Hamur için
1 Paket margarin (yumuşamış)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
aldığı kadar un (2-3 su bardağı )
kabartma tozu
Muhalleisi için
1.5 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1 kaşık tereyağ
yarım su bardağı şeker ( kendiniz arttırıp azaltabilirsiniz )
Vanilin
1 yumurta
Önce muhallebisini yapıyoruz normal muhallebi yapar gibi altını kapatınca mikserle hafifçe çırpıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Sonra hamur malzemelerini yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz yaklaşık 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde barçalar koparıyoruz ister elle ister merdane yardımıyla açıyoruz. Muhallebimizden bir tatlı kaşığı içine koyup sıkmadan yuvarlıyoruz. Tepsiye yerleştiriyoruz.
Tepsimizi 170 derecede nceden ısıtılmış ( Fanı açık
) fırınımıza koyup hafif rengi dönene kadar pişiriyoruz fırından çıkınca pudra şekeri ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun