|
Mikoplazma |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Mamocka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Şub 2025 Saat 16:03 |
Merhaba hocam,
3 yas kizim cumadan beri atesli ama surekli degil ara ara atesleniyor. Istahi tamamen gitmis durumda sesi degisti oksuuryor hapsiriyor burnu akiyor tipik grip diye dusundum. Ama bebekken bronsiolit olmustu o yuzden boyle rahatsizliklarda hemen oksurugun seyri degisiyor. Simdi dr goturdum crp 9, wbc 5.94 bogaz tertemiz. Ama sag ciger tamamen dolu dedi doktoru. Adeno covid influenza a ve b ayrica rsv testleri negatif. Doktor mikoplazma diye birseyden bahsetti ona benziyor dedi ve macrol 125 antibiyotik yazdi 3.5 ml kullanilacakmis. Ayrica ventolin verdi 4 saatte 1. Antibiyotigi verme diyeceksiniz ama bu mikoplazma dedigi seyi hic duymadim ve kafam karisti. Zaten ventolin hic vermedim sizi okuduktan sonra. Akciger dolu demesi de birqz korkuttu acikcasi. Kizacaksiniz ama kullanayim mi :)
|
|
![]() |
|
Mamocka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Virusun akcigere inmesi durumunda tam olarak ne yapmaliyiz? Cigerde olsa da serum fizyo ve sicak buharla mi tedavi ediyoruz hocam? Tesekkurler
Düzenleyen Mamocka - 17 Şub 2025 Saat 18:19 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119254 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zirvalamis... Zaten turk cocuk doktorlarindan ne beklenir ki!!
WBC:5.94 ve bu ahmak hala; "sag akciger dolu" diyebiliyor. Turk doktorlari ne zamandan beri bir "Akciger Rontgenini" degerlendirmesini ogrenmisler ki!!! Tamami zirvalik. Sakin Turk cocuk doktorlarinin Rontgen yorumlarina inanmayin. Virusler "lober pnomoni" yapsa bile Antibiyotik ile tedavisi YOKTUR! Mikoplasma olacak ama WBC dusuk kalacak!!! Hadi canim sende!! Bastan asagi zirva! Akciger dolu olsa, solunum hizi anormal hizlanir. Dakikadaki solunum hizi 60'dan az ise, kesinlikle akcierlerde bir sey yoktur, Grip geciriyor demektir. Siz bu salaklarin hic Grip teshis ettikelrini gordunuz mu?? Sirf Grip dememek icin; iste boyle zirvalar dururlar Grip icin anlattiklarimi uygulayin, kriz halinda oksuruk olursa, sicak su buhari uygulayin. |
|
![]() |
|
Hocan cok tesekkur ederim. Sterimar ve sicak buhar disinda hicbisey vermedim ve atesi cikmadi ayrica tum gece deliksiz uyudu sadece simdi oksurugu var uyandiktan sonra. Ilaci versem ilactan toparlandi diyecektim. Allah razi olsun
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119254 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Zaten cocuk doktorlari da bu "hokkabazliklara" guveniyorlar!
|
|
![]() |
|
Hocam yine ben, kizim dedigim gibi oksurugu azaldi ve tekrar atwsi cikmadi genel durumu da iyi ama ici cokbdolu gibi nefes alirken bile motor gibi ses cikariyor sicak buhar uyguluyorum ama korkuyorum acikcasi. Surekli yutkunuyor yani burun yerine icine icine akiyor iltihap sanki. Bu akinti ne kadar surecek acaba... bir postta soyle demissiniz;
Gripte: Burun akintisi, ates ve oksuruk vardir, nefes alis-veris rahattir. Solunum sayisi; atessiz devrede normaldir Bronsitte: Burun akintisi yoktur, oksuruk nadirdir, esas hastalik tablosu, rahat nefes alip; zor-sikintili nefes vermektir. Solunum sayisi atessiz devrede de artar. Bizde bronsite uyuyor ama solunumu da normal. Dr kontrole cagirmisti 2 gun ustune, dinlettim ayni durumda ilerlememis dedi gerileme de yok aynen ilaclara devam dedi (macrol ve nebul hava) ama ben zaten vermemiştim simdi de haftaya cagirdi mutlaka. :((
Düzenleyen Mamocka - 19 Şub 2025 Saat 15:09 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotik gereken durumlerde, hic antibiyotik verilmese bile, hastalik kendiliginden 10 gun icinde iyilesir.
Bir tek Virutik olanlar uzun surer. Sadece sicak buhar uygulayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Şub 2025 Saat 19:19 |
|
![]() |
|
Hocam sizin gibi istanbulda tavsiye edeceginiz doktor var mi? Ben 2 cocukla her rahatsizlikta yoruldum artik ikilemde kalmaktan doktora kullanmadik desem cahil statusune koyuluyorum kullanmayip kullanmis gibi yaoiyorum hic tarzim degil gercekten. Bir tavsiyede bulunabilseniz ne iyi olur...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|