Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Nezle
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumNezle

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nezle
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2018 Saat 14:51
Hocam nezleye alerjik nezleyi nasıl ayiricaz atesmi belirler farkı yoksa mevsim mi yıl boyu süren alerjik nezle yokmu iki yaş altında alerjik nezle olurmu hocam tek tek cvp yazarsanız çok sevinirim oğlum 19 aylik her hastalığı aynı şekilde basliyor ve ben artık alerjik nezle olduğunu düşünuyorum çünkü iki üç gün yoğun hapşırık su gibi burun akıntısı nefes verirken kedi mırıltı gibi ses ve solunum dk 60 biz bu tabloyu ayda bir iki ayda bir yazın 3 ay olmamıştı yaşıyoruz bu çocukta alerjik nezle ye bağlı astım tablosuda oluyor sanırım ama yaşı çok küçük bu hastalıklar bu yaşta belirti verirmi ilaç kullanmıyorum hiç bir hastalığında Kendi kendine solunum normale dönüyor ama çocuğu huzursuz yapıyor solunum sıkıntısı astım yada alerjik nezle değilse niye bu çocuk solunum sıkıntısı yaşıyor nezle olunca 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120454
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2018 Saat 04:58
1- Allerjik rinit: SADECE, ilk ve son baharlarda gorulur..
2- Kis aylarinda, hicbir bitki cicek acmadigi icin, polen salinamaz ve allerji de  gorulemez..Ev tozlarinin
(Akarlarin) allerjik reaksiyon yapabilmesi icin, o evde, ASIRLIK, antika halilarin olmasi ile mumkundur. 
3- Kis aylarinda; GRIP ler olur... Ama, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmedikleri icin, her turlu yalani
uydururlar (eskiden Astim diyorlardi, dilleri biryerlerine kacti ama, illaki kortizonlu spreyleri vererek isleri
surumcemede birakabilmek icin), simdilerde, bu Allerjik Rinit sacmaligini piyasaya suruyorlar.
3- Her Grip oldugunda; Astim ilaclari, Kortizonlu spreyler ve Antibiyotikler kullananlarda, uzunca bir sure
bu ilaclara bagimlilik ortaya cikar. Bu durumun duzelmesi zordur: 
Ya; yaz donemi geldiginde aile akillanmis ve bu ilaclari kesmistir ve bir daha kullanmamistir..
Ya da, bu aylarda, israrla bu tip ilaclardan uzak durarak, zamanla duzelme saglanir.. 
4- Her hangi bir maddeye karsi allerji gelisebilmesi; ZAMANA BAGLIDIR... zamanla olusur. Bu yuzden,
bu tip allerjiler cocuklarda son derecede nadirdir. Bu doktorlarin tuzagina dusmus ve bu ilaclari kullanan
larda gorulurler.. 
5- Solunum sikintisini, bronslardaki daralma yapabilir.. Bu reaksiyonlarin gelisebilmesi de, zamana baglidir. 
Yazilarimi okuyun ve her Grip basladiginda, sadece benim anlattiklarimi uygulayin.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.