Oksuruk ve burun akintisi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
ocean_28
Üye Kayıt Tarihi: 31 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2019 Saat 23:47 |
Merhaba hocam. 2 yasindaki kızım 1 ay once grip oldu. Ates burun akintisi kulak agrisi vardi. Dr orta kulak iltihabi ve grip dedi. Aferin, enfluvir ve rhinfant damla verdi. 5 gun kullandik. Ayrica gozde capaklanma vardi. Bunun icin de retira damla kullandik. 1 hafta sonra oksuruk basladi. Dr grip sonrasi olabilir 15 gun surer dedi ve ilac vermedi. 1 hafta icinde yogun burun akintisi da basladi ates olmadi. Yazilarinizi okudum. Cold mix ve okyanus suyu kullandim. 3 gun sonra burun akintisi azaldi.su an 3 haftadir süren ve ozellikle sabahalri daha fazla olan balgamli oksuruk ve burun akintisi var. Bazen hiriltili solunumu da oluyor. Bu sabah da cocuk capaklanma nedeniyle gozunu acamayinca doktora goturdum. Dr cigerleri temiz burun tikanikligindan horultu oluyordur dedi. Nezleden, toza karsi alerjiden ya da geniz etinden oksurk ve burun Akintisi oluyor olabilir. Antibiyotige hemen baslamayalim. Onceair toz, allerset surup serum fizyoloji verdi. Gunluk dus aldırın pelus oyuncak odasinda hali bulundurmayiin oda sicakligini 22 yapin dedi. 2 gun once cocugun agzinda koku da hissettim ama koku takrar olmadi. Su an ne yapmaliyim bu ilaclari kullanmali miyim. Antibiyotik gerekir mi?
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118166 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Goruyorsunuz degilmi?? Nasilda isin PUSTLUGUNU yapiyorlar?? Iki lafin arasina, "Allerji" lafini sokusturuyor. SAKIN, verilen hicbir ilaci kullanmayin.. Hicmi simdiye kadar yazdiklarimi okumadiniz??? |
|
ocean_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Bu siteyle yeni tanistim hocam. Okumaya devam ediyorum yazdiklarinizi. Cocukta ozellikle sabahlari balgamli oksuruk gozde capaklanma ve burum akintisi olup 3 hafta gecmeyince endiselendim. Sut ve yumurta alerjisi de vardi. 20 aylikken gecti. Besin alerjisi olanlarda akar alerjisi olma riski de fazladir yaziyordu bi yerde. Endiselendim o nedenle. Ne kadar surer bu oksuruk. Cold mix devam edeyim mi. Capaklanma icin ne yapabilirim. Enfeksiyon kaynakli midir
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118166 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Allerji gecti mi???? Yok ya!!!! Siz de inandiniz degilmi??? Zaten Turkiye'de, allerji tanisi almamis bir tane cocuk kalmadi!! Bu PUSTLAR her cocuga allerji tanisi koyuyorlar.. Oksuruk, "enfeksiyon kaynakli" olabilir... AMA bu demek degildir ki, hepsinde antibiyotik kullanilacak!!! Zira, bu enfeksiyonlarin %90'i VIRAL dir.. Kendiliginden iyilesirler. Bu konuyu, bugunden geriye giderek okuyun, Ayricada ilk sayfadaki "Yazarlar' kismindan, benim bu konu ile ilgili makalelerimi de okuyun. Birde ilk sayfadaki; "Oksuruklu Hastaliklarin Degerlendirilmesi" tablosunu iyi inceleyin. |
|
ocean_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tamam hocam cok tesekkur ederim
|
|
ocean_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba hocam.oncelikle size cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi ilaçları kullanmadim kizimin öksürüğü gecti. Fakat 3 gündür kizim yine hastalandi. 3gun once atesi 38.2 oldu. Kusma basladi. 2 gundur cok fazla kusuyor. Su icse bile aninda kusuyor. Atesi dunden beri yükselmedi fakat kusma devam ediyor. Dun doktora götürdüm. Dr bogazi biraz kizarmis dedi. Strep a kan ve idrar tahlili istedi. Strep a negatif cikti. Wbc 14. 5 cikti. Crp henuz cikmadi. Dr kansizlik var dedi. Crp sonucuna gore ilac yazacağıni soyledi. Gribal enfeksiyondur dedi. Kizim karnim agriyor iyor surekli. Kakasini da 1 haftadir 2- 3 gunde bir kati sekilde zor yapiyor . Dr karin ağrısının kabizliktan oldugunu soyledi. Kizimda burun akıntısı yok. Gribal enfeksiyon mudur baska bisey olabilir mi? Ne yapmaliyim. Kizim 28 aylik
|
|
ocean_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba hocam. Cevap yazarsaniz cok sevinirim.dun crp sonucu 2.15 cıktı.kusma cok fazla olumca dr gida zejirlenmesidir deyip icinde antibiyotik agri kesici mide koruyucu vitamin olan serum takti. Bu arada tekrar tahlil yapildi. Tahlilde wbc 15.6 7 Crp 33. 95 Cikti. Dr kusma devam ederse yarin da serum takalim dedi. Kusma olmadi fakat bugun karin agirisi devam edince dr lagman verip gaita tahlili yapip sonucu degerlendirelim dedi. Bi baska hastan3ye gittik. Orda da içinde mide koruyucu olan serum baglandi. Kan tahlili yapildi. Crp 13.30 Cikti. Karin ultrasonu da temiz bagirsaklar dolu ishal gelecek dedi. 4 gundur kakasini yapmadigi icin lagman verip gaita tahlili yapildi. Kaka tahlili temiz cikti. Dr mide ve bagirsakta viral kaynakli enfeksiyon var dedi. Dr mide ve bagirsak sisteminin duzelmesi icin reflor nidazol zinco verdi. Bu tedavi uygunmudur? Nidazol prospektusubde bakteriyel hastaliklarda yaziyor.Hastalik viralse ise yarar mi ben mi yanlis yorumladim acaba. Bi de reflor icin antibiyotik kullanilan hastaliklarda demissiniz. Dun serumda antibiyotik verildigi icin reflor kullanmalimiyiz
|
|
ocean_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Bu arada dr nidazolu faydali bakterileri cogaltmak icin refloru de mide ve bagirsak sistemini duzenlemek icin verdigini söyledi. Gunde 3 defa kusarsa tekrar serum baglayalim dedi. Bimdan sonra ishal olacagi icin kusma azalir dedi
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|