Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Nötropeni
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Nötropeni

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Mustafa Durak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Elif  Mustafa Durak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nötropeni
    Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2023 Saat 03:17
Hocam 5 aylıkken bebeğime nötropeni tanısı konuldu bebeğim şimdi 10 aylık. Bebeğimin ilk doğum öyküsü sepsis geçmişi var kuvez içi oksijen aldı sarılık gecirdi bu sürede bizden kontrol istediler gittik geldik bir sorun cikmadi 
Bebeğim 2 aylık olacağı zamanlarda hep bir ateşi vardi bende bir yeri ağrıyor sanırım diye ben ateş düşürücü verdim hep 
2 ay kontrolünde beyaz kan düşüklüğü var dedi doktor korkulacak düşüklük yok ama.yine de düşük dedi 1500 lerdeymis bizi tekrar kontrole çağırdı biz tekrar gittik hocam yine düşük olunca doktor bizi başka doktora yönlendirdi biz de götürdük hocam bebeğim 3 aylık oldu Goturdugumuz doktor kan değerlerine baktı ciddi bir düşüş yok belki disten dolayı ateş yapar artık bebekler erken dış cikariyor anne karnında kalsiyum çok veriyorlar dedi . bizde ateşi olunca hep dişten dolayı felan diye ben ağrı kesici ateş dusurucu veriyordum doğum yapınca memlekette kalmıştım hocam doktor bişey yok diyince ben evime hakkariye gittik orada da asi dönemi ateş oluyordu normalde de oluyordu dişten dolayı diye ben hep ateş dusurcu verdim aradan 2 ay geçt bebeğim 5 aylık oldu memlekte gidecektim Hakkari'de kan değerlerine bakıldı hocam değerler iyi skinti yok dedi doktor biz yola çıktık ben uçakla memlekete geldim ertesj gün çocuk ateslendi ishali felan var ben çocuğu doktora götürdüm ateş düşürücü yazar diye Hakkari'de ki ve aldığı kan tahlili ne bakınca ikisinde de düşük dedi Hakkari'de iken 250 imiş kendi baktiginda 210 a düşmüş bizi sevk etti ambulansıa Ankaraya hocam biz uçakta gelirken korona olmuşuz doktorlar bu düşüklük viral enfeksiyonlar yapar dediler ve bizdrn kontrol istediler bizde tekrar götürdük 10gun sonra değeri yüksek çıktı 400 e yukselmis aradan 3 gün geçmeden kızım göz enfeksiyonu geçirdi bu süreç içinde de tekrar 210 Lara düşmüş beyaz kani 2 gün hastanede kaldık sonra geri kalan tedaviyi evde devam ettik tekrar kontrole gittiğimizde 800 e yükselmiş en son 6 temmuzda Kızım kusma ateş ishalden dolayi yattı yine enfeksiyon kapmış crp Şi 118 buldu hocam yatisa aldılar bu süreç içinde 3 gün sonra hastanede kalırken kan aldılar 360 a yükselmiş tabi bunun yanında da anemilik başlamış oda 4000 lerde hastanede kalırken ilik nakli bile düşündüler hocam yayma yaptılar beyaz kan düşük yaymada farklı hücre tespit edilmemiş genetik kan alıp ona göre tam teşhis konulur dediler hocam dier türlü virüsler den mi acaba diye bakıldı hepsi temiz alerji testi yapıldı hic birşeye laerjisi yok hocam cocugumun genetikte herşey belli olur ona göre yol alınır şimdilik ılık nakili dursun dediler 2 hafta sonra hastaneden çıktıktan sonra konrtole gittik hocam 610 yükselmiş beyaz kani yine anemligi var hocam bizi 2 ay sonra kontrole çağırdılar hem o zamana genetik açıklanır dediler çocuğumun ara ara ateşi oluyir 37.5 felan 1 saat içinde düşüyor geri iştahsız bu aralar hocam bizi bu süreçte nasıl bir yol izliyor bizi bilgilendirirmisiniz 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Elif  Mustafa Durak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2023 Saat 10:38
Birde hocam eşimle kan uyusmazligimizda var kızımda benim kanngrubundan 0Rh- 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Elif  Mustafa Durak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2023 Saat 16:58
Birde hocam bu hastaneye yatislarinda hep enfeksiyon oranı yüksek çıkıyordu 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.