Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konunekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3525
Mesajın Direkt Linki Konu: nekadar doğru bilmem ama paylaşmak istedim
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 02:20
Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre sezaryenle dünyaya gelen bebeklerin ilk bir ay içinde ölüm riski, normal doğumla dünyaya gelenlerden 3 kat daha fazla. Çünkü normal doğum bebeklerin nefes alıp verme faaliyetlerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.

Sezaryenle doğan bebeğin ölüm riski 3 kat daha fazla...

Sadece doğum sancılarından korktukları için normal doğum yerine sezaryenle doğum yapmayı düşünen kadınlara ABD’li uzmanlardan uyarı. Kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarına göre sezaryenle dünyaya gelen bebeklerin ilk bir ay içinde ölüm riski, normal doğumla dünyaya gelenlerden 3 kat daha fazla. Çünkü normal doğum, bebeklerin nefes alıp verme faaliyetlerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 14:28
İlginç ama umarım doğru değildir.Shocked
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 12808
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 23:41
Tamam keyfi sezeryanı azaltmak için bu tip yazı ve bilgiler var ama mecburen sezeryan olan anneleri de düşünmek lazım değil mi? Bu yazılar onların kafalarında soru işaretleri oluşmasına ve yüreklerinin ağızlarına gelmesine yol açar diye düşünüyorum. Bende ve zannedersem Duygu'da da olduğu gibi...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2008 Saat 23:44
Orjinalini yazan: Gami Gami Yazdı:

Tamam keyfi sezeryanı azaltmak için bu tip yazı ve bilgiler var ama mecburen sezeryan olan anneleri de düşünmek lazım değil mi? Bu yazılar onların kafalarında soru işaretleri oluşmasına ve yüreklerinin ağızlarına gelmesine yol açar diye düşünüyorum. Bende ve zannedersem Duygu'da da olduğu gibi...
Ben de acil alındım sezeryana. Ay korktum gerçekten tüyler dikenleşti accık.Unhappy
Yukarı Dön
batticon Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2008 Saat 17:19
açıkcası  nefes alıp  vermenin  ne  alakası  olduğunu  anlayamadım,sonuçta her iki  doğumdada  10 cmlik  bi  delikten  dışarı  çıkıyo  bebek, birinde  hekim alıyo,  diğerinde  rahim ittiriyo,  düz mantık  bu,
üstelik  nefes alma olayında  kasları  daha  anne karnında  gelişiyo, sürfaktan  denen  maddede  çoktan  salgılanmış oluyo ,
Varsa  gerçekten  bunun  aslı,  mış  muş  larla  değil  orjinal  yayını  okumak  isterim ,  neye  dayanarak  söylenmiş bu,  yapılan  çalışmalar  nekadar  gerçekçi
Yukarı Dön
batticon Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2008 Saat 17:21
Orjinalini yazan: Gami Gami Yazdı:

bencede,  caydırıcı  olsun  diye  yapıyolar.
herşeyin  hayırlısı  olsun,
Yukarı Dön
ceyy Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 720
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2008 Saat 02:44

sağol canım paylaştığın için ama anne adaylarını korkutmakta istemeyiz Thumbs%20Up

Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 21:00
Bende normal doğum istediğim halde sancılarım olmadı ve doğum gecikiyordu.Mecburen sezeryan oldum,bence tartışmaya açık bir konu..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.