Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne kadar aglatiyosunuz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konune kadar aglatiyosunuz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 12:21
Clownya arkadaslar kucagada aliyorum pispislaniyodaSmilesakinlestirip uyutuyorumda ama yatagina koyarken uyanip agliyo sabaha kadar böyle..ayni vakitde yatirmak kaldirmak rahat olabilmelesi icin yatagini isigini oda sicakligini.. musik rahatlatici melediler.. hatta haftada 1kere beyfendiyle bebekmasaji ..kucaga alismasin lafi tabi dogru diilSmiledünyayi nasil görcekler yürüyemediklerine göre kucamizda görüyolar tabi fazlasida iyi diil eger saglikli uyuyamiyosa yatagina koyarken niye uyaniyoConfused.. daha napabilirim bide aglamayla deniyeyim dedim 5 -10gün icinde alisir ama yapamiyorum 1 sene kucaga almicam demiyorum.. kisacasi naapcami sasirdim
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 12:34
Orjinalini yazan: fatmabek fatmabek Yazdı:

walla benim bebeğimde cok ağlayan bir bebek değildi hamdolsun
hep emerken uyur hiç sallamadım beşiğini de sallamadım
ama ağladığında kucagına almalısın ilk yas cok onemli bebeğin sana güvenmeli onun için ağladığında onu sakinleştirmek ve mutlu etmek için elinden geleni yapmalısın canımmm
Clownnakadar imreniyorum kendiliginden uyuyo diyenlere.. agladiginda aliyorum canim ilk 1 sene cok önemli oldugu icin ama bazi anlar gece cok almamak sanki onlarin gelisimi ve bi uyku düzeni olussun diye gerekiyo gibime geliyo ama kiyamiyo insan
Yukarı Dön
imer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 13:22
canım ben de senin gibi çok uyku problemi yaşadım. doktorlar sallamayın falan diyorlar tabii ama anne olan doktorlar kendileri de çocuklarını vakti zamanında aykata veya kucakta her neyse salladıkalrını itiraf ediyorlar. ben böyle bebek bakımı ile ilgili konularda doktoruma çok sormuyorum. benim kızım da sadece memede uyuyordu ve yerine koyunca hemen uyanıyordu. sallasalla kollarmızda derman kalmadı artık bizde çareyi elektrikli beşik almakta bulduk. önceleri illa da kucak istedi. her şey manuel olacak ya:) ama birkaç gündür ağlasa da direndim ve şimdi orada kendi kendine sallanarak uyumaya alıştı galiba. ya da konuşmak için daha erken de olabilir tabii:)ben ne zaman kızım hakkında iyi birşey söylesem hemen tersine dönüyor:)

bebeğini çok ağlatma, onun sevgiye ve güvene ihtiyacı var ama her istediğini yaptırmasına da izin verme.ağlamaktan ona zarar gelmez. burada dakika evrmek de olmaz. çünkü bunu içgüdüzel olarak ancak bir anne kendisi ayarlayabilir.

sevgiler

derya
Yukarı Dön
devrimtipi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 15:04
merhaba, bu 7 günde uykuya dalmayı öğretme yazısını ben de oğlum 4 aylıkken okumuş ve denemiştim (oğlum şimdi 7 aylık olacak). ilk gün babası oğluşun yanına yattı, beni de salona yolladı. "tvnin sesini aç, duyma oğluşu" dedi. ben de salonda tvnin sesi kısık oğluşu dinleyip durdum içim parçalanarak. oğlum kendini yırtarcasına ağlıyordu, ne zaman gitsem eşim engel oldu. 15 dk sonra bizimki baygıldı ağlamaktan ve uykuya daldı. 2. gün yine aynı şekilde babası oğluşu aldı, kapılar kapatıldı. Bu sefer oğluş daha az ağladı ve 20 dk sonra uykuya daldı. 3. gün ise kendi kendine mırıldana mırıldana 5 dakikada uyuyuverdi. biz de bir sevinç, bir sevinç. Taki ertesi gün 40 dakika deliler gibi ağlayana kadar. biz de bu sevdadan vazgeçtik. şimdi uyku saati gelince birlikte yatak odasına gidiyoruz. ışıkları kapatıp, gece lambasını açıyorum, bir de uyku müziği var, onu açıyorum. pijamalar giyiliyor, biraz oyun, emziriyorum ve memede uyuyor. tekrar denemedim hiç ağlatmayı. bakalım ne kadar gidecek. memeden kesilince ne yapacağım bilmiyorum cidden. herkese kolay gelsin.
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 16:59
Orjinalini yazan: devrimtipi devrimtipi Yazdı:

