Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve burun tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 08:27
Hocam merhaba benim oğlum 5,5 aylık şu an. Bir iki gündür seyrek öksürük ve hapşırığı vardı, bugün sabah öksürüğü bir derece daha arttı ve burnundan nefes alırken hırıl hırıl ses geliyor. Daha ek gıdalarada başlamadık bal limon v.s için. Ne yapmalıyım hocam daha fazla ilerler diye endişeliyim. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 18:25
Limonlu bali; kasikta karistirarak degilde, "limonata gibi" hazirlayip, oyle icirebilirsiniz. Burnuna Serum fiz damlatin, Aksamlarida ColdMix, basucuna 2 damla damlatin.
Yukarı Dön
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 22:08
Hocam çok sık hapşırık başladı nerdeyse 15 dk bir hapşırıyor bunun nedeni ne olabilir sizce, hapşırıkları beni çok rahatsız etmeye başladı gün boyu hapşırdı durdu çünkü nezleden dolayımı, yoksa herhangi bir şeye karşı alerjimi oluşturuyor acaba vücudu, öncedende hergün hapşırığı oluyordu ama normal sınırlardaydı bugün dahada arttı.
İkincisi hocam 1 yaşından önce bal kullanmanın alerji yapma riski nedir bal konusunda okuduklarımız ve burdaki doktorların bize söyledikleri bala karşı hep bizi korkutmuştur, 5,5 aylık daha ek gıda dahi başlamamışken direk ballı limon vermek vücudunun tepki vermesine neden olabilirmi?

Yukarı Dön
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 22:26
Hocam ayrıca benim çocuğum yatakta aşırı dönen bir bebek cold-mix damlatayım fakat bu damlanın bir beze damlatılması ve uyurken bir karış kadar uzağına koyulması gerektiğini biliyorum, peki gece dönerken cold-mix olan bezle burun buruna gelse ve aralıksız cold-mix teneffüs etse aşırı teneffüs sonucu bronş spazmı olmazmı, bu ilacı kullanırken nelere dikkat etmek gerekli kısacası korkulanın başımıza gelmesini istemiyorum. Teşekkür ediyorum tekrardan hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2012 Saat 01:54
1-Bu yaslarda; hicbir seye karsi allerji olusamaz. Hapsirmasi, burun boslugundaki bir "sumuk parcasi"ndan olabildigi gibi, Grip basliyor da olabilir.  
2- Bal olayini cok anlattim, yazarlar bolumundeki makalemi ve eski mailleri okuyun.
3- ColdMix'i yanina degil; basucuna damlatin. Bu sayede, nereye donerse donsun, mesafe esit kalir.
4- Hayir, asiri teneffus ile "brons spazmi" olmaz. Ayricada, kokusu cok cazip bir koku olmadigindan, cocuk rahatsiz olarak obur tarafa doner.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2012 Saat 01:55
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1696
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 14:57
hocam 1 yaşında oğlum abladan dolayı sık sık grip oluyor sizin yöntemlerle atlatıyoruz ama öksürük özellikle yatarken rahatsız ediyor güm içinde ve gece yatarken yani her uykusundan önce birer 2 damla cold mix yastığına damlatıyorum öksürüğe iyi geliyor
bunu çok solumanın bir zararını görebilirmiyiz
çok teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 20:52
Zaten ilac buharlasip kayboluyor. Nasil "cok soluyacaksiniz?"
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1696
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 22:50
hocam allah razı olsun sağlıkla kalın
sizi tanımasaydık ne yapatdık
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.