Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - okul öncesinde alfabeyi öğretmek istiyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuokul öncesinde alfabeyi öğretmek istiyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:18
valla biz burda tıkıldık kaldık duygummm.. sosyal falan olamıyos, bi de üstüne hastayız maaileLOL aktivitelerimiz de koltuk tepelerinden paredeyle atlama formatındaLOLLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:56
Burcu ben 2,5 yaşında başladım dergiye. İlk bir sayıyı karaladı yırttı ama ondan sonra öğrendi. Her akşam en az yarım saat dergi çalışıyoruz şimdi. Teklif de kendisinden geliyor. Yani ben hadi demiyorum o istiyor. "Dergi çalışalım mııı?" diyor akşam yemekten sonra. Dergileri de ben toptan aldım. Fiyatı daha uygun oldu. Özel klasörlerini de gönderiyorlar. 12 taksit yapıyorlar istersen. Ayda 12 mi 15 mi yanlış olmasın öyle birşeye geliyor. Toplamda 96 dergi var. Herbirini 1 hafta çalışsan ki en fazla 1 haftada biter. Yaklaşık 2 sene kullanırsın. Çok faydalı bence. İmkanı olana tavsiye ederim.
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 14:04
benim oğlum 10 a kadar sayıyor, renkleri tanıyor, hiçbir harfi tanımıyor sayıların yazılışlarını da bilmiyor neden mi?? çünkü ben bilinçli olarak öğretmedim...zamanı gelince diğer arkadaşlarıyla beraber öğrensin ve diğer arkadaşlarıyla aynı anda öğrenmekten keyif alsın diye... cunku bildiğiniz birseyi size öğretmeleri çok sıkıcı olabiliyor hatta topluluktan uzaklaştırabiliyor...okul öncesi sadece el göz koordinasyonunu, ahlak ve nezaket kurallarını öğretici ve buna yönelik çalışmaları katkı sağlayıcı olarak görüyorum, benim oğlumun kalem tutuşu bile kötü (aynı zamanda solak) boyama kitapları, kağıt makası ve oyun hamurlarıyla önce bu sorunu halletmeye çalışıyorum Confused
okul dönemine hazırlık konusu anneler tarafından önemsenmeli ama aşırıya kaçılmamalı, ki müfredat acısından da harf öğretmek yazdırmak yanlış olur kanaatindeyimSmile
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 16:14
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Burcu ben 2,5 yaşında başladım dergiye. İlk bir sayıyı karaladı yırttı ama ondan sonra öğrendi. Her akşam en az yarım saat dergi çalışıyoruz şimdi. Teklif de kendisinden geliyor. Yani ben hadi demiyorum o istiyor. "Dergi çalışalım mııı?" diyor akşam yemekten sonra. Dergileri de ben toptan aldım. Fiyatı daha uygun oldu. Özel klasörlerini de gönderiyorlar. 12 taksit yapıyorlar istersen. Ayda 12 mi 15 mi yanlış olmasın öyle birşeye geliyor. Toplamda 96 dergi var. Herbirini 1 hafta çalışsan ki en fazla 1 haftada biter. Yaklaşık 2 sene kullanırsın. Çok faydalı bence. İmkanı olana tavsiye ederim.
aslında epsilon ortadan kalkmadan önce bir sürü kitabını almıştım, şuan onlarla çalışıyoruz.. sizin dergilerin içeriği gibi (kitap bölümüne koymuştum) .. ama o dergilerden edineceğim kesin.. dediğin gibi toptan da alınabilir, mantıklı.. hele şu elimizdekiler bitsin biBig smile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 16:49
Eğer harf öğretmek istemeyen varsa da başka dergiler var. Mesela Meraklı Minik. Araştırınca, işin içine girince seçenekler var... Ama ben mutlaka bu tip bir kaynak (okul öncesi eğitim dergisi) öneriyorum. Egemen'e çok faydasını gördüm. Harfleri bilip de okumayı sökecek değiller ki zaten. Bizimki daha çok zihin egzersizi niteliğinde. Ezberliyorlar çünkü. Bilmese ne olur? Hiç bir şey... Bilse zararı olur mu? Olabilir belki ileriki aşamada. Peki ya çocuğun hevesi, öğrenme isteği??? Benim oğlum kreş duvarlarında görüp öğrenmek istedi. Öğretmeyeyim mi?? Öğretmenine de sürekli soruyor. Okuma yazma öğrenmek için sormuyor. Oyun olarak gördüğü için soruyor. Tıpkı sayıları öğrendiği gibi aklında tutmaya çalışarak oyun oynuyor...Smile

Düzenleyen duygu - 11 Ara 2009 Saat 16:49
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 19:37
meraklı minik evet bir kere gecmişti bu dergi elime cok güzel ve faydalı kartları mevcuttu, şimdi arastırdm da artık abonelik almıyorlar bayiiden yada e dergi aboneliği şeklinde devam ediyorlarmış, tubitak önderliğinde olması ayrıca güzel fikrin için teşekkürler duyguSmile
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 20:02
Ben markette yakaladıkça Meraklı Minik de alıyorum. Ne varsa okuyoruz işte... Hevesi olsun daBig smile
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 20:40
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

