Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve okul
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve okul

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
menekşe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve okul
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 15:57
merhabalar,
5 yaşında bir kızım var. bu sene anaokuluna başladı. 2 haftada bir hasta oluyor. 2 ayda 3 kere antibiyotik kullandık ama sürekli tekrarlıyor. sizin yazdıklarınızı okudukça ve benimle aynı durumu yaşayan bir sürü aile olduğunu gördükçe rahatlıyorum.
şu an yine hasta ama sizin dediğiniz gibi ateşi olmadığı için doktora götürmedim ve ilaç da vermedim. sadece burun tıkanıklığı ve gece şiddetlenen balgamlı öksürüğü var. Belirgin bir artma ya da azalma göremedim ama bekliyoruz.
benim sorunum hastalığı nasıl iyileştireceğim değil. 3 gündür okula göndermedim ama evde çok sıkılıyor. acaba okula göndermem hastalığını arttırır mı? evde istirahati daha mı uygun olur. okulda terlemesi öksürüğünü şiddetlendirir mi ?
çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119375
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 19:29
1-Atesi yoksa; oksurse bile okula gonderin. Nasil olsa okulda butun cocuklar o vaziyette.
2- Atessiz Gripler biraz daha uzun surerler. 3-4 hafta gibi..
3- Terleme oksurugu arttirmaz. Terlemesine sebep olan asiri hareket, kosma sonucu hizli nefes almasi ile hava yollarinda, isinin dusmesi sonucu oksuruk artar. Bu sebeple; sicak buhar iyi gelir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2012 Saat 19:30
Yukarı Dön
kalbimegedekaldı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 20:22
peki doktor bey gece terlemeleri öksürüğü artırır mı? oğlumun odasını serin tutuyoruz ama yine de çok terliyor ve geceleri sürekli öksürüyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119375
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 22:10
Her ne sebeple oksururse oksursun, oksuruk kotu bir sey degildir. Vucudun "savunma sistemidir".. Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix ile oksurugun etkisi artirarak cocugun daha az oksurmesini sagliyoruz, o kadar. Yastigini biraz daha dik duruma getirirseniz, oksurugu azalir.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.