Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konunekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1536
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2008 Saat 13:55
Ben iki oglumuda sezeryanla dünyaya getirdim! Farkli sebeplerden dolayi öyle gerekti! Bir arkadasin yazdigi gibi, her iki dogumunda kendine göre mutlaka riskleri var! Mesela sezeryan ne kadar dogum densede, basli basina bir ameliyat ve ameliyat riskleri tasiyor! Normal dogum ise, oda bazi zaman bebek ve anne icin risk tasiyor! Bu konuyu cok acmak istemiyorum!!!
Tek bildigim, bu topigi acan arkadas sanirim bu yaziyi amerikada yapilmis bir arastirmadan almis.Benim Amerikada yasayan bir arkadasim 2-3 ay önce orada dogum yapti! ABD´de dogumlari mümkün oldugunca agri, sizi sanci cekmeden yaptiriyorlar, cünkü kadinlar oldugunca cabuk dogum yapsin ve evine cabuk dönsün diye! Arkadasim hemen hemen hic dogum sancisi cekmemis, belden anestezi ile uyusturmuslar ve doktor pres yapacagi zaman komut vermis! Bu orada cogunlukla böyle yapiliyormus, ki kadin dogumun yapsin hemen evine gitsin diye!!! Bu sebepden dolayi sanirim, sezeryana iyi bakmiyor oradaki doktorlar, sezeryanla en azindan 1 hafta hastanede kalmasi gerekecek kadinlarin, buda orada görülmesi istenmeyen bir durummus!!

Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 9496
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 02:31
Orjinalini yazan: NazNiran NazNiran Yazdı:

Orjinalini yazan: Gami Gami Yazdı:

Tamam keyfi sezeryanı azaltmak için bu tip yazı ve bilgiler var ama mecburen sezeryan olan anneleri de düşünmek lazım değil mi? Bu yazılar onların kafalarında soru işaretleri oluşmasına ve yüreklerinin ağızlarına gelmesine yol açar diye düşünüyorum. Bende ve zannedersem Duygu'da da olduğu gibi...

Benim gibi panik atak birinin okumaması gereken bir yazı olarak düşünmüştüm ama yazmış olduğunuz cevapları okuyunca iyice rahatladım. Evet mesela ben her zaman normal doğumdan yana olmama rağmen geçyaş gebeliği geçirdiğim için mecburi sezaryan olacağım allahın izniyle. Ama arkadaşlardan birilerinin dediği gibi normalin riskleride var. Allah kimseyi bu yolda bırakmasın korktuğumuza uğratmasın inşallah.

Bende sezeryanla doğum yaptım ve normal doğum yapmış gibi birkaç saat sonra kalkıp yürüdüm akşam ise koltukta oturuyordum ve bebeğim kucağımdaydı. Yalnız bildiğim birşey var ne kadar rahat olursan o kadar iyi. Allah'ın izniyle sen ve diğer arkadaşlar bebeklerinizi sağlıkla kucaklarsınız...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7816
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 10:37

Bende sezeryanla doğum yaptım ve normal doğum yapmış gibi birkaç saat sonra kalkıp yürüdüm akşam ise koltukta oturuyordum ve bebeğim kucağımdaydı. Yalnız bildiğim birşey var ne kadar rahat olursan o kadar iyi. Allah'ın izniyle sen ve diğer arkadaşlar bebeklerinizi sağlıkla kucaklarsınız...

[/QUOTE]

Hay allah razı olsun. Duymak istediğim en güzel sözleri yazmışsın. Tamam seni dinleyip rahat olmaya çalışacağım. Ama inanki bu yazdıklarınla bile öyle rahatladım ki anlatamam. TEŞEKKÜRLER Clown

Düzenleyen NazNiran - 21 Mar 2008 Saat 10:39
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2008 Saat 16:05
Nazniran gerçekten rahat ol..eğer şartlar bunu gerektiriyorsa tabiiki sezeryan olacaksın..bende normal doğum diye 8 saat sancıyla hastaneye gittim ama olmadı..boynuna kordon dolanmış,2 sefer kalp atışları çok düştü,acill sezeryana girdim,geceyarısı 3:20 de doğdu kızım : sabah 8 de hemşire yürütttü beni,Özlemin dediği gibide ..benim refakatçilerin hepsi uyurken ilk gecemizde kızımı ben baktım..öyle haftalarca yattığın falan yok ama tabii birazda anneyle ilgili bu durumWink ne kadar rahat bir kişiliksen o kadar çabuk ve kolay atlatırsın canım...Sağlıkla bebişini kucağına alırsın inş..Clown
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2008 Saat 12:16
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Nazniran gerçekten rahat ol..eğer şartlar bunu gerektiriyorsa tabiiki sezeryan olacaksın..bende normal doğum diye 8 saat sancıyla hastaneye gittim ama olmadı..boynuna kordon dolanmış,2 sefer kalp atışları çok düştü,acill sezeryana girdim,geceyarısı 3:20 de doğdu kızım : sabah 8 de hemşire yürütttü beni,Özlemin dediği gibide ..benim refakatçilerin hepsi uyurken ilk gecemizde kızımı ben baktım..öyle haftalarca yattığın falan yok ama tabii birazda anneyle ilgili bu durumWink ne kadar rahat bir kişiliksen o kadar çabuk ve kolay atlatırsın canım...Sağlıkla bebişini kucağına alırsın inş..Clown
Canım benim çok teşekkür ederim. İnanın bu sitede yazılanları okuduktan sonra çok rahatım. Benim sezeryandan çok ameliyathane fobim vardı. Onuda yeneceğim inşallah.
Evet inşallah bebişimi kucağıma aldığım an bunların hepsi bitecek Clown
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2008 Saat 15:54

Canım benim çok teşekkür ederim. İnanın bu sitede yazılanları okuduktan sonra çok rahatım. Benim sezeryandan çok ameliyathane fobim vardı. Onuda yeneceğim inşallah.

canım kendine hiç stres yapma şimdi sen belki söylemek kolay diyosun ama inan korkulacak bişey değil sezeryan. hatta bana göre normal doğumdan çok çok daha kolay. ameliyat sonrası mutlaka ağrın olacak ama moralini nekadar yüksek tutarsan ağrıların acıların okadar çabuk geçiyor. o küçük melekle gözgöze geldiğin anda düşündüğün tek şey onun daha fazlasına bile değeceği. benim oğlum 2 aylık ve onunla okadar güzelleştiki hayatım birkaçgün çektiğim acılar bana vız geldi. inan senin içinde öyle olacakClown
Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 588
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2008 Saat 16:56

canım benimde senin gibi fobilerim vardı..hatta kan alınırken bayılırdım düşün..ama sezeryan oldum ve korkulacak hiç bir şey olmadığını anladım..mutluluktan ağrı sızıyı duymadım inan 4 saat sonra ayağa kalktım ve bebeğimin herşeyiyle ben ilgilendim...hakkında hayırlısı olsun hep bunu dile..
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2008 Saat 18:34
Kızlar benim ağrıdan felan bir korkum yok inanın. Acıya çok dayanıklıyımdır. İstediğim tek şey; bir an önce o ameliyathaneden çıkmak. Benim kapalı yerde duramama gibi bir fobim var. İlla bulunduğum yerde cam olacak. Dışarıyı göreceğim. Bu olayımda Annem vefat ettikten sonra oldu. Oda geçecek inşallah.
Zaten gerisi oğluşumu görünce bitecek eminim. Teşekkür ederim paylaşımlarınız için.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.