Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük ve döküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 38
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve döküntü
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2024 Saat 23:25
Hocam merhaba

Kızımın 20 gündür akan sarı yeşil lastik gibi sümügü vardı. Son 5gün iliadin yaptım damla şeklinde. Tuzlu suyla temizlik vs çok yaptım. İyileşme olmadı. Baska ilaç vermedim. İliadin bitince öksürük başladı. İliadin kullanmakla hata mı ettim acaba. Öksürük kaba tondaydı krup sandım birsey yapmadım çok rahatsız edici boyutta değildi. Soğuk hava solutmak iy geldi. Öksürüğün 3.günü öksürük balgamlı oldu sabah ilk kalktığında seste hafif kısıklık ve çatallaşma vardı genel hali iyidi. Ekstra birsey yapmadım. Sümük devam etti. 

Bugün 4. Günü öksürük balgamlı ve ses çatallı geniz akıntısı anladığım kadarı ile o da sesi catallastırıyor gibi. Bunların tamamında ateş olmadı ve genel hali iyidi. Bu sabah ayaklarının altında ve üstünde kaşıntılı ödemli kızarıklıklar oldu. Hızlı geçti. Ellerinde çıktı parmaklarında şişlik onlarda hızlı geçti. 16:00 dan sonra tekrar çıktı ayaklarda yoğun el bilekleri dizler vs. Üzerine basamıyorum acıyor dedi. Solmayınca uyumadan önce zrytec verdim 2,5ml.

Solmaya başlamış 1 saat oldu uyudu. Öksürükte olduğu için zrytec vermek istemiyordum başka alternatifim var mı?

Son 2 öksürüklü hastalığında öksürük bitti diyince döküntü oluyor zrytec ile geçiyor. (Görselini atmıştım onlara alerjik ürtiker dediniz, zrytec ver 1 hafta demiştiniz ve andazol demiştiniz bunları yaptım)

Bu 3. öksürüklü hastalığında öksürük bitmeden döküntü oldu. (Bu döküntü daha beze gibi şişlik kaşıntı kızarıklık, öncekilerden farklı) foto çektim ama hiç belli olmuyor.  5yasında (16kg)  daha önce böyle birsey yoktu. Alerji uzmanına gitmemiz gerekir mi yoksa basit bir grip geçiriyorda onun özelliği mi bu döküntü.

Benim yaptırmam gereken tetkik birsey var mı? 

Görselin topuk kısmına doğru şişlik var o şekilde çıkıyor.

https://hizliresim.com/f6blayj

https://hizliresim.com/6o43lj1

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117897
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2024 Saat 23:52
İliadin kullanmakla, öksürüğün bir bağlantısı yok. 
El,Ayak ve Ağız Hastalığı olabilir. Avuç içlerinde de döküntü olur ve ağız içinde de yaralar vardır.
Bu şekilde şişlikler; başka bir sebeple olmuştur. Muhtemelen ayağına uymayan (dar) ayakkabı yapmıştır.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2024 Saat 23:53
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 00:04
O şişlikler sabit kalmıyor. Sabah çıkmıştı soldu başka yerde çıktı. Soldu başka yerinde çıktı.
Beze gibi gergin. Ellerinin üstünde de çıkmıştı soldu.
Bu sabah başlayan hadise.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 10:05
Göç eden döküntüler, allerjik döküntülerdir.
Günde 1 ölçek Zyrtec verin.
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 10:29
Öksürük var. Mecbur vereceğim demi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 10:39
Öksürük, ifrazatlı ise vermeyin.
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 11:59
Maalesef balgamlı gırtlaktan geliyor çat cut ses.
Ayak üstüne basamıyor acıyor diyor akşam o yüzden verdim.
Şuan yok geçmiş.
Çok arada kaldım. Düzenli hergün vermeyeyimde çok çıkarsa dayanamazsa vereyim zrytec bu şekilde olur mu?
Bunu başka bir çaresi yokmudur hocam. Enfeksiyonmu tetikliyor alerjiyi anlamadım. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 13:33
Yediklerine dikkat edin. Eğer hiçbir bağlanti kuramazsanız, barsak solucanları olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.