Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve hırıltılı solunum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve hırıltılı solunum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dilekpolatt13 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve hırıltılı solunum
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2013 Saat 19:15
Merhabalar,kızım 39 aylık 99 cm ve 16 kg.Bebekliğinden beri soğukalgınlığı ve gribin bronşite çevirmesine bir türlü engel olamadık.tam bronşit olma aralığı biraz uzadı diye sevinirken geçtiğimiz eylül ayından beri geçmeyen bir öksürük tablosu ile karşılaştık,bu öksürük gribal bir enfeksiyon sonrası oluşmadı,kızım hareketli ve biraz fazla terleyen bir çocuk,öksürük genellikle terleyince ortaya çıkıyor,bazen terlemeden de başlayabiliyor ve bir saate yakın devam ediyor,öksürük sırasında nefesi hırıltılı oluyor,öksürükler balgamlı değil,o esnada nefesinin de sıkışık olduğunu hissediyorum,nefes alış sıklığı artıyor,bir kaç çocuk doktoruna götürdük fakat sonuç aynı,bir süre pulmikort ve ventolin buhar verdik,ventolin biraz rahatlama sağlıyordu,şu anda son gittiğimiz çocuk doktoru deloday ve nasonex verdi,burun spreyini kullanmadım fakat şurubu bir süre verdim,haftaya tekrar kontrol var ve belirgin bir düzelme yok,sizin yazılarınızla ilk defa karşılaştım,kızımın durumuna çok üzülüyorum,umarım bize de bir yol gösterirsiniz,cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 07:50
Cocugunuzu bu durumara sokan; kullandiginiz o sacma sapan ilaclar. Zaten Pulmikort gibi, Kortizon ihtiva eden bir ilaci kullandinizmi, sonuc daima hasta yonunden husran, doktor yonunden "bol kazanclidir".... Eski mailleri okuyun. 3 seneden beri bu konuyu isliyoruz. O ilaclarin tamamini kesin... Sadec oksurdukce; Limonlu bal icirin, Burnu tikanirsa; Serum fiz (yeterli olmazsa; Iliadin Ped. burun damlasi) geceleride yastigina 2 damla ColdMix damlatin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 10:55
Teşekkürler Doktor Bey,keşke sizi daha önce tanısaymışız.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 09:46
Merhaba Doktor Bey,kızım 39 aylık 2,5 gündür aralıklarla yükselen ateş ve boğaz ağrısı var,ağızda koku oluşumu var fakat dilde pas görüntüsü yok,burnu tıkanıyor ama hiç akıntı yok,bu süre zarfında sadece serum fizyolojik,ballı limonlu ılık su ve ateş düşürücü kullandık ateşi çok inatçı değil,bugün daha halsiz ve yutkunma zorluğu çekiyor,bu şekilde devam etmeli miyim yoksa antibiyotik gerekli mi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 19:49
Antibiyotik gerekmez, aynen devam... Grip en az 2-3 hafta surer, merak etmeyin. Uzun sure oksurmeside zararli degildir. Siz bakmayin bizim palavraci doktorlarimiza, kortizonla hastaligi gorunmez hale getimekte ustlerine yoktur . Bunun adida olsa olsa; Hokkabazliktir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.