutik bir hastalik olup, tedavisi yoktur, hicbir sey yapilmaz, kendiliginden iyilesir. Karaciger buyuk olsa ne yazar, Dalak buyuk olsa ne yazar!! Hepsi kendiliguinden duzelir. Bu konu ile ilgili eski cevaplarimi okuyun. Ayrica: Bu bulgularla, 5. Hastalik veya asisini ( KKK) olmadi ise; Kizamikcik olabilir. |
|
![]() |
|
damlt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viral hastaliklardan birini gecirmis...NEU/LYM orani tersine donmus. LYM'nin NEU'dan fazla olmasi ve WBC degerinin dusuk olmasi viral enfeksiyon lehinedir. Enfeksiyoz Mononukleoz degil, muhtemelen, Coxsackie enfeksiyonu gecirdi. sicak havalarda cok az belirtisi olur, onemli bir sey degildir. KKK asisini olmus mu idi??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eyl 2016 Saat 18:28 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Kadir Bey, KKK aşı 18-08-2016 tarihinde yapıldı. Bir hafta sonra lenf bezlerindeki şişlikleri fark ettim. HCT değerinin düşük olmasının önemi var mı? Hiç demir ilacı kullanmadım, sık sık et yediriyorum. Mevcut durumla ilgili ne yapmamızı önerirsiniz. Lenf bezleri ve döküntüler kendiliğinden geçecek mi? Teşekkürler, İyi çalışmalar. Düzenleyen damlt - 17 Eyl 2016 Saat 18:47 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, gececek, Zaten gecmistir..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|