Orjinalini yazan: *naz* *naz* Yazdı:

http://img133.imageshack.us/img133/2900/dscn0523fh.jpg

öncelikle öptüm seniApprove
bunun benzeri var bende. ama plastik laptop gibi bişey. yalnız benim dikkatimi birşey çekti ve geçici olarak kaldırdım. şincik eskiden yönetmeliğe göre sessiz harfler sesiyle öğretilirdi.. yani be, ce, de denmez sesleri çıkartılrdı tabi ben burdan ifade edebildim mi bilmiyorum. öğretmen arkadaşlar bilirler ve şuanki yönetmelikten bize bir bahsediversinler bi zahmet. konunun aslını öğrenmedeaya çıkarmayacağım çünkü yuncağıBig smile

Bİraz geç bir cevap oldu ama ...bu mesajı okuduğum sıralarda yazmaya çalışmış yazamamıştım...benim de aklıma takılan bir konuydu ...zira ali 3g reklamlarıyla başlayıp plakalaardan devam eden bi harf rakam merakı var...tamamen kararsız kaldığım bir konu...bazen diyorum ki ya çocuk öğrenebiliyorsa öğretmeli varsa potansiyeli kullanmalı..bazaen de ileri ki okul yaşantısında sıkıntı çekeceğini düşünüyorum...

ben sınıf öğretmeni deeğilim ..sınıf öğretmeni arkadaşlar varsa aramızda belki daha objektif bu konuya yaklaşabilirler...çevresinde erken okuyup yazan çocukların yakınlarıyla ve sınıf öğretmeni arkadaşlarımla konuştum..şimdiki sistemde harfler öğrencilere hece olarak değil de ses olarak veriliyor...yani M harfi Me diye değil de mmmmmmmm şeklinde veriliyor...harfler gruplara ayrılmış...İlk olarak E-L-A-T gurubu geliyor...bu grupla ilgili el,elli,at,atlı,ela,ela elli at al şeklinde kelime ve kelime grupları veriliyor...neyse sistem az çok böyle...

bi arkadaşın yeğeni harfleri hece şeklinde öğrenince okulda harfleri birbirine çarpma dediğimiz şeyi yapmakta zorllanmış...yani EL kelimesini ELE şeklinde okumuş...vs...yanlış bilene doğrusunu öğretmek hiçbirşey bilmeyene doğruyu öğretmekten zor diyor sınıf öğrt. arkadaşlar...
Ayrıca herşeyi öğrenmiş hazır gelen öğrenciyi de sınıfta tutmanın zorluklarından bahsediyorlar...

eğer çocuk bu konuda başedilemez bir tutum içerisinde ise en azından harflerin ses şeklinde verilmesini öneriyorlar..

Burcucum durum böyle...

Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

zamanla ubunları aşacaksınızdır...kendi haline bırak ...örnek olmaya çalış sadece..

burdaki çoğu anne gibi ben de oğlumla oyun oynamyı vakit geçirmeyi seven biriyim...montessorri gibi bi felsefem yok bu oyun vakitlerinde...ama uyguladığım çoğu taktik belki de bu felsefeye katılıyor olabilir...çok kasma kendini...

bi de yanlış hatırlamıyorsam bu montessorri eğitiminde okuma -yazma çok erken veriliyor...yanlış biliyorsam uyarın beni...burayı yazam geri dönüp bakıcam...

eğer çocuğa yeterli imkan sağlanırsa ki çocuğun çok zeki olmasına gerek yok bunun olabileceğine inanıyorum...yani erken okuma yazma olayına...
örneğin ali ilber 0- 9 rakamları arası ile alfabedeki çoğu harfleri tanıyor..biz öğretmek için çaba harcamadık ama o öğrendikten sonra geriye dönüp bi baktık ki bunun için ortam hazırlamışız...

Ali çok mu zekki ...hayıııır...zekayla alakası yok ...ama o harfleri tanıdıkça biz çok şaşırdık ve sevindik...o da bizi şaşırtmak ve sevindirmek için geri kalanları öğrenmeye yüz tuttu...sanırım montessorri eğitiminde çocuğa değer veriliyor bu değer çocuğa hissttiriliyor...gerisi çorap söküğü gibi geliyor...

sen eylül le geçirdiğin vakitleri iyi değerlendirdiğini düşünüyorsan başka bir şeyi kafana takma...illa ki bir felsefeye ya da bir kalıba girdirmek şart değil diye düşünüyorumm...

geldim geldim...
şimdi bu konu daha önce konuşulmuştu..fikrimi ve deneyimlerimi paylaşmıştım...aynen alıntı yapıyorum buraya...bi daha yazacak hal yok..felaket belim ağrıyor...

ek olarak ... fatma ya ve duygu07 ya katılıyorum...çocuğuma erkenden okuma öğretmek ne bana ne de oğluma hiç birşey kazandırmayacak..zaten zamanı geldiğinde öğrenmesi için bol bol fırsatı olacak....şimdi öğrenen 7 yaşına geldiğinde hayde hayde öğrenir...kasmaya gerek yok...söz meclisden dışarı sanki okumayı erken öğrenen çocuk için bu gururlanma kaynağı olmamalı...benim çocuğum doğruyu ve yanlışı gördüünde doğruyu tercih edebilecek olgunluğu gösterebiliyorsa;düşmüş birine hesapsızca yardım edebiliyorsa,ahlakıyla parmak ısırtıyorsa bu bana yeter...

bırakalımda 1. sınıfta mücadele ederek öğrensinler...bazen kazansınlar ayakta alkışlansınlar bazen de kazananı gururla alkışlasınlar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.