Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Normal doğum yapmak mümkün değil mi!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuNormal doğum yapmak mümkün değil mi!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yeşim Erdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Normal doğum yapmak mümkün değil mi!
    Gönderim Zamanı: 07 May 2010 Saat 00:55

Gebeliğimin 36. haftasına kadar doktoruma normal doğum yapmak istediğimi söyledim ve o  da normal doğum olarak izleneceğimi söyledi. Ancak 36. hafta kontrolumde bana plasentanın yaşlandığını, bebeğin defleksiyon gelişinde olduğunu, rahim açıklığının başladığını dolayısıyla önümüzdeki hafta sezeryanla doğum olacağını söyledi.

Ben buna çok üzüldüm ve başka bir hekime kontrole gittim. Diğer hekim, yaşlanmanın ve 1 cm açıklığın bir problem olmadığını, defleksiyon gelişinin de ancak doğum başladıktan sonra anlaşılacağını söyledi. 37. haftada sezeryana alınmam için bir neden yokmuş.

Kendi doktoruma tekrar gidip normal doğum konusundaki kararlılığımı söyleyecektim ki, doktorum buna ek olarak benim tansiyonumun 15/10 olduğunu bebeğin kalp atışlarının 160-180’lerde olduğu için bebeğin strese girdiğini acilen sezeryana girmem gerektiğini söyledi, bizi korkuttu ve ben sezeryana girdim.

Öyle acil bir doğuma hiç hazır değildim. Daha benim eşyalarım bile hazır değildi. Doğuma gelecek yakınlarım şehir dışındaydı. Sezeryan sonrasında bakımımızla ilgilenecek kimse yoktu.

Ertesi sabah epiduralle sezeryana girdim. Epidural kataterin takılması sırasında nasıl bir şey olduysa bilincimi yitirim, tansiyonum ve kalp atışlarım düştü. Bana ameliyathanede adrenelin vs yapılarak bilincim, tansiyonum düzeltildi.

Doğumdan sonra oğlum sağlıklı olmasına rağmen 37 haftalık ve doğmaya hazır olmadan doğduğu için çok endişeliydim. İlk dört gün sütüm gemedi. Çocuğum 3 kilo doğdu ancak 6. Gün 2 600 gr olmuştu. Bana bakacak doğru dürüst birilerini ayarlayamadığım için yardıma gelen akrabalarım bana destek olmadıkları gibi sürekli moralimi bozdular. Çok ağrım vardı. Tek başıma hareket edemiyordum.  Çocuğumu besleyemiyordum. Kendimi çok ama çok çaresiz hissediyordum.

Bunlar geçti. Çok Şükür çocuğum şimdi sağlıklı, anne sütüyle besleniyor.

Ancak ben sonradan doktorumun seyahat planı nedeniyle beni erken sezeryana aldığını anladım. Bunu bir türlü hazmedemiyorum. Benim yavrum ve ben doğuma daha hazır olabilirdik. Oğlum anne karnında daha çok büyümüş olabilirdi. Benim sütüm daha erken gelebilirdi. Oğluma daha iyi bakabilirdim.

Kimin anne karnında büyüyecek küçücük bir yavruyu kendi keyfi için oradan kesip almaya hakkı var?

Şimdi ben tansiyonum tek bir kez 15/10 çıktığı için yada bebeğin kalp atışları tek bir kez biraz yüksek çıktı diye acil sezeryan yapılır mı bunu anlamak istiyorum?

Böyle bir şeyin kadın doğum doktorları arasında çok yaygın olduğunu biliyorum ve bu konu da nasıl bir duyarlılık yaratabiliriz, hiç değilse başka kadınların böyle şeyler yaşamaması için neler yapılabilir?

Hem anne hem de bebek sağlığı için çok önemli olan bu konuda bir şeyler yapılmalı diye düşünüyorum.

