Özlem Hanım Merhaba
Oğlum tam 2,5 yaşında,son 10 gündür her duyduğunu söylemeye başladı,yani tam olarak kendini ifade edemiyor ama bundan sonra konuşacak sanırım,bunun yanında çok hareketli bir çocuk,hiçbişey yapamasa oyuncağının etrafında 20-30 kez dönebiliyor ,dışarı çıktığımızda istediği olmazsa kendini yere atıyor çırpınıyor ve gücümüz ona yetmemeye başladı,kızdığı çocukların yanında var gücüyle titreyerek çığlık atıyor ve çocukları korkutuyor,ben altını değiştirmek istediğimde tekmelerle beni itiyor ve bacaklarım çürük içinde kaldı,ve bana kızdığı için eline ne geçerse bana fırlatıyor alt değiştirme esnasında,ya da hiçbirşey yokken ben onu öpüp koklarken birden suratıma vuruyor ya da ısırıyor,saçımı çekiyor,bu davranışları benim de sinirlerimi çok bozuyor,sinirlenmemeliyim diyorum ama sinirleniyorum,babası gelince ona da aynı hareketleri yapıyor,babaanne ve dedesiyle kalıyor ben işteyken ve onlar çok şımartıyorlar,her istediğini yapıyorlar,kreşe vermeyi denedim ama 2 günde bırakmak zorunda kaldık,öğretmenlerin dediğini değilde kendi istediğini yapmak istiyor,yapamazsa çok ağlıyor,sabah kalktığında çok sakin uyumlu bir çocuk oluyor ama günün ilerleyen saatlerinde çığrından çıkıyor,2 yaş sendromu geçer diye endişelenmemelimiyim yoksa acil bir eylem planı gerekli mi?Ona kitap okuyorum,boyama yapıyoruz oyun oynuyoruz ama en fazla 10 dakika sürüyor bu faaliyetler sıkılıp kalkmak ve istediği şekilde koşup zıplamak istiyor,yardımlarınızı rica ediyorum,ne yapabilirim?