|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nurkiz ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Tem 2017 Saat 15:09 |
Hocam merhaba, resim ekleyemedim ancak 7 yaşındaki oğlumun on dişi özellikle de sağdaki dışa çıkık durumda. Okula başladıktan sonra alt dudağını ısırmaya başlamıştı, ben o yüzden oldu diye tahmin ediyorum. Ancak şu an diş dışa çıkık olduğu için alt dudağını da ısırmak huy haline geldi ve gün içinde defalarca uyarsam da yine de ısırıyor. Tel taktirmam gerekir mi.. doktora danistik ve 3-4 ayda duzelebilecegini söyledi. Ne dersiniz bu konuda?
Bir de aut dişlerinden sonra gelen dişler çok fazla sarı ve beyaz lekeli renkte.. bu konuda yapılabilecek bir şey var mı? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu dislerin cogunlugu; Ergenlik sonuna kadar, kendiliginden duzelirler.... Ancak; Bu yastan sonra duzelmeyenlere tel takilir.. Zaten kendiliginden duzelecek olan dislere, tek takmanin bir anlami yoktur . Sadece; discilere yarar saglar. 1- Sut disleri (adi ustunde) kalici dislerden; daha beyazdirlar... 2- Kalici disler, once kucuk cikip, zamanla buyumezler.. Eriskin cesametinde cikarlar.. Bu yuzden de bu yaslarda, her cocukta; ilk defa kalici disler ciktiginda, disler carpik-curpuk dururlar. Zamanla cocugun cenesi buyuyunce, kalici disler de yerlerine yerlesirler. Bu sebeple, bu yaslardan evvel dis teli takilmasi, soygunculuktur.. Cogu zaten kendiliginden duzelecek... 3- Ayrica da; arkanizdan, atli kovalamiyor!!! Bu ne acele!! Discininki malum!!! Onlar disler kendiliginden duzelmeden tel takmak isterler de, size ne oluyor??? 4- Lekeler icin; Fircalayacaksiniz... Cikmiyorsa da yapilacak bir sey yok, sadece bazi "Dis agarticilar" kullanilabilir. |
|
![]() |
|
nurkiz ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrar merhaba. Aslında acele etmiyoruz ama sürekli alt dudağını ısırdığı için duzelmeyecek ve hatta daha da dışa çıkacak diye endişeleniyorum. Bu huyundan bir türlü vazgeçmiyor. Yine de zamanla düzelir derseniz o halde sıkıntı yok.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Acele etmeyin derim......
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|