Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - okul öncesinde alfabeyi öğretmek istiyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuokul öncesinde alfabeyi öğretmek istiyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 11:59
burcum canım benimde üzernde düşündüğüm bir konu bu .. anaokulum diye dergi almdığım bahsetmiştim kitap topiğinde .. işte o dergilerin her sayısında bir sayı ve hafröğretiyolar .. kartları falan var sayıları gösteriyorum hatta kendi mantığını çözdü 100 kadar arada bir ki yardımla sayıyor biraz daha destekle 100 den sonrada saymaya devam edebiliyor .. ama iş harflere gelince şimdiye kadar hiç göstermedim . derginin o sayfalarını ya atlıyorum yada o sayfadki resimlerle ilgili konuşuyorum .. neyin doğru olduğunu bilmiyorum ama içimden öğretmek gelmiyor .. okul zamanlarına kadar kimbilir ne yöntemler çıkacak . hiç bilmedikleri şeyleri daha kolay öğrenir ama yanlış öğrendikleri şeyi doğruya çevirmek her zaman daha zordur diye düşünüyorum ve yanlış yapmamak adına harf konusunu es geçiyorum ..
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 12:11

benim oğlumun hiç kaleme ilgilsi yok,daha öncee yazmıştım,sanatçı ruhlu bir kişilikLOL

renkleri seviyor ama çizmeyi sevmiyor,harfleri sayıyor ama öğretmenin verdiği ödevleri yapmak istemiyor,boyamayı çok seviyor ama anne ben sulu boya ve parmak boyasını seviyorum hep onlarla boyayalım diyor ,yani konu yine kalem,kuru veya pastel boya sevmiyor...kesinlikle kalemi,çizmeyi sevmiyor,ya düşünün bütün annelerin derdidir ya çocuklarımız duvarı çizdile rfaslan,bizde öyle bi sıkıntı olmadı çünkü seha hiç sevmedi şimdiye kadar,hi kalem tutmadı...ileride yazıdamı yazmaz diye çok çekiniyorum..öğretmeniyledde bu durumu konuştuk,onunda sıkıntıları var,düşünün tüm sınıf bitiriyor sonra birlikte sehaya yardım ediyoruz diyor,üzülüyorum ama çok sıkmakta istemiyorum,çünkü yeni bişey değil eskiden dir bu böyle...neyse,daha dün deeğil ondan önceki gün,kişisel toplantımız vardı sehhanın okulunda pedegog eşliğinde..
baya konuştuk sehanın durumuna özel,onları es geçeyimde,bu yaştaki bir çocuğa harf öğretmeyi kesinlikle doğru bulmadıklarını,hele hergün yeni bir müfredat çıktığı için ayrıca birde bu sebepten doğru bulmadıklarını anlattı..benim zaten bundan önce hiç harf öğretme çabam olmadı sehaya hiç,sayıları 20 kadar tanıyor,kağıt üzrinde,çizmiyor,ama öğretmeninin verdiği rakamları boyuyorz evde bi şekilde,onlarda sıkıntımız yokta,harf öğretmek yerine çizgiler çizmek,verdiği ödevlerde genelde noktalı çizgiler var onların devamını getirmeyi daha önemli buluyor..ve harfi kesinlikle istemiyor...zaten en çok bunun için çağırdım,bazı veliler harf öğretmiş çocuklara,üstüne bide kendi isimlerini yazmayı bile öğretmişler,onlara çocuğunuz harflere böyle başlamıcak artık herşey el yazısı,lütfen çocuğu soğutup yormayın falan dediysekte,onlar olsun bakın harfleri çiziyorlar falan demişler..baya sıkkındı canı bu konuda,ben burda başka evde veli başka formatta ders vericekse,nasıl altından kalkıcam diyordu...
velhasıl;benim sehaya çabam olmadı hiç,iyikide olmamış,çok fazla bilgi birirkimi yapma taraftarı değilim,canını çok sıkmadan,ama sorumluklarını bilerek bazı şeyleri öğrenmesi en doğrusu benceSmile
sayfa yenilenecek bunları göndereyim aklıma geldikçe yazarım

