Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nasıl uyutmalı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konunasıl uyutmalı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 831
Mesajın Direkt Linki Konu: nasıl uyutmalı?
    Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 12:25
tüm dr.sallayarak uyutmanın yanlış olduğunu söylüyorlar peki ne gibi çözümü var?kızım 11 aylık olcak 5 gün sonra.geceleri çok sık uyanıyor.bazen emmekte istemiyor sallıyorum yapmassam sakinleşmiyor ve sonra hiç uyumuyor.ben ne yapmalıyım.bende çok istiyorum beşiğine bıraktığım zaman ninni söyleyerek uyutmayı ama ne fayda?

Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3679
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 16:16
Bendede aynı sorun varrrrrr.Bende hiç sallamamaktan yanaydım.Ama ikiz olunca benimkiler.Bebekken birini emzirirken diğerinide ayağmda sallamak zorunda kaldım.Çünkü emzirirken diğerini oyalayacak kimse yoktu yanımda.....Yanlış sallamak ama çarem yoktu..
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 18:37

ben hiç sallamadım.. önceleri uykusu gelince yatağına yatırıyordum battaniyeyi veriyordum. bir süre ağlıyordu. ağladığında kendini yalnız hissetmesin diye odasına girip kucağıma almadan pışpışlıyor sonra odadan çıkıyordum. Sonra baktım alışamadı bu sefer emziği denedim. Battaniyesini de yüzüne değecek şekilde bırakıyordum. Böylece kendi nefesini ve sıcaklığını hissediyordu.. bunun faydası oluduğunu düşünüyorum.. ve bu şekilde alıştı. Ben çok rahat ettim. Tabi emziği bıraktırmak belki biraz zor olacak ama bu süreçte ikimizin de yaşadığı rahatlığa değer bence. Doğru veya yanlış olduğunu iddia etmiyorum. Ama ben böyle yaptım arkadaşım. Geceleri uyandığı zaman emziği verir vermez uykuya devam ediyordu.. bir uyandığımda da eğer o çıkarmamışsa emziği çıkarıyorum. Gündüzleri yani ben uyanıkken o uykuya dalar dalmaz emziğini çıkarıyorum. Aslında emzik çok uzun süre kalmıyor onda.

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 20:10
Cicek gündüzleri hiç beşiğine koymadım her seferinde evin farklı bir yerinde yatak hazırlayıp kendi kendine uyumasını bekledim.uyumazsa ne ala gece uyur diye uyuması için hiç zorlamadım ne de olsa gece uykusu daha önemli çünkü büyüme hormonu karanlıkta salgılanıyor

Cicekgeceleri evdeki bütün sesleri  ve ışıkları kıstım,piamalarını giydirip yatağına bıraktım.yalnız olmadığını anlasın diye yanına girip çıktım ,genelde konuşmadım ya da sessiz konuştum ki gece ile  gündüzün farkını anlasın

şimdi çok şükür uyku sorunumuz yok

Cicek bence çocuk için bir uyku rutini oluşturmak  gerekiyor,anlamalı ki bu adımdan sonra uyuma vakti....

Cicek bir de geceleri sık uyanan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu şüphesi oluyor haberin olsun havvaCicek

bebişini öptümApprove
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 20:15
Akillibebek.com - 9 - 12 Ay

UykuBEBEK VE UYKU     

yardımcı olacağını düşündüm iki link verdim sana ikincisini denemekte fayda var.Nuke
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2008 Saat 02:28
http://www.anneoluncaanladim.com/icerik.asp?id=676

Ana sayfamızda çok güzel bir yazı okumuştum belki sen de görmüşsündür ama ben yine de bilmeyen varsa diye paylaşmak istedim canımClown

Bunun haricinde ben de kızıma bir uyku düzeni bulmuştum ve halen onu uyguluyorum. Arkadaşlar söylemiş zaten aslında uyku rutini oluşturmak çok önemli gerçekten.
Mamasını yedirdikten sonra bir saat kadar oyun, banyo, giyim ve agu gugu ardından bazen masaj ve biberon maması veririm genelde sonra da uyur. Ama bunlar loş ortamda olursa ve hatta son biberon bölümü azcık daha kararırsa bebek anlıyor canım. Çok akıllılar gerçekten maşallah şimdiki nesil. Aman nolur sen sen ol birkaç gün dayan. Aaa bir de uyku müziğine basarım park yatağında. Zaten onu duyunca anlıyor bir süre sonra canım. Bu sıralar oyun bulduk. Ben gider gitmez bazen ayağa kalkıp beni arıyor. Ben de "gelirim oraya" diyip şımarıklık yapmasına izin veriyorum ama 3 kereden sonra hemen yatıyor. Kolay gelsin canım.Clown
Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2008 Saat 10:10
Crybende kızımı sallayarak uyutuyorum şimdi bir yaşında ve artık bu işten kurtulmak istiyorum şimdi kendi başına uyumaya alıştısam acaba çokmu geç
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2008 Saat 10:52
Orjinalini yazan: rüyabebek rüyabebek Yazdı:

Crybende kızımı sallayarak uyutuyorum şimdi bir yaşında ve artık bu işten kurtulmak istiyorum şimdi kendi başına uyumaya alıştısam acaba çokmu geç

"geç kalmak hiç gitmemekten iyidir"

demişler
Wink
WinkWinkWinkWinkWinkWinkWink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.