Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3525
|
Konu: nekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 02:20 |
Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre sezaryenle dünyaya gelen bebeklerin ilk bir ay içinde ölüm riski, normal doğumla dünyaya gelenlerden 3 kat daha fazla. Çünkü normal doğum bebeklerin nefes alıp verme faaliyetlerinin daha düzenli olmasını sağlıyor. |
Sezaryenle doğan bebeğin ölüm riski 3 kat daha fazla... |
Sadece doğum sancılarından korktukları için normal doğum yerine sezaryenle doğum yapmayı düşünen kadınlara ABD’li uzmanlardan uyarı. Kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarına göre sezaryenle dünyaya gelen bebeklerin ilk bir ay içinde ölüm riski, normal doğumla dünyaya gelenlerden 3 kat daha fazla. Çünkü normal doğum, bebeklerin nefes alıp verme faaliyetlerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.
|
|
|
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 14:28 |
İlginç ama umarım doğru değildir.
|
|
Gamze
Kıdemli Moderatör
Dora'nın annesi
Puanlar: 12808
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 23:41 |
Tamam keyfi sezeryanı azaltmak için bu tip yazı ve bilgiler var ama mecburen sezeryan olan anneleri de düşünmek lazım değil mi? Bu yazılar onların kafalarında soru işaretleri oluşmasına ve yüreklerinin ağızlarına gelmesine yol açar diye düşünüyorum. Bende ve zannedersem Duygu'da da olduğu gibi...
|
<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
|
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 23:44 |
Gami Yazdı:
Tamam keyfi sezeryanı azaltmak için bu tip yazı ve bilgiler var ama mecburen sezeryan olan anneleri de düşünmek lazım değil mi? Bu yazılar onların kafalarında soru işaretleri oluşmasına ve yüreklerinin ağızlarına gelmesine yol açar diye düşünüyorum. Bende ve zannedersem Duygu'da da olduğu gibi... |
Ben de acil alındım sezeryana. Ay korktum gerçekten tüyler dikenleşti accık.
|
|
batticon
Üye
Puanlar: 12
|
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2008 Saat 17:19 |
açıkcası nefes alıp vermenin ne alakası olduğunu anlayamadım,sonuçta her iki doğumdada 10 cmlik bi delikten dışarı çıkıyo bebek, birinde hekim alıyo, diğerinde rahim ittiriyo, düz mantık bu, üstelik nefes alma olayında kasları daha anne karnında gelişiyo, sürfaktan denen maddede çoktan salgılanmış oluyo , Varsa gerçekten bunun aslı, mış muş larla değil orjinal yayını okumak isterim , neye dayanarak söylenmiş bu, yapılan çalışmalar nekadar gerçekçi
|
|
|
batticon
Üye
Puanlar: 12
|
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2008 Saat 17:21 |
Gami Yazdı:
Tamam keyfi sezeryanı azaltmak için bu tip yazı ve bilgiler var ama mecburen sezeryan olan anneleri de düşünmek lazım değil mi? Bu yazılar onların kafalarında soru işaretleri oluşmasına ve yüreklerinin ağızlarına gelmesine yol açar diye düşünüyorum. Bende ve zannedersem Duygu'da da olduğu gibi... |
bencede, caydırıcı olsun diye yapıyolar. herşeyin hayırlısı olsun,
|
|
|
ceyy
Kıdemli Üye
Puanlar: 720
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2008 Saat 02:44 |
sağol canım paylaştığın için ama anne adaylarını korkutmakta istemeyiz
|
|
suzi
Pırlanta Üye
Puanlar: 12444
|
Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 21:00 |
Bende normal doğum istediğim halde sancılarım olmadı ve doğum gecikiyordu.Mecburen sezeryan oldum,bence tartışmaya açık bir konu..
|
|