merhaba, bu 7 günde uykuya dalmayı öğretme yazısını ben de oğlum 4 aylıkken okumuş ve denemiştim (oğlum şimdi 7 aylık olacak). ilk gün babası oğluşun yanına yattı, beni de salona yolladı. "tvnin sesini aç, duyma oğluşu" dedi. ben de salonda tvnin sesi kısık oğluşu dinleyip durdum içim parçalanarak. oğlum kendini yırtarcasına ağlıyordu, ne zaman gitsem eşim engel oldu. 15 dk sonra bizimki baygıldı ağlamaktan ve uykuya daldı. 2. gün yine aynı şekilde babası oğluşu aldı, kapılar kapatıldı. Bu sefer oğluş daha az ağladı ve 20 dk sonra uykuya daldı. 3. gün ise kendi kendine mırıldana mırıldana 5 dakikada uyuyuverdi. biz de bir sevinç, bir sevinç. Taki ertesi gün 40 dakika deliler gibi ağlayana kadar. biz de bu sevdadan vazgeçtik. şimdi uyku saati gelince birlikte yatak odasına gidiyoruz. ışıkları kapatıp, gece lambasını açıyorum, bir de uyku müziği var, onu açıyorum. pijamalar giyiliyor, biraz oyun, emziriyorum ve memede uyuyor. tekrar denemedim hiç ağlatmayı. bakalım ne kadar gidecek. memeden kesilince ne yapacağım bilmiyorum cidden. herkese kolay gelsin.
buda pek ise yaramadimi diyosunSmileson carem bu diyodum.. ama sagolun arkadaslar en azindan yalniz olmadigimi anladim hepimize kolay gelsin
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 17:01
Orjinalini yazan: imer imer Yazdı:

canım ben de senin gibi çok uyku problemi yaşadım. doktorlar sallamayın falan diyorlar tabii ama anne olan doktorlar kendileri de çocuklarını vakti zamanında aykata veya kucakta her neyse salladıkalrını itiraf ediyorlar. ben böyle bebek bakımı ile ilgili konularda doktoruma çok sormuyorum. benim kızım da sadece memede uyuyordu ve yerine koyunca hemen uyanıyordu. sallasalla kollarmızda derman kalmadı artık bizde çareyi elektrikli beşik almakta bulduk. önceleri illa da kucak istedi. her şey manuel olacak ya:) ama birkaç gündür ağlasa da direndim ve şimdi orada kendi kendine sallanarak uyumaya alıştı galiba. ya da konuşmak için daha erken de olabilir tabii:)ben ne zaman kızım hakkında iyi birşey söylesem hemen tersine dönüyor:)

bebeğini çok ağlatma, onun sevgiye ve güvene ihtiyacı var ama her istediğini yaptırmasına da izin verme.ağlamaktan ona zarar gelmez. burada dakika evrmek de olmaz. çünkü bunu içgüdüzel olarak ancak bir anne kendisi ayarlayabilir.

sevgiler Starya cok sagol canim paylasimlarin icin..  kötü bi anneyim hissi vardi.. az icimi rahatlattin

derya
Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 588
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 17:47
merhaba..bende çok gazlı olan bebeğimi sadece kucağımda sallayarak uyuturdum ve kendi kedine uyuyan bebeklere çok imrenirdim..Unhappy ama gazı geçtikten ve benimde kollarım bir hayli kaslandıktan sonra LOL ayakta sallamaya alıştırmaya çalıştım.Doktorumuz sallama omuzunda sırtını sıvazla, müzik aç uyut vs.. dedi ama benim kızım gibi çok hareketli bir bebeğe bunları yapamazsınız..Unhappybende ayağa alıştırdım.ilk zamanlar bağırdı çağırdı ama inat ettim ve başardım şimdi ayakta sallanarak uyuyor ve hep aynı saatlerde uyuttuğum için uyku düzeni oluştu ve o saatlerde hep uykusu geliyor,kendi başına uyumayı da deneyeceğim,inşallah başarılı olur.olmazsada fazla uğraşmayacağım.çünkü her bebek illa öyle uyumalı diye bir kural olmamalı bence...Big%20smile
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 214
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2008 Saat 23:47

merhabalar...

eger aglayınca almayacaksan kesin kararlı olman lazım.
20 dk aglatıp sonra alırsan kucagına bi dahaki sefere 30 dk aglar. bu gittikce cogalir. yani eninde sonunda senin alacagini bilir kucagina.
benimde 2 aylık oglum var oda kucaktan inmiyo dayanamıyorum da aglamasına alıyorum kucagıma. bide ilk 1 yıl guven duygusu icin cok onemli diyorlar o yuzden cokta aglatmak istemiyorum acikcasi 6 aylık olana kadar sabret bence. kendi oturmaya basladı zaman ve yavas yavas emeklemeye basladıgında istemez o kadar kucak...
butun annelere kolay gelsin... :)

Düzenleyen snyozt - 16 Şub 2008 Saat 23:48
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.