Düzenleyen hilal - 11 Ara 2009 Saat 12:13
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 12:53
Ben de Zehra gibi anaokulu dergisi aldım Egemen'e. Biz harfleri de öğreniyoruz. C'ye kadar öğrettim ama. Ayrıca "Egemen" in bütün harflerini biliyor. Başka birşey göstermedim. Sayıları da hallettik çok şükür. Hatta kağıt kalem verdim, yazıyor da sayıları.Smile
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:03
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Kızlar alfabe öğretilebilir belki ama yazmayı öğretmeyin, çünkü artık okulda el yazısı ile öğrenmeye başlıyorlar, daha önce yazmayı öğrenipte okula başlayınca da çok zorluk çeken tanıdığımın çocukları var, zamanı gelince her şeyi öğrenecekler inşallah, zaten ömürlerinin çoğu okumakla geçecek Ermm
evet evet kesinlikle.. yazmayı ben de tasvip etmiyorum..biz öğretmesek bile onlar reklamlardan, televizyondan birşeyler kapıyor İfakatn dediği gibi. misal geçenlerde elimde market broşürü var. hemen atladı Çınar. aa ariel, omo falan dedi şaşırdım. öyle çok tv de izlemez ama logolardan tanıdı..
velhasıl yazıdan ziyade harfleri tanıması ona ileri de hem yardımcı olacaktır hem de şuanda beynini boş bırakmamamızı sağlayacaktır diye düşünüyorum.. ama unutmayın haa  BE değil BWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:07
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

burcum canım benimde üzernde düşündüğüm bir konu bu .. anaokulum diye dergi almdığım bahsetmiştim kitap topiğinde .. işte o dergilerin her sayısında bir sayı ve hafröğretiyolar .. kartları falan var sayıları gösteriyorum hatta kendi mantığını çözdü 100 kadar arada bir ki yardımla sayıyor biraz daha destekle 100 den sonrada saymaya devam edebiliyor .. ama iş harflere gelince şimdiye kadar hiç göstermedim . derginin o sayfalarını ya atlıyorum yada o sayfadki resimlerle ilgili konuşuyorum .. neyin doğru olduğunu bilmiyorum ama içimden öğretmek gelmiyor .. okul zamanlarına kadar kimbilir ne yöntemler çıkacak . hiç bilmedikleri şeyleri daha kolay öğrenir ama yanlış öğrendikleri şeyi doğruya çevirmek her zaman daha zordur diye düşünüyorum ve yanlış yapmamak adına harf konusunu es geçiyorum ..
evet canım biliyorum o dergiyi.. ben de 3 yaşını bekliyorum dergiye abone olmak içinBig smile
dediğin gibi harfleri ben de atladım şimdiye kadar hep. ama çok da yabancı kalsın istemiyorum. alfabeyi duydu tvde.. çok hoşuna gitti. bana söyle diyo biriki saydım çok seviniyo nedense. ama tekrar etmiyorum. aynen ben de korkuyorum senin anlayacağın. o yüzden kreşlerde falan nasıl öğrConfusediyorlar veya öğretiyorlar mı sizlere sormak istedim
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:11
evet Hilal her geçengün değişiyor müfredat hakikaten. annemlerin zamanı çok farklıyımış, o arada bir dünya değişmiş herşey ve şimdi çok farklıymış.. bizimkiler okula başlayana kadar kimbilir daha neler değişecek.. ama en azından sayılar değişmeyecek onu biliyoruzLOLLOL yada onu da el yazısına falan dönüştürürlermişWackoWacko
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:12
Burcu sana ne diyim yahuuuu maşallahCicek ve sana kolay gelsin ama ben bu işi daha sonraya bırakmayı düşündüm. WackoŞimdi bizim için sosyal aktivite zamanı 
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 13:15
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Ben de Zehra gibi anaokulu dergisi aldım Egemen'e. Biz harfleri de öğreniyoruz. C'ye kadar öğrettim ama. Ayrıca "Egemen" in bütün harflerini biliyor. Başka birşey göstermedim. Sayıları da hallettik çok şükür. Hatta kağıt kalem verdim, yazıyor da sayıları.Smile
evet Duygu biz de bazı sayıları yazıyorduk. ama onda bile tedirginim.. sanırım onun da bazı yönlere göre yapılması falan gerekiyor. mesela 8 i üstüste 2 daire çizerek yaptıgını görünce panikledim.. şimdi çizmesini engelliyorum biraz.. yani ben sormuyorum kendi kendine de çizmiyor sormayınca. ay bir de 5i hiç beceremiyrduBig smileBig smile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.