Hocam Merhaba,
Uzun zamandır sizi takip ediyorum. Grip için hep sizin verdiğiniz tedaviyi uyguluyorum. Çok şükür kızım 4,5 yaşında tüm hastalıkları 1-2 günlük sürelerde ilaç kullanmadan bal limon, ıhlamur ve sıvı takviyeleri ile atlatıyor. Bu yıl daha az hastalanıyor. Eskiden hastalıkları yüksek ateş ile başlardı (39,5 ve üzeri), çok zorda kalmadıkça düşürmeden hastalığı en fazla 1 haftada bertaraf etmiş olurduk. Ancak bu sene ateşlenmiyor, yüksek ateş olmuyor, 38 - 38,5 civarı kalıyor, hastalıklar da uzuyor.
Geçen haftadan çarşamaba gecesi öksürük krizi ile geceye başladık, ertesi gün de okulda öksürüğü devam edince cuma günü okula göndermedim, biraz iyileşti öksürük kesildi. Haftasonu nispeten rahat atlatıldı ama pazartesiden beri tekrar geceleri öksürük nöbetleri başladı. Öyle ki bazen 1 saat boyunca öksürüyor ve tam uykunun ortasında olduğu için çok zorlanıyor. öksürmekten yoruluyor. Artık yaptığım ballı limonun haddi hesabı yok. Sabah kaltığında da 37,9 falan oluyor ateşi. E tabi okulada gittiği için tam bir dinlenme olamıyor.
1 haftadır bu öksürük kesilmedi ve ben artık korkmaya başladım ciğerlerine indirmiş olabilir mi diye? yapabileceğimiz bir şey var mı? Bu şekilde devam edelim mi yoksa herhangi bir ilaca başlamaya gerek var mı? Beta miktobu felan olabilir mi?