Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nasıl uyutmalı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konunasıl uyutmalı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2008 Saat 19:28
Belma bu yazına bi teşekkür benden canımcım. Deneyimli annemiz bizimmmmm.Hug
Bu arada ikinci çocuk isteyenleri soğutacaksın kız
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2959
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2008 Saat 20:34
Orjinalini yazan: senacım senacım Yazdı:

Arkadaşlar hepinizn yazılarını tek tek okudum.Benim nacizene fikrim her çocuk kendi rutinini kendi oluşturuyorSmileBunu yaşayarak öğrendim sayılır. Ben kızımda (10 yaşında şuan) Burcu ve Duygu arkadaşımın anlattığı gibi asla ne sallama ne birşey hatta emzik bile olmadan kendi yatağına yatırıp müziğini açıp odadan çıkardım ve o en geç 20:30 da uyumuş olurduSmile
Oğlumda ise bunu en başından beri denememize rağmen asla beceremedik.Yatğına koyduğumuz anda çığlığı koparıyor ve hiç susmadan dakikalarca ağlayabiliyorduBig%20smileBiz sallamaya karşı olduğumuz halde bir dönem salladık yeterki uyuyabilsin diye sonraları kendi başına araba koltuğunda uyumaya başladı tabi biraz yardımlaBig%20smileŞimdi şükür ne ayakta ne battaniyede ya emerek yada araba koltuğunda uyutmayı başarabiliyoruzSmileDiyeceğim şuki ikisinide aynı anne baba yetiştirdi ve aynı kurallar geçerliydi değişen birşeyler yok.O yüzden benim kanaatimce çocuk belirleyici burada.Tabi istisnalar kaideyi bozmazWink

Thumbs%20UpClapClap
[
Yukarı Dön
DENİZKIZI Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5280
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2008 Saat 20:52
Orjinalini yazan: senacım senacım Yazdı:

Arkadaşlar hepinizn yazılarını tek tek okudum.Benim nacizene fikrim her çocuk kendi rutinini kendi oluşturuyorSmileBunu yaşayarak öğrendim sayılır. Ben kızımda (10 yaşında şuan) Burcu ve Duygu arkadaşımın anlattığı gibi asla ne sallama ne birşey hatta emzik bile olmadan kendi yatağına yatırıp müziğini açıp odadan çıkardım ve o en geç 20:30 da uyumuş olurduSmile
Oğlumda ise bunu en başından beri denememize rağmen asla beceremedik.Yatğına koyduğumuz anda çığlığı koparıyor ve hiç susmadan dakikalarca ağlayabiliyorduBig%20smileBiz sallamaya karşı olduğumuz halde bir dönem salladık yeterki uyuyabilsin diye sonraları kendi başına araba koltuğunda uyumaya başladı tabi biraz yardımlaBig%20smileŞimdi şükür ne ayakta ne battaniyede ya emerek yada araba koltuğunda uyutmayı başarabiliyoruzSmileDiyeceğim şuki ikisinide aynı anne baba yetiştirdi ve aynı kurallar geçerliydi değişen birşeyler yok.O yüzden benim kanaatimce çocuk belirleyici burada.Tabi istisnalar kaideyi bozmazWink

aynen katılıyorum yazdıklarına canımWink
bence uykuda gelişimi gibi evre evre değişiyor,diş dönemi özellikle uyku düzenini ve huyunu çok değiştiriyor bebeğin ilk altı ay kendi kendine uyuyordu hakanda ilk dişten sonra bu mümkün olmnadı malesefsürekli ağlıyordu ve hiç uyumuyordu  mecburen salladım o dönem sonra tekrar düzeldi kendiliğinden uyumaya zorladım düzeldi ama tabi azılar gelmeye başlayınca 3 ay gibi bir süreç en başa dönüp tekrar salladık yoksa iyice inada bindirip çok ağlıyordu azılar patladı 4 tane tekrar düzeldi... demek istediğim bu bir süreç olabilir sizinde çokta inatlaşmak fgereksiz bebekle sonuçta bir uyku düzeni oluşturmak lazxım saatinde uyuttuğunuzda sürekli bu bir süre sonra rutinleşiyor ve siz uyutamasanız bile o bir kenarda uyuya kalıyorLOLLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.