|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mkaany ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mar 2015 Saat 21:07 |
Sevgili Hocam merhabalar.
Oğlumun ellerinde küçük küçük,noktasal,alerjik kabartılar çıktı. Forumun cilt bölümünü bol bol karıştırdım. Sadece aşağıda linkte verdiğim hanımefendinin fotoğrafta gösterdiğine benzer durum ve fotoğraflar bulabildim. http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47686&title=el-uzerinde-kabartilar Doktoru sizin de muhtemelen tanıyacağınız ünlü bir profesör.. Kendisi çok kısaca durumu inceledi ve alerjik olduğunu belirtti. İlaç sevmediğimizi biliyordu ama "Elecon" adlı kortizon içeren ilacı ve bir şurup verdi. Şurubu almadık,Elecon'u aldık ama tabii ki çocuğa tatbik etmedik. Doktorumuz alerjinin çilek,domates,çikolata vs gibi gıdalardan veya kreşteki-evdeki sabunlardan kaynaklanabileceğini belirtti. 3.5 yaşındaki oğlum mevsiminde çileği ve domatesi kiloyla yiyor,şu ana kadar böyle bir durum yaşamadık. Çikolata ise hep yedi az az. O da buna yol açmadı. Sabunları ise bilemiyoruz. Sonuçta önemli olan ona neyin alerjiye yol açtığını bulmaktı ama bulamadık. Süt hiç içmedi,hep yoğurt yedi. Ayrıca bu küçük noktalar birşey yediğinde de artmıyor. Son 2 haftadır devamlı ve azar azar artarak orada duruyor.. Yeni yeni yedirmeye çalıştığımız hiçbir şey de yok açıkçası. Doktorumuz Elecon'u 1 kere kullanırsak bunların geçeceğini söyledi. Eee.. Sebebini bulamadıktan sonra ya bir daha olursa. Sorum şu: Onda alerjiye sebep olan şey,çok kısa süre bile yemiş olsa veya sabun vs gibi eline sürülmüş olsa,bu alerjeni bıraktığımızda geçmez mi? Ellerinde bu noktaların var olmaya devam etmesi bu alerjenle halen temas etmeye devam ettiği anlamına mı gelir? Teşekkür eder,sizin gibi bir doktora danışma fırsatı yarattığı için bu sitenin yöneticilerine sevgiler sunarım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|