Merhabalar,
Benim 2. sınıfa giden oğlum ders çalışmaktan pek hoşlanmıyor. Bende yardımcı olup sevdirmeye çalışıyorum ama kendi kendine yapma aşamasına daha tam geçemedik.
Ben odasında tek başına yapması gerektiğini anlamadıklarını bana sorması gerektiğini söylersem o zaman yapıyor.Ama hep söylersem bu oluyor.
Kendi haline bırakırsam yani hiçbirşey demezsem çok geç saatlere bırakıyor . Ertesi günü uykusuzluk sorunu yaşıyor. Bunu bir türlü aşamadık. Kısacık bir ödevini erteliyor veya oyalanarak yapıyor
. Buda çok zaman alıyor…
Bu sistemde yanlışta olsa erken yaşlarda test çözmeye başlaması lazım. Anlatıyorum ama sanırım o isteği uyandıramadık Kendi odasından çok oturma odasında bizim yanımızda yapmayı daha çok seviyor. Biz hiçbir zaman onun ödevlerini yapmadık yanımızda da kendisi yapıyor ama çok istekle değil..
Dersleri çook iyi. Hatta öğretmeni Bilim ve Sanat Merkezi için onu seçmiş. Ama çalışmadan nereye kadar..
Bu ödev sorumluluğunu vermek için neler yapabiliriz..Sadece ödevde değil diğer şeylerdede genelde biz söylüyoruz. Aksi halde oyundan aklına bile gelmiyor... Dişlerini fırçala oğlum, odanı toplarmısın oğlum,… .

.biz bunları söylemeden yapsın istiyoruz.
Acaba erken mi erken değilse neler yapabiliriz....
Bu konuda önereceğiniz güvenli bir kaynak var mı? Şimdiden teşekürler..
Düzenleyen sengul - 26 Şub 2011 Saat 21:16