Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - normal dogum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konunormal dogum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3248
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 10:42
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

doktorumun yabanci yani kendim yurt disi olunca......burada benim hikayem coktur topiclerde cok anlattim kisaca yazam yine.burada sezeryana karsilar normal dogumdan yana lar diye biliyom.benim oglusum 37 haftalik gibi bir anda beni sezeryanli olmasin diye ters döndermeye calistilar normal olsun diye.ama olmadi bebek donmedi canimi cok yakmislardi.....beni bir odaya aldilar gözlem altinda kalacak diye ne oldu ise kalpleri asagiya dustu bebek gidiyorlar dediler ve hemen sezeryan ettiler salaklarTonguemadem sezeryanli olacakdim neden  ugrasdinirdiniz.neyse bu sezeryanli oldu .kizim ise hersey normaldi ustelik ben kizimde aliye ve beyaz gelincigin sezon bitimi idi onlari  bile izledimLOLben kuru fasulye sanci yapiyor sandim normal dogum nasil bilmedigim icinLOLLOLLOLdedikleri gun oldu bes dakika evde kalsam dogurcakmisimLOLLOLLOLvardigimda bes dakika icinde geldi banamisin demedim bagirmadim cigirmadimLOLLOLLOLgeldi igne bile yemedimLOLLOLyani sezeryanli olmus normal olmayacak diye bir olay yok burada ben yine pasi beyzaya atam o daha iyi biliyor buranin kanunlarini begumde bilirBig smile

helal olsun yasmiş idolümsünClown
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 71786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 11:00
pinar tesekkur ederim simarttiyorsun sonra kiskanacaklar beni kem kümLOLApprove

Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3248
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 17:04
şımar şekerim şımar
ben de ikinciye normal doğum istiyorum
tabi yaptıracak doktor bulabilirsem
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5835
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 11:25

Sonunda kasılmalar başladı. Zaman geçtikçe sıklaşıyorlar da…Bu durumda en son ihtiyacınız olacak şey herhalde etrafınızdaki insanların size sakinleşmenizi söylemeleri olur.Doğumun daha kolay gerçekleşebilmesi için kasılmamanız gerektiğini elbette biliyorsunuz.Peki ama nasıl ? Kaslarınız gevşek olursa doğumunuz çok uzun sürmez. Dr.Ayşe Duman ‘dan,annenin kendini rahat hissetmesini dolayısıyla doğumunun kolay gerçekleşmesini sağlayacak bilgiler aldık.

Bilgilenin: Doğum sürecinde sizi nelerin beklediğini bilmeniz çok önemlidir.Çiftler,hem doğum atmosferini tanımalı hem de karşılarına çıkabilecek durumları öğrenmeliler.İlk adım,eşinizle beraber doğum kursuna katılmak.Ayrıca,doğum hakkında bilgi veren kitaplar okuyabilir;yeni anne olan arkadaşlarınızla konuşabilir ve doğum için önerilen ağrı kesici ilaçlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.Korkularınızla bugünden yüzleşirseniz;doğum sırasında her şeyin planlandığı gibi gitmesi halinde paniğe kapılmazsınız.

Sıcak Ortam Hazırlayın: Rahat bir ortam,sizi sakinleştirir.Bazı hastanelerde size kendinizi evinizdeymiş gibi hissettirecek alternatif doğum odaları oluyor.Doğumunuz standart bir hastane olmasa bile,odanızı kişiselleştirmeye çalışın.Evden bir resim götürüp doğum odasına asabilir ya da yanınıza portatif bir müzik seti alabilirsiniz.Birçok kadın hafif müzikler dinlemenin kasılmalarını hafiflettiğini söylüyor.

Doğuma Güvendiğiniz Biriyle Gidin: Beraberken kendinizi çok rahat hissettiğiniz birinin yanınızda olması mucizeler yaratabilir.Birçok anne adayı,kız kardeşinin ya da en yakın arkadaşının doğumda yanında olmasını istiyor.Ayrıca,doğuma eşlik eden kişinin çocuk sahibi olması ve yaşadıklarının normal olduğunu söylemesi de anne adayını rahatlatır.

Hareket Edin: Dik ve aktif durmanız,hem düşüncelerinizi kasılmalardan uzaklaştırır hem de bebeğin doğum kanalına daha rahat inmesini sağlar.Doktorunuz izin verirse,yoga yapabilir,kısa süreli yürüyüşlere çıkabilir ve yavaş danslar edebilirsiniz.

Meditasyonu Deneyin: Doğum sırasında sakin kalmak için kullanılmaya başlanan yöntemlerden biri de meditasyon.Sayesinde doğum anksiyetesini daha çabuk atlatır,daha huzurlu olur ve dolayısıyla doğum sırasında daha az komplikasyon yaşarsınız.Kendinizi kucağınızda bebeğinizle çiçeklerin arasında düşleyin…

Rahatlayın: Hamileliğin son dönemlerine kadar aynı zamanda bel ağrısı nedeniyle uyku problemleri de yaşanabilir.Bu gibi durumlarda da rahat ve kaliteli bir uyku uyuyabilmeniz için özel olarak tasarlanmış hamile yastıkları kullanabilirsiniz.(Örneğin; Shuma Hamile Yastıkları) Hamile yastıkları gebelik döneminde anne adaylarının daha konforlu ve rahat uyku uyuyabilmesini sağlar.

Suyun  gevşetici etkisi: Sıcak su yorgun kasların gerginliğini gevşetir ve sıkıntılarınızı azaltır.Su,rahatlatıcı etkiye sahiptir.Duşu sırtınıza ya da kasılmalarınızın en yoğun olduğu yerlere tutun.Doğum öncesi kısa bir duş ya da banyo sizi rahatlatabilir fakat doktorunuza da danışmalısınız.

