Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1434
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlum
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 13:14
merhabalar benim 33 aylık bir oğlum var sanırım şu an 2 yaş sendromumuz tavan yaptı çok vuran bir çocuk oldu bize arkadaşlarına herkese vuruyor oyun parklarına gidemiyoruz bu yüzden vurduğunda anlatıyorum vurmak çok kötü bişey diye ama yine aynısını yapıyor ve bazen vurma arkadaşlarına oğlum dediğimde vurcam banane diyor bir de son zamanlada korkular başladı odasında yatmak istemiyor oda da bebek var diyor ya da bebek gelcek diyor bebekten korktum diyor bizim yanımıza geliyor mesela biraz önce baktım  koltuğun üstüne kedisini koymuş koltuğa vuruyor ne yaptın oğlum dedim adama vuruyorum adam kedimi aldı deedi böyle durumlarda nasıl davranmalıyım bilmiyorum oğlum orda adam yok o koltuk dedim var dedi
daha önce hırçınlığı yüzünden bir pedagoga gittik iki yaş sendromu siz sakin ve sabırlı olmaya çalışın dedi deniyorum ama bazen dayanamıyorum ve bağırıyorum bir kaç kez de poposuna ve eline vurdum ama çok nadir yalnızca bir kaç kez denver gelişim testi yapıldı yaşıtlarından en az bir sene önde göründü neredeyse konuşması da 4.5 yaşındaki kadarmış muhtemelen ıq su yüksek dedi kreşe göndermemizi tavsiye etti sizce oğluma nasıl davranmalıyım ve kreş konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim
 çok uzun oldu biliyorum ama bir konu daha var danışmak istediğim oğlum arabalarala toplarla pek ilgili bir çocuk değil diğer erkek çocuklar gibi boğuşmayı da sevmiyor daha çok lego puzzle veya drama oyunları oynuyor alıyor peluşlarını doktora götürüyor veya onlara ev yapıyor bu beni çok endişelendiriyor götürdüğümüz danışman önemli değil erkek oyunlarına boğuşmalara ağırlık verin dedi ama babamız ne zaman dese hadi top araba oynayalım kaçıyor çabuk sıkılıyor doktorculuk oynayalım diyor peluş hayvanlarla oynamaya onlara bişeyler yedirmeye falan bayılıyor gelinleri çok seviyor  benim terliklerime makyaj eşyalarıma kadınsı  kıyafetlerime ilgi gösteriyor ama büyüyünce ne olcaksın dediğimzde baba olcam işe gidicem diyor sizce bu konuda ne yapabiliriz ya da yapmalımıyız
sağolun iyi çalışmalar

Düzenleyen yeliz - 15 Şub 2011 Saat 16:01
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 20:53
Merhabalar;

Oğluzun birinci problemi ile ilgili olarak hırçınlığını ya da davranış problemlerini azaltmak için kreşe başlamasının uygun olduğunu düşünüyorum. Orada çocuklarla iletişim ve ilişki kurmayı öğrenecektir. Belki ilk zamanlar yine arkadaşlarına vurabilir ama zamanla dışlandığında ya da öğretmenden olumsuz tepki aldığında yaşıtları ile nasıl iletişim kuracağını öğrenecektir, zaman kaybetmeden kreşe başlamalı.
İkinci durumda ise özellikle çocuklar evde en çok zaman geçirdikleri kişileri model alırlar hele bir de baba yoğun çalışıyor ya da az ilgileniyorsa babnın yaptıklarını görme izleme durumu oluşmaz. Aslında her iki durumunda çözümü kreş gibi duruyor yani orada erkek çocuklarla oynayarak hem model alacak hem de iletişim kurmayı öğrenecektir. Sevgiler...
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1434
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 21:12
sağolun nilçin hanım evet babamız yoğun çalışıyor özellikle oğlum doğduğuktan sonra 1.5 2 yaşına kadar çok yoğundu şehir dışlarına çok çıkmak zorunda kaldı ben kpss kursuna giderken evim şehir merkezine uzakta olduğu ve çocuğumuza bakacak kimse olmadığı için annemlerde kaldım sanırım farkında olmadan çocuğumuzun gelişimini olumsuz etkilemiş olduk Tongue  fakat şu anda babamız  geldiğinde mesaisi yoksa 6 gibi gelir 1-2 saat oyun oynar mümkün olduğunca o yapar banyolarını o uyutur ama önceki yaşananların etkisi sanırım önerileriniz için çok teşekkürler
 kreş için eylül dönemini beklemeyi düşünüyorduk  hemen mi gönderelim tekrar çok teşekkür ederiz
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 14:37
Kreşe 1-2 saatliğine yarım gün olarak giderse çabuk sonuc elde etmiş olursunuz , Eylül'e kadar 7 ay var 7 ay bu yas cocuğunun gelişimi için çok önemlidir. Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.