Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konunekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2008 Saat 12:21
eğer bir problem yoksa sezeryana karşıyım ben..

benimde iri bebek gününü beklersen biraz daha kilo alır doğuramazsın dedi ama belkide doğururdum diyorum ve şunu ekliyorum herşeyin normali iyiydir doğumdan hemen sonra doğrulup emziremediğimde bunu daha iyiy anladım
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2008 Saat 14:23
ClapClapClapClapClap
Ama cesarette şart Emine. Wink
Yukarı Dön
laren Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2008 Saat 22:27
Ben normal dogum yaptim Almanyada zaten sana secme hakki vermiyolar eger bir sorun yoksa normal dogum yaptiriyolar zaten bende öyle istemistim ama sunu söyleyeyim gercekten dogum cok agrili bir sürec hata dogumdan hemen sonra akli olan sezeryenle dogum yapar dedim ama sonrada aslinda ne kadar dogru bisey yaptigimi anladim cünkü dogumdan sonra kalkip yürüyerek kizimin yanina gidebildim hic agri sanci hissetmedim dikisimde yoktu bütün acilarim bitmisti ve kizimla istedigim gibi ilgilenebildim
Bu arada sezeryenle dogumda yazildigi gibi sorunlarin yasandigini bende okumustum internetten bakarsaniz bulursunuz ama bu sorun dogum esnasinda olursa oluyo(Allah göstermesin) daha sonra böyle bir tehlike kalmiyo
ASKLARIN EN GÜZELI SENSIN LARENIM
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2008 Saat 22:53
  Her iki yöntemin de farklı farklı riskleri olduğunu düşünüyorum... Daha doğrusu araştırdığımda bunu öğrenmiştim... Normal doğumda da istenmeyen olaylar gelişebiliyormuş. Ben iki doğumumu da normal yaptım. Çok zor bir süreç ama eğer bir problem yoksa ilk tercih normal doğum olmalı bence.
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2008 Saat 23:29
valla bu yazıyı okuduktan sonra sezeryandan epey korkmuştum ben. ama nasipte ne varsa o oluyor. bende normal doğum istedim hatta hastaneye gittiğimdede doğum başlamıştı sancıyla gittim. ama doktor biraz zor ve uzun bir doğum olacak deyince o sancılara katlanamayıp hemen sezeryan istedim. Allah hangisi hayırlıysa onu nasip etsin ve küçük mucizelerimizi korusun.
Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2008 Saat 16:59
bayanlar şunu unutmamak lazım eskiden sezeryan olmadığı için normal doğumda ölen bebek sayısı çok fazla idi..bebek ölümlerinin azalması tıbbın gelişimiyle doğru orantılı..o zaman sezeryan ameliyatı niye varki?bebek ve anneyi kurtarmak için değilmi?bende şunu okumuştum sezeryanlı doğumlarda bebek için risk normal doğuma göre çok azmış..ama anne için tam tersi..şimdi sezeryan arttığı için bu tip şeyler çok yazılıp çiziliyor..ama tabiki en sağlıklısı normal olanı..
Yukarı Dön
prensim2007 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 302
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 13:41
bende sezeryanla doğurdum ama normal doğurmak isterdim. bazı söylenenlere görede sezeryanla doğan bebekler acı çekmeden dünyaya geldikleri için daha iyiymiş normal doğumda doğum kanalında sıkışırlersa ilerde psikolojik sorun olabiliomuş bir psikologdan dinlemiştim. her ne olursa olsun kader bence normal beklenio ama sezeryana dönülüo sağlık olsunda...
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2008 Saat 12:39
Orjinalini yazan: Gami Gami Yazdı:

Tamam keyfi sezeryanı azaltmak için bu tip yazı ve bilgiler var ama mecburen sezeryan olan anneleri de düşünmek lazım değil mi? Bu yazılar onların kafalarında soru işaretleri oluşmasına ve yüreklerinin ağızlarına gelmesine yol açar diye düşünüyorum. Bende ve zannedersem Duygu'da da olduğu gibi...

Benim gibi panik atak birinin okumaması gereken bir yazı olarak düşünmüştüm ama yazmış olduğunuz cevapları okuyunca iyice rahatladım. Evet mesela ben her zaman normal doğumdan yana olmama rağmen geçyaş gebeliği geçirdiğim için mecburi sezaryan olacağım allahın izniyle. Ama arkadaşlardan birilerinin dediği gibi normalin riskleride var. Allah kimseyi bu yolda bırakmasın korktuğumuza uğratmasın inşallah.

Düzenleyen NazNiran - 20 Mar 2008 Saat 12:42
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.