Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nasıl uyutmalı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konunasıl uyutmalı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2008 Saat 12:27
Orjinalini yazan: rüyabebek rüyabebek Yazdı:

Crybende kızımı sallayarak uyutuyorum şimdi bir yaşında ve artık bu işten kurtulmak istiyorum şimdi kendi başına uyumaya alıştısam acaba çokmu geç
Tam zamanı canım endişe etmeden hemen bugün başla benceClownClown
Yukarı Dön
iremsenem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 23:56
kızım 12 aylık ve hala sallayarak uyutuyorummmmm bu ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum ama bebişime üzülüyorum çünkü benim yüzümden oldu ben alıştırdım belki biraz sabretseydim biraz kendi kendine uyurduuuDead
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 08:56
Canım üzülme lütfen..çünkü bir gerçekte varki,çocuktan çoçuğada değişiyor bu..yani sen ne kadar uyku yada başka konuda bir düzen oluşturmaya çalışsanda bazı çocuklar sanırım yapısı gereği alışmıyorlar da.. mesela ben kendimden örnek vereyim ; Kızımı 8-9 aylık olana kadar hep sallayarak uyuttum, sonra sonra çocuk bilinçlendikçe farkettimki kızım bundan hiç hoşlanmıyor,yani ben ayağıma alıyorum ,o atıyo kendini yatağa,sağa döner,kalkar ,tekrar yatar sola döner uyur..Şimdi 18 aylık kızım ve ben çalışan bir anneyim,dolayısıyla zamanla yarışıyorum ve halen bazen ayağıma alıyorum ama benimki atıyo kendini...Sallayarak daha çabuk uyuyor,kendi kendine uyuması biraz daha zaman alıyor,dolasıyla bende biran önce uyuması için ayağıma alıyorum ama ne mümkün..Bunu kızıma kimse  öğretmedi bu onun seçimi oldu anlıyacağın..yanına bende yatıyorum,sönerken dönerken uyuyor şimdi..Artık nasıl nefret ediyosa sallanmaktan bazen hadi kızım kapa gözünü,bak sallarım yoksa diyorum LOL
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 11:21
Orjinalini yazan: bdinler bdinler Yazdı:

ben hiç sallamadım.. önceleri uykusu gelince yatağına yatırıyordum battaniyeyi veriyordum. bir süre ağlıyordu. ağladığında kendini yalnız hissetmesin diye odasına girip kucağıma almadan pışpışlıyor sonra odadan çıkıyordum. Sonra baktım alışamadı bu sefer emziği denedim. Battaniyesini de yüzüne değecek şekilde bırakıyordum. Böylece kendi nefesini ve sıcaklığını hissediyordu.. bunun faydası oluduğunu düşünüyorum.. ve bu şekilde alıştı. Ben çok rahat ettim. Tabi emziği bıraktırmak belki biraz zor olacak ama bu süreçte ikimizin de yaşadığı rahatlığa değer bence. Doğru veya yanlış olduğunu iddia etmiyorum. Ama ben böyle yaptım arkadaşım. Geceleri uyandığı zaman emziği verir vermez uykuya devam ediyordu.. bir uyandığımda da eğer o çıkarmamışsa emziği çıkarıyorum. Gündüzleri yani ben uyanıkken o uykuya dalar dalmaz emziğini çıkarıyorum. Aslında emzik çok uzun süre kalmıyor onda.

