Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Muadil mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Muadil mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 290
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Muadil mi?
    Gönderim Zamanı: 22 Saat 46 Dakika önce Saat 00:14
Hocam merhaba, doktorumuzun yazdığı deposilin 633 olan ilacı aldık yaparken ilacı dondurdu hemşire sonrasında bize muadil diye diğer ilacı getirdi. Bize hiç söylemeden ilacı hazırlamaya başladı. İlacın farklı olduğunu farkedince ben sordum. Aynısı olduğunu söyledi ama ben bakınca içeriklerin aynı olmadığını farkettim. İğneyi yaptırmadan çıktım hastaneden. Hocam o ilaç, deposilin 633 yerine bu ilaç yapılabilir mi bu doğru bir uygulama mı? Şikayette bulunmak istiyorum eğer muadil diye oğluma vurmaya çalıştıkları iğne doğru değilse hesabını sormak istiyorum. Yanlış uygulamalarla çocuklara neler yapıldığını görüyoruz. Böyle bir durum varsa ben sessiz kalmayacağım kimin ne yanlışı varsa suçunun hesabını versin.

Düzenleyen NagihanKY - 22 Saat 45 Dakika önce Saat 00:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118427
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Saat 10 Dakika önce Saat 02:50
Iecilin, sadece 1gun etkilidir. Deposilin 6-3-3, 1 ay etkilidir.
Ya cok cahil, ya da sahtekarin onde gideni!
Penisilin ilaclari hazirlanirken, ignede ilac OLMAMASINA DIKKAT EDILMESI GEREKIR!! 
Hatta igne ucunda ufak bir hava boslugu bile olabilir. O kadarcik havanin hicbir zarari olmaz.
Ayrica da, is bilen, bilgili bir hemsire olsa idi , sadece igneyi degistirmesi yeterli olurdu!
Nerde boyle bir egitim verecek, bir hemsire egitmeni!!! Boyle devlete boyle hemsire.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Saat 9 Dakika önce Saat 02:51
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Saat 34 Dakika önce Saat 09:26
Bir de çok rahat bir şekilde bunun yerine biz bunu yapıyoruz dediler hocam. Demekki daha önce aynı durum kaç kere olmuş ve yanlış iğne yapılmış çocuklara. Şaka gibi.. Eşim baya tepki gösterdi hocam başka bir hemşireye sordu orda eşim size bu yetkiyi kim veriyor aynı olmayan ilacı nasıl çocuğumuza yapmaya kalkıyorsunuz diye, bu aynı ilaç değil özür dileriz falan dedi hemşire. Eşim daha fazla olay çıkarmasın diye çıkardım onu ama şikayette bulunacağım, farketmeseydim eğer yapacaktı o iğneyi.

Düzenleyen NagihanKY - 13 Saat 34 Dakika önce Saat 09:26
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 13 Dakika önce Saat 14:47
Hocam bir sorumda şu olacak. Deposilinin çalışma mekanizması nasıl? Bir ay boyunca koruma sağlıyor deniyor yani ilaç bir ay boyunca vücutta böbreklerde, bağırsaklarda mı kalıyor, yoksa kana karışıp orda mı kalıyor? Böbrekler ve bağırsaklardan tamamen atılma süresi nedir? Bize yazan doktor probiyotik kullanmamıza gerek olmadığını söyledi. Ağızdan alınan antibiyotiklere göre bağırsaklar daha az etkiler dedi, doğru mudur?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118427
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 31 Dakika önce Saat 21:29
Deposilin 6-3-3; 3 farkli cins penisilin ihtiva eder.
300,000 unite; Kristalize Penisilin (cabuk etkili, ilk 24 saat etkili)
300,000 unite; Prokaine Penisilin (48 saat etkili)
600,000 unite; Benzatin Penisilin  (3 hafta etkili) dir etkisi, 48 saat sonra baslar. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.