Merhabalar Kadir Bey,
Oğlumun gelişimiyle ilgili size birşeyler danışmak istedim. Yardımcı olursanız memnun olurum. Oğlum kilolu bir bebek olarak doğdu, doğum kilosu 3.845 gr. Ondan sonra düzenli olarak her ay 1 kiloya yakın kilo aldı.
5. ayın sonunda kilosu 9.280 gr, boyu 68 cm, baş çevresi ise 43 cm.di. Sadece anne sütü ile bu değerler.
Bu 5. aydan itibaren meyve pürelerine ve çorbalara başladım. Son 2 haftadır da yoğurda başladım. Tabi anne sütüne de devam ediyorum.
6. ayın sonundaki kontrollerimizde,
kilo 10.190 gr, boyu 71 cm ve baş çevresi 44.5 cm çıktı. Yine yaklaşık 1 kilo almış.
Doktorum ve etrafımdakiler korkmamam gerektiğini, süt ile alınan kiloların çabuk verileceğini söylüyor ama bana kilosu biraz fazlaymış gibi geliyor. Yani obez olmasından korkuyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.
Bir de 6. ayda rotavirüs dahil aşılarımızı bitirdik. Yalnız doktorumuz önümüzdeki ay hepatit aşınız var dedi. Ben 12. aya kadar aşı olmadığını biliyordum. Bu bilgi doğru mudur? ( Düzeltme: Hocam aşı takviminize baktım şimdi, orda hepatit için doğum, 1 ay sonra, 6 ay sonra diyor. Sanırım bu da 7. aya denk geliyor. )
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.
Düzenleyen sedab - 01 Tem 2009 Saat 08:32