|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kardelensel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 73 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kardelensel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Kas 2016 Saat 09:48 |
Hocam kolay gelsin. Kızım 4 yaş 8 aylık. 3 hafta kadar önce grip oldu. Sizin dediklerinizden başka birşey yapmadık. Ateşi falan da çıkmadı. Yalnız o günden beri çok yoğun olmamakla birlikte öksürük bir türlü geçmedi. Çok yoğun değil, özellikle sabahları var. Balgamlı öksürüyor.
Sabah doktora götüreyim dedim. Aldım devlet hastanesine götürdüm. Doktora hiç ilaç kullanmadığımı ve hassasiyetimi de söyledim. Ciğerlerinde biraz balgam var dedi. Ventolin şurup ve antibiyotik verdi. Dedim hocam en azından bi wbc bakıp öyle verseydik. Meslek ne, gerek yok, ilaç kullanmazsan geçmez gibi bir sürü şey söyledi. İkna olmadım, sağlık ocağına getirdim. Orda da aynı şeyleri söyledim. Doktor muayene etti, boğazı ciğeri temiz dedi. Simdi gerek yok ama ben bi ilaç yazayım genel durumu kötü olursa verirsin dedi. Ama ne yazdı hiç bilmiyorum. Yalnız sağlık ocağındaki doktor kalbini dinledi, nabzına baktı ve ritm bozukluğu olabileceğini söyledi. Ama kızımda morarma, çabuk yorulma gibi şeyler hiç görmedim. Bi çocuk kardiyolojisi görse iyi olur dedi. Ben pazartesi yine götüreceğim tabi ama kafama takıldı hocam ben ne yapayım? 1. Öksürük için başka bir öneriniz olur mu? 2. Ritm Bozukluğu konusunda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118639 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kilosunu yazmamissiniz!! 17 kilodan fazla ise; kalbinde bir sorun yoktur.
Antibiyotik icin; Turk doktorlarini muhatap bile almayin, kendiniz degerlendirin... ATES yaninda; agiz da pis bir koku yoksa ve dil pembe olup, pas tabakasi ile kapli degil ise, ASLA Antibiyotik gerekmiyor demektir. Bu tip Griplerde; hastalik 2-3 hafta surer, normaldir.. oksuruk icin; ilaveten, bas ucunu yukseltin ve odasi serin olsun. |
|
![]() |
|
Kardelensel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 73 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kardelensel
Hocam 105 cm. 16.5 kilo
Doğum kilosu 3.820 51 cm.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118639 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gelismesi, ortalamaya uygun ama pek bir fazlalik yok..
Aritmi yonunden, bir Kardiolog gorsun.. Bazi cocuklarda, "ekstra sistoller" olur ve kendiliginden gecer.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kardelensel
Hocam iyi günler. Kızımı kardiyolojiye götürdüm. Hiç birşey yok dedi. Çok şükür hiç bir problemi yokmuş. Ordan pediatriye götürdüm kan verdireyim diye. Boyunu ben 105 demiştim size, 103 cm 16,5 kilo çıktı. Öksürüğü için Zyrtec verelim dedi ama ben almadım. Boyunu kısa buldu. Çölyak testi yapalım dedi. Onun sonucu daha çıkmadı hocam. Yaptığı diğer test sonuçlarını gönderiyorum size. Sizin değerlendirmeniz bizim için çok önemli. Demir Bağlama kapasitesi ve B12 yüksek görünüyor. Hocam neden yüksek olur B12? Herhangi bir vitamin de kullanmıyorum. Hocam bir de kızım genelde kabız. 2-3 günde bir çıkıyor tuvalete ve sert yapıyor. Doktora bunu da söyledim ve sabah akşam Duphalac şurup verdi. 1 ay kullan, kabızlığı bi unutturalım dedi. Ben tabi size sormadan almadım. Bunun için sizin öneriniz ne olur ne yapabilirim? Hocam şimdiden çok teşekkür ederim. Kolay gelsin... ![]() Düzenleyen Kardelensel - 21 Kas 2016 Saat 22:16 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Colyak filan cikmayacak, poposundan uydurmus, yapilanlarin tamami nafile..
Anemisi YOK.. Antibiyotik gereken bir durum:YOK.... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2016 Saat 22:30 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kardelensel
Hocam çok teşekkür ederim. Antibiyotik zaten kullanmam. Hele size sormadan asla...
Benim tek kafama takılan B12 nin neden yükseldiği ve bu kabızlık durumu.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
B12 de yeni moda oldu..,
Hele cocuklarda bakilmasi en sacma olani... B12 suda eriyen bir vitamin oldugundan, bir fazlaligi veya zehirlenme durumu olmaz.. Bu sadece laboratuvari zengin eder, doktorun da Performansini arttirir.. Duphalac arada bir kullanabilirsiniz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|