Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nezle
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnezle

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
atreju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Konu: nezle
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2009 Saat 01:15
merhaba hocam,

oğlum haftaya 7 aylık olacak. önceki gün burnu tıkandı ve boğazına bir şey kaçıyormuş gibi öksürmeye başladı. dünden beri de çok burnu akıyor. gözleri de kırmızı, şiş ve sürekli yaşarıyor. öksürüğü az sayıda ama kuvvetli, boğazına bir şey kaçmış gibi. ateşi yok gibi. (ölçemedim, çok ağlıyor)

sizin eski mesajlarınızdaki önerilerinize uyarak cold mix kullanıyorum ve burnuna bol bol serum fizyolojik damlatıyorum. parasetamol kullanmama gerek var mı? bir de başının altına yastık koysam mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2009 Saat 12:56
Yaz mevsiminde nezle fazla sürmez ve arazları hafif olur. Prasetamol ve diğer ateş düşürücülerde acele etmeyin.
Yukarı Dön
atreju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2009 Saat 21:09
çok teşekkür ederim hocam. hastalık hali 2 gün sürdü ve geçti. şimdi biraz burun akıntısı var o kadar. tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
dilek_deniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 21:15
Mrb doktor bey
oğlum 4.5 aylık.dün burnu akmaya başladı.balgamı vardı sanırım.çünkü yutkunurken boğulacakmış gibi oldu.ben sadece anne sütü veriyorum.dün ememedi.emince bogulacak gibi oldu.bütün gece soluksuz ağladı.kakasını gazla beraber yaptı. sanki tüm bağırsakları boşanmış sesle ıkınmayla beraber  çimen yeşili gibi ve sümüksü kaka yaptı.geceyi zor atlattık.bugün hiç emmek istemedi.sizin önerilerinizle bugün eczaneden serum fizyolojik aldım.burnuna birkaç damla damlattım.bu sefer de sarı renkte kusmaya başladı.normalde hiç kusmayan bir bebektir.korkacak birşey varmı.doktora götürmem gerekiyormu.
bir sorum daha olacaktı.yarın aşı günü.aşı yaptırmamda bir sakınca varmı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 14:13
Aşı yapılırken bir baksınlar, mühim bir şey varsa söylerler.
Yukarı Dön
dilek_deniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 12:51
nezle diye aşı yamadılar.aşıyı haftaya ertelediler.nezle olduğu için yemyeşil ve sümüksü kaka yaptıgını söylediler. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 14:53
Bazı gripal hastalıklarda barsaklarda tutulduğundan, barsaklar normal çalışamazlar ve zaten yeşil renkte olan kaka kalınbarsakta bekleyip, sarı renge dönemeden yeşil olarak çıkar. Önemli bir şey değil. Tedavi gerekmez. Sakın ishallerde "ishal durdurucu" ilaçları vermeyin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.