Kendinizi Keşfedin: Her yöntem herkeste işe yaramayabilir.Örneğin,öğrendiğiniz nefes alma teknikleri işinize yaramıyordur da yastığı sıkmak sizi rahatlatıyordur.Size kendinizin neyi rahat ettirdiğini kendiniz bulmalısınız.Her kadının doğumu ona özeldir.

Masaj Hareketleri: Masaj,gerginliği üzerinizden atmanıza yardımcı olabilir.Yapılan masaj sonucunda endorfin salgılamaya başlarsınız.Boyun ya da ayak masajı,kasılmalarınızı bir süreliğine unutmanıza yardımcı olur.Eşiniz ya da doğum eşlikçiniz üç masaj tekniği uygulayabilir:

Kuyruk sokumu: Her kasılmada eliyle ya da tenis topuyla kuyruk sokumunuza bastırır.

Sırt ve bel bölgeniz: Parmak uçlarını hafifçe omzunuzda gezdirir ve aşağıya doğru iner.

Pelvis baskısı: Her kasılmada kalçalarınızı nazikçe geriye çeker.Partnerinizin bu hareketi,rahim ağzının açılmasına yardımcı olur ve bebek için yavaşça yol açılır.

Alıntı

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3367
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 00:12
ilk bebeğim normal doğumla dünyaya geldi ama öyle bir doktora denk geldim ki düşman başına üç ay oturamadım yürüyemedim yatarken bile acıdan kıvrandım günlerce ağladım ikinci çocuğa tövbe dedim ama yine bir evlat hasreti duydum hamile kaldım doğumdan çok korkuyordum hem doktorumun önerisi hemde benim istememle ikinci çocuğum sezeryanla dünyaya geldi doğuma giren doktorum çok iyi işinde uzman bir doktordu hemen ayağa kalktım çok çabuk toparlandım bir hafta annem kaldı yanımda sonra gönderdim iyiyim diye herkes çok şaşıyordu yanlız nasıl yapacaksın diye ama hiç sıkıntı yaşamadım
sezeryan doğum sonuçta ameliyat etin kesiliyor ya kolay değil hele doktorunuz iyi değilse yıllarca çekenler var kendi çektiğin bir yana yazılanları okuyoruz sezeryan doğum hakkında bebeğin bağışıklığı güçlenmiyor sık hasta oluyor elrji oranı daha yüksek vb. yani bundan mı kaynaklı bilmiyorum ama ikinci bebeğim doğduğundan beri sürekli hasta oluyor yanakları kızarıyor alerjik bir bünyeye sahip keşke diyorum yine normal doğum yapsaydım varsın yine aynı acıları çekseydim ama oğlum böyle zayıf olmasaydı
kızım normal doğumla dünyaya geldi hiç hasta olmaz 4 yaşına girecek hasta olduğu günler sayılıdır
doğum sancısı en fazla bir iki gün çekilir gider bebek doğduğu an ağrın sancında kalmaz tabii dediğim gibi doktor iyiyse
eğer yine hamile kalırsam bütün şartları zorlayıp kesinlikle normal doğum istiycem
bir de benim anlayamadğım bir şey var artık bütün doktorlar sezeryan yapmak istiyor sezeryan doğum daha zor değilmi onlar için kesip dikiyorlar normal doğum olsa onlar daha az zahmete girecekler bunu anlamıyorum
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
saklibahce Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 411
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 13:46
henüz doğum yapmadığım için asla ahkam kesmek istemem ama, sezeryan hakkındaki görüşüne katılmıyorum minecim. drlar için ameliyat daha kolay ki. düşünsene normal doğum yapacak bir kadının başında bazen saatlerce bekliyorlar. ama sezeryanda bu süre  dklarla ölçülüyor diye biliyorum. geçenlerde tam randevumun olduğu saatte drumun acil hastası gelmişti. randevu 20 dk sarkacak diye özür dilediler. sebebini sorduğum zaman dr hanım biraz önce çıktı,  sezeryan doğum yaptırıyor20 dk ya burda olur dediler. gelişi 20 dk bile sürmedi.
kesiyo bebeği alıyo ve dikiyo bu kadar basit belki dikişi bile o yapmıyordur.

ama normal doğumda hastanın başını beklemesi gerekmiyor mu? bebeğin geliş şekliydi, senin sancılarındı, ıkınmalardı vs bunları kontrol edip seni yönlendiriyo değil mi?

oğlunun hassas oluşunun sebebi bence sezeryanla doğmuş olması.
normal doğumda bebek doğal yollardan geldiği için mikroba karşı kalkan oluşturuyormuş. ama sezeryanda steril ortamda dünyaya geldiği için mikroplara karşı savunmasız olması normalmiş diye okumuştum bir yerde.
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3367
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 22:45
sezeryanın bu tür sakıncaları olduğunu biliyorum esra yani ben sezeryana çok karşıydım ama o normal doğumdan sonra çektiğim acılar çok felekatti yine de normal doğum tercih etmediğim için çok pişmanım şimdi
normal doğumda asistanlar sürekli takip yapıyor açılmaları sürekli kontrol ediyorlar doğum başladığı an uzman doktor geliyor iki dakikada bebeği alıyor ve dikiş atıp gidiyor başka yaptığı hiç birşey yok onuda söylene söylene yaptı benim doğumuma giren doktor
iyi bir doktora denk gelmek çok önemli allah bütün hamileleri hep iyilerle karşılaştırsın
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
saklibahce Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 411
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 13:32
amin canım aminnn,Allah kimseyi darda koymasın, hep iyilerle karşılaştırsın inşallah...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.