Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118326
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 12:31 |
vereceğiniz miktar çok az olduğundan, çocukta gaz yapamaz. 4-5 defa verebilirsiniz. 6 ayından evvel mandalinayı dilim olarak vermiyoruz. Bizim verdiğimiz, iki dilimin suyu.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
Puanlar: 161
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 12:58 |
PEKİ ATEŞİ OLDUĞU HALDE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ KULLANMAMAMN BİR SAKINCASI VAR MI.YUKARIDA YAZMIŞTIM AMA ÇOK YAZDIĞMDAN SANIRIM GÖRMEMİŞSİNİZ
|

binlerce kez sükürler olsun
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 16:21 |
Eğer çocuk uyuyorsa, çocuk ateşten rahatsız olmuyorsa, ateşi düşürmeyin... Benim "Ateş ve havale" ile ilgili makalemi oluyun.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 10:58 |
dr bey;
büyüğünün boğazından vızır vızır sesler geliyor.sanki ses telleri titreşiyor.ballı limon yediremiyorum artık.ne yapayım .ya da ilaç olarak en az zararlı olan hangisi hangini kullanmalıyım
küçük ise artan şekilde öksürüğü devam ediyor.on a da dediğiniz gibi mandalina suyu veriyorum
tek korkum ciğerlerine inmesi.
|

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 11:35 |
Öksürüğü kesmediğiniz sürece ciğerlerine inmez, merak etmeyin. Ciğerlerine inerse, ateş çok yükselir, nefes alma sayısı dakikada 60'ın üzerine çıkar. 1 dakika saymanıza gerek yok, çeyrek dakika sayın, dört ile çarpın.
Büyükte de ateş olmadıkça merak etmeyin, onada mandalina , portakal yedirebilirseniz, aynı şeydir.
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 14:02 |
çok çok çok teşekkür ederim dr bey.
|

|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 23:52 |
tekrardan merhaba dr bey
bugün sabahtan beri hep inleyerk uyudu.akşama doğru en son uyandığında susmaksınız 1 saat ağladığı ve susturamadığımız için acile gittik.r muayene etti.kulaktan şüphelenmiştim ama değilmiş.hatta boğazı kızarık bile değil dedi.öksürüyor ama.sonra karın ağrısı olabili dedi ve paranax fitil koydular.sakinleşti ve uyuu.
acaba diyorum verdiğim iki dilim mandalina karnını ağrıtmış olabilir mi.dünden beri aralıklarla toplam 8 dilim mandalina bile vermemişimdir ama aklıma tek o geldi.yoksa diğer rutin yaşamımızın aynısıydı.
bu arad burnu akmaya başladı azar azar.ama tıkanıyor uyurken.colgd mix damlattım umarım zararı olmaz.
çok uzun oldu ama nolur kusuruma bakmayın.iyiki varsınız
|

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2008 Saat 10:26 |
Burundaki su gibi akıntı, yeni başlayan bir nezlenin işaretidir. Turunçgillerde ağır gelen, posadır. suyundan bir şey olmaz. Posalı vermeyin. Gripal enfeksiyonlar, beraberlerinde adale ağrılarıda yaparlar. Para nox iyi bir çözümdür.
|
 |