Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - neden geçmiyor (geniz akıntısı)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumneden geçmiyor (geniz akıntısı)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2010 Saat 22:37
Tabii var, hemde çok basit "-StrepA testi-" aynı boğaz kültürü gibi alınıyor, 10 dak. içinde netice veriyor. Makaleler bölümünde "- Beta diye bir virüs..." yazımı okuyun.
Yukarı Dön
b.ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 333
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2010 Saat 14:24
hocam wbc ile StrepA testi aynımı.yani sadece wbc değerlerine bakıp antibiyotik verilip verilmiceğine karar verebilirmiyiz???her hastanede veya sağlıkocağında StrepA testi yapılıyormu bilmiyorum o yüzden sordum.teşekkürler

Düzenleyen b.ege - 11 Eyl 2010 Saat 01:28
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 10:20
WBC, lökosit sayısı, antibiyotik gerekip gerekmeyeceğini söyler, Strep-A testi, bu bakteri eğer "STREPTOKOK" ise, en az 20-30 günlük Penisilin tedavisi gerektiğini söyler. ( Bu durumda, 30 gün koruyuculuğu olan, "Deposilin 6-3-3 iğnesi bir defa yapılıyor. )Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 281
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 21:59
Hocam sizi belkide farknda olmadan çok bunalttım.kusuruma bakmayın.şçyleki faranjitin arkası hepböyle bi tablo mu gelişir acaba.çevredde çoğu insan bizde de buşekilde başladı deyince,belkide bait bii faranjiti anlamayıp sonunu böyle vahim bitirdiler.çok sevgili meslektaşım da diyebileceğim dr.larım(sağlıkçıyım da).helal olsun.sadece faranjitte tedavi nedir sayın hocam.teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 14:08
Streptokok harici Farenjitleri tedavi etmeseniz bile kendiliğinden 3-5 günde iyileşirler. Virütik olanlarda, 2-3 hafta sürer. Bir tek Streptokoklar önemlidir. Ben hastanın boğazına bakınca söyleyebilirim. Ama iğne vereceğim için %100 emin olmak için, Strep-A testini isterim. Boğaz kültürüne hiç itibar etmem, zira kültürde sadece, Beta- Hemolitik Streptokok üredi diyebilirler. A- Grubu diyebilmek için, ayrıca, Bacitracin testi gerekir. Halbuki, Strep-A testi doğrudan, Agrubu, Beta -Hemolitik Streptokok diyebilir. Streptokok harici Farenjitlerin tedavisinde, Augmentin veya benzerleri  ve Sefalosporin antibiyotikleri iyi gelir.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 281
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 12:52
Ya hocam nasıl anlaşılır bilgiler veriyorsunuz hayranlıkla okuyorum.çok sağolun.iyiki varsınız..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 14:58
Sağolun, vazifemiz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.