Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne yapabilirim?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumne yapabilirim?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Konu: ne yapabilirim?
    Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 21:59

Merhabalar Özlem Hanım

Size kızımla ilgili danışmak istiyorum. Kızıma doğduğundan beri ben bakıyorum. Eşimin ailesiyle şehirlerarası bağlantımız var, kendi ailemle aynı şehirde olmamıza rağmen büyükşehir şartlarından dolayı mesafemiz uzak ve ters. Bu sebeplerden dolayı anneanne ile çok sıkı fıkı ilişkileri maalesef olamadı. Bu da eşimle yalnız başımıza bişeyler yapmak istediğimizde sorun oluyor, bırakamıyoruz. Annem de kendine alışması için elinden geleni yapıyor. Kızımın kendi huysuzluğu da var. Maalesef alıştıramıyoruz. Sizden bu konu ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.

Bir problemimiz daha var. Kızım her şeye hayır diyor. Çok inatçı çok huysuz. Bebekliği inanılmaz sakin olan bir çocuktu. Nasıl böyle huysuz cadı bir kız olduğuna inanamıyoruz. Benim evlilik döneminden beri psikolojik rahatsızlıklarım oldu. Yardım da aldım. Sinirimi çocuğumdan çıkardığımda oldu. Ama sanırım kızımında 2 yaş sendromuyla beraber katlandı. Maalesef her şeyi ağlayarak bağırarak yaptırmaya alıştı. Ben şimdi çocuğumla normal konuşarak sinirlenmeden halletmeye çalışıyorum. Ceza yöntemine de başvuruyorum. Odasına göndererek cezalı olduğunu çıkamayacağını söylüyorum. Ne kadar doğru yapıyorum? Kızım 21 mayıs 2008 doğumlu. 28 aylık.

Sizden bu konularla ile ilgili önerilerinizi bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 16:21
hem iki yaş dönemi hem de sizin rahatsızlıklarından etkilenmiş olması çok mümkün. bu dönem onların ilk kişilik ispatlama dönemi bir anlamda. bu dönemin en iyi yanı da geçecek olması. eşinizla yanlız vakit geçirmek istemeniz çok doğru bir karar. kızınız tepki verse de kararlığınızı a ve değiştiremeyeceğini anladığı noktada pes edecektir. çocuklara sınırı çok net çizmezsek ihlal etmek için elinden gelen her şeyi yapabilirler.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.