Yeşim Erdem
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2010 Saat 01:14
Haklısınız...
Benim doktorum da bebeğimi 2 hafta önce suni sancıyla doğum yaptıracaktı ama kaçtım LOL Confused Acilen başka bir dr. ayarladım ve tam gününde kızımı kucağıma aldım Star
Ben (istisnalar kaideyi bozmaz!) malesef hasta-doktor ilişkisinden çok, ticaret sektörü haline gelen hastanelerden ve doktorlardan -tabiri caizse- ürker oldum. Duygularınızı çok iyi anlıyorum.
Kızımı, sonuna kadar güvenebileceğim bir doktora götürüp, onun ellerinde büyümesini çok isterdim. Malesef bu mümkün olmadı. Doktorların hiçbir dediğine inanmaz oldum, aralarında çok değerli doktorlar vardır belki ama kim doğru bilmediğim için hepsini aynı kefeye koymak zorunda kalıyorum.
Bişeyler yapılmalı, canımız- sağlığımız doğru ellere teslim edilmeli ama bu bizim elimizde değil.Önce insan olmalı, sonra doktor... Herkes kendini düzeltmeli birey olarak, bu da çok zor...
Geçenlerde İlyas Salman bir cümle kurdu, çok hoşuma gitti ; Dünyada iki çeşit insan vardır, biri çalan, diğeri çalışan... Biz bunlardan hangisiyiz?
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2010 Saat 07:34
bu durum benim de içimde bir yaradır
ben de normal doğum için çok istekliydim
doktorum 38. hafta kontrolünde suyumun azaldığını bebeğin ters olduğunu söylemişti
gerçekten son iki hafta içinde 2 kilo vermiştim ama ne sancım çıkmıştı nst de ne de bebekle ilgili anormal bi durum stresi yoktu yani
buna rağmen beklersek bebeğin tehlikeye girebileceğini araya bayram tatili girdiğini ve tr de olmayacağını söylemişti
biz de bebeğe bir şey olur mu diye korkarak 38+2 de sezeryan olmama karar verdik
doğumdan sonra doğru bir karar verdiğimizi bebeğin kordonunun dolanık olduğunu ve normal doğamayacağını söyledi
bebek çapraz duruyormuş karnımda
tamam kızım çok sağlıklı sütüm de hemen geldi bu açıdan sorun yaşamadım ama
normal doğum konusunda çok cesaretliyken acaba beklesemiydim sorusu da hala aklımı kurcalıyor
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2056
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2010 Saat 09:21
benim doktorum beni bebeğin kıymetli bebek (tedavi yada etdavi sonrası çok beklenen bebeğe öle diyolarmış) olduğu için 19 şubatta sezaryana alacaktAngryı beni narkozdan korktuğum için kaçtım 41+6 da suyum geldi bebek kakasını yapmış zaten 3 gün sancı çektim açıklığım olmadı Crysonra kalp atışları durdu diye apar topar sezaryana aldılaCryr ama böylesi daha iyi oldu doktorun dediği tarih 19 şubat benim doğum yaptığım tarih 10 mart neredeyse bir ay var aradaAngry
sezaryan yaparken bir şeyi daha düşünmüyolar ikinci bebeğimizde sezaryen olmak zorunda şimdi ikinci bebeği düşünüyorum aslında ama sezaryen korkumuda kimseye söyleyemiyorum .

yasaklanacak falan diyolar ama hala doktorlar sezaryen için hastalarına kendi ameliyat ve izin günlerine göre randevu veriyolarAngry bebeğin yada annenin durumu bir çoğu için önemsizAngry
Yukarı Dön
yakogg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2010 Saat 14:38
SmileThumbs Up
Thumbs Up
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2010 Saat 15:26

çıldırmamak mümkün değil bunlar nasıl doktordur nasıl bir vicdandır ben anlayamıyorum.ne yazık ki günümüzde güvenilir doktor bulmak çok ama çok zorlaştı.insan sağlığı,psikolojisi,seçimleri bu kadar değersiz mi.elbet bu yaptıklarının bedelini bir şekilde ödeyeceklerdir .

ben böyle bir zihniyeti anlayamıyorum.çok şükür ben böyle birşey yaşamadım mükemmel bir doktorum vardı senin için çok üzüldüm ve çok sinirlendim bunu yapana.
dilerim bundan sonnra bütün herşey gönlünce olur...
Yukarı Dön
pinar35 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 1857
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2010 Saat 16:17

doktorumun ayaklarının altını öpmek istiyorum sonuna kadar normal doğumu destekledi bana. normal doğum sırasında ıkınamadım kadında benle bir ıkındı ve sonunda kızım doğdu allah ne muradı varsa versin doktorumun

ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
Yukarı Dön
cannann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2010 Saat 22:13
benimde 2 aylık oğluşum var sezeryanla oldu. acaba normal olurmuydu diye bende çok sordum kendime doğumdan sonra. çünkü hastaneye gittğimde 6 cm açılmam olmuştu suni sancı taktılar yanımda duran ebe rahatlıkla normal yapabilecğimi söylemişti. açılmam 9 cm oldu ama doktor çocuk aşağı inmedi diye  sezeryan olacak dedi. eşimede bebeğin kalp atışları yavaşladı demiş ama beni nst ye bağlamamışlardı nasıl anladılar bilmiyorum:( tek şansım doğum tariine 9 mart demişti oğlum 8 martta oldu:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.