Arkadaşım azminden dolayı çok tebrik ediyorum seni.Keşken bende senin gibi davransaydım ama dedim ya benimkiler ikiz ve ben doğumdan 1 ay sonra yanlız kaldım.Ve yardımcımda yoktu.Kızım çok cadı vede sabırsızdı.Oğlumun ağzından göğsümü çıkarıp kızıma verdiğim çoktur.Bunlar ikiz aynı anda acıkır aynı anda uyanırlar...Biri grip olsun ertesi gün diğeride grip.İshal olsun biri diğeride isal oluyor.Anlıyacağın ben sizler gibi şanslı değilim.Şimdi ikizlerim 10 aya girecek ve kızımda sallanmak istemediğini farkediyorum.Yattığı yerde sarılıyorum,sırtını sıvazlıyorum bazen uyuyor.Ama oğlum çok hareketli ve uykuyu hiç sevmiyor.Yattı yerde öteye beriye atıyor kendini ve uyumamak için direniyor adeta.Biraz daha anlamaya başladıklarında "büyüdün artık küçük bebekler sallanır " diyerek sallamamayı düşünüyorum.Tabi bu benim düşüncem...Zaman ne gösterecek bilmiyorum.Bu konuda farklı düşüncesi olan arkadaşlar düşüncesini paylaşsın...Bizde farklı yaklaşımlar deneyelim ve yaşayarak öğrenelim...
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 11:33
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Canım üzülme lütfen..çünkü bir gerçekte varki,çocuktan çoçuğada değişiyor bu..yani sen ne kadar uyku yada başka konuda bir düzen oluşturmaya çalışsanda bazı çocuklar sanırım yapısı gereği alışmıyorlar da.. mesela ben kendimden örnek vereyim ; Kızımı 8-9 aylık olana kadar hep sallayarak uyuttum, sonra sonra çocuk bilinçlendikçe farkettimki kızım bundan hiç hoşlanmıyor,yani ben ayağıma alıyorum ,o atıyo kendini yatağa,sağa döner,kalkar ,tekrar yatar sola döner uyur..Şimdi 18 aylık kızım ve ben çalışan bir anneyim,dolayısıyla zamanla yarışıyorum ve halen bazen ayağıma alıyorum ama benimki atıyo kendini...Sallayarak daha çabuk uyuyor,kendi kendine uyuması biraz daha zaman alıyor,dolasıyla bende biran önce uyuması için ayağıma alıyorum ama ne mümkün..Bunu kızıma kimse  öğretmedi bu onun seçimi oldu anlıyacağın..yanına bende yatıyorum,sönerken dönerken uyuyor şimdi..Artık nasıl nefret ediyosa sallanmaktan bazen hadi kızım kapa gözünü,bak sallarım yoksa diyorum LOL
Aynennn hayatım aynen benim oğlanda atıyor kendini öteye beriye.Sakince yatsa sırtını sıvazlıyıcam,ninniler söyleyeceğim ama nafile.Uyumayı sevmiyor.Bide hareketlendi yürümeyede başladı ya istiyorki hep gezeyim.Oğlum beni bu konuda çok yoracağa benziyor.örneğin ben 21:00 en geç 21:30 da muhallebilerini yediririm biraz oyun vs yarım saat sonra uyutmaya çalışırım.Kızım uyur hemen ama oğlum asla!Geçen gün 1, 1 buçuk saat gecikti uykusu 23:00 falandı saat iki pışpışladım ayağımda uyuyuverdi.valla şaşırdım İrme...Demekki enerjisini boşaltmıştı...
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 11:51
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
BEYZACIK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 125
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2008 Saat 17:51

benim kızımda malesef emerek uyuyor. bazen kendi kendne de uyoyor. ama çalıştığımiçin evde babaannesi sallayara uyutuyor. Gecelerimiz inanılma derecede zor. en az 5 kere uyanıyor. ağlayarak. ninni söylüyorum. kucağıma lmadan okşuyorum. ama uyumuyor. çok yoruldum gerşkten işi bırakamayı düşünüyorum ama borç var birazdaha dayanmam lazım diyorum ama çok zor durumdayın..bende isterdim evde kendi kurallarımla çocuk büyüsün ama olmadı işte. gece için tavsiyeleriniz bekliyorum. sevgiler.

Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4440
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2008 Saat 18:54
Arkadaşlar hepinizn yazılarını tek tek okudum.Benim nacizene fikrim her çocuk kendi rutinini kendi oluşturuyorSmileBunu yaşayarak öğrendim sayılır. Ben kızımda (10 yaşında şuan) Burcu ve Duygu arkadaşımın anlattığı gibi asla ne sallama ne birşey hatta emzik bile olmadan kendi yatağına yatırıp müziğini açıp odadan çıkardım ve o en geç 20:30 da uyumuş olurduSmile
Oğlumda ise bunu en başından beri denememize rağmen asla beceremedik.Yatğına koyduğumuz anda çığlığı koparıyor ve hiç susmadan dakikalarca ağlayabiliyorduBig%20smileBiz sallamaya karşı olduğumuz halde bir dönem salladık yeterki uyuyabilsin diye sonraları kendi başına araba koltuğunda uyumaya başladı tabi biraz yardımlaBig%20smileŞimdi şükür ne ayakta ne battaniyede ya emerek yada araba koltuğunda uyutmayı başarabiliyoruzSmileDiyeceğim şuki ikisinide aynı anne baba yetiştirdi ve aynı kurallar geçerliydi değişen birşeyler yok.O yüzden benim kanaatimce çocuk belirleyici burada.Tabi istisnalar kaideyi bozmazWink
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.