benim oğlumun hiç kaleme ilgilsi yok,daha öncee yazmıştım,sanatçı ruhlu bir kişilik
renkleri seviyor ama çizmeyi sevmiyor,harfleri sayıyor ama öğretmenin verdiği ödevleri yapmak istemiyor,boyamayı çok seviyor ama anne ben sulu boya ve parmak boyasını seviyorum hep onlarla boyayalım diyor ,yani konu yine kalem,kuru veya pastel boya sevmiyor...kesinlikle kalemi,çizmeyi sevmiyor,ya düşünün bütün annelerin derdidir ya çocuklarımız duvarı çizdile rfaslan,bizde öyle bi sıkıntı olmadı çünkü seha hiç sevmedi şimdiye kadar,hi kalem tutmadı...ileride yazıdamı yazmaz diye çok çekiniyorum..öğretmeniyledde bu durumu konuştuk,onunda sıkıntıları var,düşünün tüm sınıf bitiriyor sonra birlikte sehaya yardım ediyoruz diyor,üzülüyorum ama çok sıkmakta istemiyorum,çünkü yeni bişey değil eskiden dir bu böyle...neyse,daha dün deeğil ondan önceki gün,kişisel toplantımız vardı sehhanın okulunda pedegog eşliğinde..
baya konuştuk sehanın durumuna özel,onları es geçeyimde,bu yaştaki bir çocuğa harf öğretmeyi kesinlikle doğru bulmadıklarını,hele hergün yeni bir müfredat çıktığı için ayrıca birde bu sebepten doğru bulmadıklarını anlattı..benim zaten bundan önce hiç harf öğretme çabam olmadı sehaya hiç,sayıları 20 kadar tanıyor,kağıt üzrinde,çizmiyor,ama öğretmeninin verdiği rakamları boyuyorz evde bi şekilde,onlarda sıkıntımız yokta,harf öğretmek yerine çizgiler çizmek,verdiği ödevlerde genelde noktalı çizgiler var onların devamını getirmeyi daha önemli buluyor..ve harfi kesinlikle istemiyor...zaten en çok bunun için çağırdım,bazı veliler harf öğretmiş çocuklara,üstüne bide kendi isimlerini yazmayı bile öğretmişler,onlara çocuğunuz harflere böyle başlamıcak artık herşey el yazısı,lütfen çocuğu soğutup yormayın falan dediysekte,onlar olsun bakın harfleri çiziyorlar falan demişler..baya sıkkındı canı bu konuda,ben burda başka evde veli başka formatta ders vericekse,nasıl altından kalkıcam diyordu...
velhasıl;benim sehaya çabam olmadı hiç,iyikide olmamış,çok fazla bilgi birirkimi yapma taraftarı değilim,canını çok sıkmadan,ama sorumluklarını bilerek bazı şeyleri öğrenmesi en doğrusu bence

sayfa yenilenecek bunları göndereyim aklıma geldikçe yazarım
Düzenleyen hilal - 11 Ara 2009 Saat 12:13