Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - OKUL KORKUSUMU GELİŞME GERİLİĞİMİ ALTINI ISLATMA M
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOKUL KORKUSUMU GELİŞME GERİLİĞİMİ ALTINI ISLATMA M

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 807
Mesajın Direkt Linki Konu: OKUL KORKUSUMU GELİŞME GERİLİĞİMİ ALTINI ISLATMA M
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 12:15

30 Kasım 2006 doğumlu bir oğlum var. Eylül ayına kadar bakıcımız tarafından bakılırken 1 Eylül 2010 tarihinde özel bir anaokulna başladı. İlk bir kaç gün sorun çıkarmasına rağmen daha sonra okulu sevmeye başladı. İlk günlerde yemek yememe çekingenlik, faaliyetlere katılamama gibi tepkiler veriyordu ancak 9 günlük bayram  tatili öncesine kadar bu sorunların hepsini aşmıştık. Bayram tatilinden sonra ise çocucuğum çişini altına yapmaya başladı. Öğretmenleri ile işbirliği içinde pek çok yol denesek bile aşamadık. Eşimde ben de çalıştığımız için akşam 18:30 'da okuldan alabiliyorduk dolayısıyla okulda en geç çıkan öğrenciler arasındaydı. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünüp diğer arkadaşlarıyla birlikte servisle dönmesini sağladık. İki gün sorun çözüldü ancak salı günü kakasını altına yaparak bize tepki verdi. Öğretmenlerine özellikle sordum yaptı mı kaçırdı mı diye yaptı dediler. Dün okulun psikoloğu ile okulda görüştük. Sorunun farklı bşir boyutu ortaya çıktı. 25 Ekim 2010 tarihinde psikolog tarafında yapılan Ankara Envanter testinde oğlumun ince motor, dil, sosyal gelişim kısacası kaba motor gelişimi dışındaki bütün öğeleri yaş ortalamasının altında çıkmış. Bunlar düzeltilebilir kesinlikle zeka geriliğini göstermiyor dedi. Bol kitap okuyun ve konuşun dedi. Oysa biz sürekli konuşuyoruz okuyoruz anlatıyoruz anlattırıyoruz sohbet ediyoruz tiyatroya parka vs gidiyoruz. Üstelik oğlumun çok da iyi konuştuğunu düşünüyorum. Okuldan önceki genel çekingenlik huyununu da düzeldiğini gözlemliyorum. Psikolog Drama dersinde oğlumun parmak kaldırdığını ama istekli olmadığını söyledi. İngilizce öğretmeni ise çok istekli olduğunu söylüyor. Anlayacağınız şaştım ve dehşet içindeyim. Bu test ne kadar güvenli. Sorunumuz ne kadar ciddi. Ne yapabiliriz aldığım bilgiler ne kadar doğru sizden bu konuda görüşlerinizi rica ediyorum. Teşekkürr ederim.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2010 Saat 16:54
bu konunun netliğpe kavuşması açısından bir pedagogla görüşmenizde yarar var. ancak anlattıklarınız oğlunuzda herhngi bir gerilik olmadığı yönünde. olası bir gerilik halinde de endişe etmenize gerek yok, özel bir eğitimle bunlar tamamlanabiliyor
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.