Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
|
Konu: Nesibe'nin içli köftesi (yasminin köftesi syf5) Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 12:30 |
Icli Kofte
Yarim kilo kiyma 1 kilo sogan Yarim kilo bulgur 1 su bardagi irmik 1 yemek kasigi margarin 1 yemek kasigi biber salcasi Tuz, kimyon 2 bardak su 1 su bardagi un Bir kac tane limon tuzu.
Soganlar kucuk kucuk dogranir. Kiyma, sogan, bir kasik margarin kavrulur. Kesinlikle sivi yag olmaz. Kavurdugunuz kiymaya da biraz tuz ekleyin. Bulgur ve irmik bir tepsi de iki bardak suyla islanir. Biraz yumusayinca salca, tuz, kimyon koyularak iyice yogurulur. Kivamini tutturmak icin 1 su bardagi unu ekleyin. Kiymanin kesinlikle soguk olmasi gerekiyor yoksa dagilabilir. Hamur da biraz dinlenirse daha guzel olur, dun benim dinledirmeye vaktim yoktu. Iki parmaginizla ortasindan acmaya baslayarak yuvarlak bir sekil verin.
Kaynamis suya biraz tuz, bir kac tane de limon tuzu koyun ve bu suda kofteler yuzeye cikana kadar haslayin. 37 tane cikti bu malzemeden... Sicak sicak servis yapin... Afiyet olsun.
Düzenleyen Elif Hansa - 07 Ara 2009 Saat 11:49
|
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör
Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 12:46 |
|
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 12:50 |
nesibe,haşlayıp kızarttınmı,bu çiğ hali sanırım,ama çok güzel göünüyor
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6410
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 12:51 |
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
|
*naz*
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 04 Ağu 2008
Konum: fuzuli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4677
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 13:07 |
eline sağlık nesibe,nefis görünüyor..haa bittimi 37 si de
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
|
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 13:15 |
Ilk resim haslanmamis, ikinci tabakta resim haslanmis hali...
Ezom daha ilerleyemedim, daha sonraki denemelerimde daha guzel olacak insaallah
Bir arkadas (Mersin'de oturuyor) biz hasliyoruz sonra yumurtaya bulayip kizartiyoruz dedi, oyle yapacaktim bir kac tane aceleden unuttum...
Ben hic minicik minicik gormedim Hilal burda kofteyi. Koftenin sulusunu yaptiklari zaman kucuk kucuk oluyor. Bilirsin, yogurtlu ya da salcali oluyor corbasi.
Naz, herkese beser tane koydum tabagina. Bir tabak kayinvalideme cikardim. 6-7 tane artti herhalde, onu da sahurda hasladim.. Bitti yani, kofte olacakta bitmeyecek
|
|
|
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6410
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 13:20 |
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 13:31 |
o dediğini bilmiyorum nesibe....ama bizde kızartırız haşladıktan sonra,öyle haşlanmışta yenir ama en çok kızartılan yenir.
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|