Merhabalar Özlem Hanım
Size kızımla ilgili danışmak istiyorum. Kızıma doğduğundan beri ben bakıyorum. Eşimin ailesiyle şehirlerarası bağlantımız var, kendi ailemle aynı şehirde olmamıza rağmen büyükşehir şartlarından dolayı mesafemiz uzak ve ters. Bu sebeplerden dolayı anneanne ile çok sıkı fıkı ilişkileri maalesef olamadı. Bu da eşimle yalnız başımıza bişeyler yapmak istediğimizde sorun oluyor, bırakamıyoruz. Annem de kendine alışması için elinden geleni yapıyor. Kızımın kendi huysuzluğu da var. Maalesef alıştıramıyoruz. Sizden bu konu ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Bir problemimiz daha var. Kızım her şeye hayır diyor. Çok inatçı çok huysuz. Bebekliği inanılmaz sakin olan bir çocuktu. Nasıl böyle huysuz cadı bir kız olduğuna inanamıyoruz. Benim evlilik döneminden beri psikolojik rahatsızlıklarım oldu. Yardım da aldım. Sinirimi çocuğumdan çıkardığımda oldu. Ama sanırım kızımında 2 yaş sendromuyla beraber katlandı. Maalesef her şeyi ağlayarak bağırarak yaptırmaya alıştı. Ben şimdi çocuğumla normal konuşarak sinirlenmeden halletmeye çalışıyorum. Ceza yöntemine de başvuruyorum. Odasına göndererek cezalı olduğunu çıkamayacağını söylüyorum. Ne kadar doğru yapıyorum? Kızım 21 mayıs 2008 doğumlu. 28 aylık.
Sizden bu konularla ile ilgili önerilerinizi bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.