Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 11:39
Hocam Merhaba,

Uzun zamandır sizi takip ediyorum. Grip için hep sizin verdiğiniz tedaviyi uyguluyorum. Çok şükür kızım 4,5 yaşında tüm hastalıkları 1-2 günlük sürelerde ilaç kullanmadan bal limon, ıhlamur ve sıvı takviyeleri ile atlatıyor. Bu yıl daha az hastalanıyor. Eskiden hastalıkları yüksek ateş ile başlardı (39,5 ve üzeri), çok zorda kalmadıkça düşürmeden hastalığı en fazla 1 haftada bertaraf etmiş olurduk. Ancak bu sene ateşlenmiyor, yüksek ateş olmuyor, 38 - 38,5 civarı kalıyor, hastalıklar da uzuyor.
Geçen haftadan çarşamaba gecesi öksürük krizi ile geceye başladık, ertesi gün de okulda öksürüğü devam edince cuma günü okula göndermedim, biraz iyileşti öksürük kesildi. Haftasonu nispeten rahat atlatıldı ama pazartesiden  beri tekrar geceleri öksürük nöbetleri başladı. Öyle ki bazen 1 saat boyunca öksürüyor ve tam uykunun ortasında olduğu için çok zorlanıyor. öksürmekten yoruluyor. Artık yaptığım ballı limonun haddi hesabı yok. Sabah kaltığında da 37,9 falan oluyor ateşi. E tabi okulada gittiği için tam bir dinlenme olamıyor. 
1 haftadır bu öksürük kesilmedi ve ben artık korkmaya başladım ciğerlerine indirmiş olabilir mi diye? yapabileceğimiz bir şey var mı? Bu şekilde devam edelim mi yoksa herhangi bir ilaca başlamaya gerek var mı? Beta miktobu felan olabilir mi? 
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2500
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 12:21
hocam konu açılmış olduğu için bende tekrar açmadım aynı sorun bizdede var 3.5 yaşındaki kızım bazen kuru bazen balgamlı olmak üzere 2 aydır öksürüyor sanıyorum bu ara grip hastalığı geçmişti yeniledi o yüzden olsa gerek daha bi arttı balgamlı öksürüğü.ilaç vermeme inadım yüzünden aile büyükleri bana gıcık olmuş durumda ki ver dedikleri ilaç dr un verdiği bricnly .bal limona devam ediyoruz bizde ancak artık öksürüğü durdurmuyor .dün gece hemen hemen bütün gece öksürdü uyandı durdu habire en son hatta o kadar şiddetlendiki öksürüğü bi ara bir iki saniye nefes alamadı kusacak duruma geldi . belki kussa balgamı atar rahatlardı ama kusamadı .nasıl devam edelim hocam ilave izleyebileceğimiz başka bi yol varmıdır, daha ne kadar sürer artık çocuğumda harab olmaya başladı artık arttıkça.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 20:17
-senemsss: Cigerlerine inse; aniden atesi cikar ve kosmus gibi hizli nefes alip-vermeleri baslar. Streptokok enfeksiyonlarinda; Ates, bogaz agrisi ve bulanti/kusma  olur... Beraberinda agizda cok pis bir koku ve dilde pas vardir. Siz aynen devam edin, birde tembih edin ( oldugu kadar) okulda cok "kudurmasin"..
-y_bal: Geceleri cok sikistirdiginde; 1 olcek Benical surup verebilirsiniz. Cok adet halini almasin.
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 20:36
çok teşekkür ederim hocam cevabınız için çok saolun birde kusuruma bakmayın lütfen aklıma takıldığı için soruyorum mesajlara bakarken gözüme çarptı diğer mesajda balgam için en etkili sıcak su buharı ve perebron şurup demişsiniz bizdede öksürürken fazlaca bi balgam sorunu mevcut dolayısıyla ben bana önerdiğiniz benical mi alayım yoksa perebron bizim içinde daha güzel bir çözüm olurmu ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 20:41
Eger "balgam cikariyorsa" Perebron ve sicak buhar iyi gelir. Benical sirf; kuru/tahris oksurugu oldugunda.
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 20:43
çok teşekkür ederim hocam Allaha emanet olun KizBebekKizBebek
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 21:11
Çok teşekkürler hocam aynen devam ediyoruz ozaman
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.