Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlum çok sinirli
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlum çok sinirli

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007
Konum: OZAN
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1971
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlum çok sinirli
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2010 Saat 11:27
Özlem Hanım Merhaba
 
Oğlum tam 2,5 yaşında,son 10 gündür her duyduğunu söylemeye başladı,yani tam olarak kendini ifade edemiyor ama bundan sonra konuşacak sanırım,bunun yanında çok hareketli bir çocuk,hiçbişey yapamasa oyuncağının etrafında 20-30 kez dönebiliyor ,dışarı çıktığımızda istediği olmazsa kendini yere atıyor çırpınıyor ve gücümüz ona yetmemeye başladı,kızdığı çocukların yanında var gücüyle titreyerek çığlık atıyor ve çocukları korkutuyor,ben altını değiştirmek istediğimde tekmelerle beni itiyor ve bacaklarım çürük içinde kaldı,ve bana kızdığı için eline ne geçerse bana fırlatıyor alt değiştirme esnasında,ya da hiçbirşey yokken ben onu öpüp koklarken birden suratıma vuruyor ya da ısırıyor,saçımı çekiyor,bu davranışları benim de sinirlerimi çok bozuyor,sinirlenmemeliyim diyorum ama sinirleniyorum,babası gelince ona da aynı hareketleri yapıyor,babaanne ve dedesiyle kalıyor ben işteyken ve onlar çok şımartıyorlar,her istediğini yapıyorlar,kreşe vermeyi denedim ama 2 günde bırakmak zorunda kaldık,öğretmenlerin dediğini değilde kendi istediğini yapmak istiyor,yapamazsa çok ağlıyor,sabah kalktığında çok sakin uyumlu bir çocuk oluyor ama günün ilerleyen saatlerinde çığrından çıkıyor,2 yaş sendromu geçer diye endişelenmemelimiyim yoksa acil bir eylem planı gerekli mi?Ona kitap okuyorum,boyama yapıyoruz oyun oynuyoruz ama en fazla 10 dakika sürüyor bu faaliyetler sıkılıp kalkmak ve istediği şekilde koşup zıplamak istiyor,yardımlarınızı rica ediyorum,ne yapabilirim?
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 10:34
kreş yerine dah kısa süreli oyun gruplarını deneyin. sosyalleşmeyi, yaşıtlarıyla bir arada olmayı öğrendiği noktada davranışları daha yumuşayacaktır. 2 yaş sendromu deyip geçememek lazım ama sorunumuz büyük şeklinde algılayıp telşlanmak ta doğru olmaz.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.