Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Hamur İşleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - (nişastalı) katmerli börek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konu(nişastalı) katmerli börek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Konu: (nişastalı) katmerli börek
    Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 16:40
hamuru için
3 yumurta     
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
 
arası için
 250 gram margarin,
500 gram nişasta
 
içi için patates haşlayın soğan kavurun maydanoz ve tuz ekleyin yada
mercimeği haşlayıp süzün içine soğan kavurun maydanoz ve tuz ekleyin hamuru yağlarken yağın içinede haşhaş koyun mercimekli haşhaşlı da çok güzel oluyo
 
 
 
 


Düzenleyen Bilge Yarar - 20 Nis 2010 Saat 17:12
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 16:46
hamurluk malzemeden kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur ve yarıms aat dinlendirilir.
sonra 24 tane beze yapılır her bezeyi  tatlı tabağı büyüklüğünde açıcaz sonra 1 hamur arasına margarin sürüp üzerine başka hamur koyuyoruz
ve tekrar nişastayla açıyoruz
12 tane hamurumuz olucak bu işlem sonrasında.
bu açtığımız hamurları bohça şeklide katlayıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz
 
dinlenmiş ve katılaşmış hamurları yeniden nişastayla açıyoruz  margarin sürüyoruz bu defa olabildiğince büyük açıyoruz ve arasına istediğimiz harçtan koyup rulo yapıyoruz tepsiye uzunlamasına diziyoruz üzeerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra dilimliyoruz
 
yada fırınlamadan önce istediğimiz büyüklükte rulo yapıyoruz milföy tarzında ama daha lezzetli bir börek oluyo
afiyet olsun
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 16:46
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 16:47
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 16:48



Düzenleyen Bilge Yarar - 20 Nis 2010 Saat 16:50
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 16:49
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 17:40
LOLoy yine sahnelere dönmusun ben ne edem nerelere gidemLOLLOLLOLLOLLOLLOLsuperrrrrrrrrrrr

Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 17:44

LOLLOLLOLLOL

 kociş geldi artık baklava börek yaparım evde yalnızken tadı çıkmıyodu


Düzenleyen Bilge Yarar - 20 Nis 2010 Saat 17:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.