Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Midye tatlısı ;Aşure (sy.8)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuMidye tatlısı ;Aşure (sy.8)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 12131415>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 11:39
yasemin bak bu kek LOLLOLyaz hemen yap yapamzsan tescilli beceriksiz olacan ona göre LOLLOLLOLLOL
3 kahve fincanı şeker ile 3 yumurtayı blenderle beyazlaşıp köpürene kadar çırp sonra
bir kahve fincanı sıvı yağ
bir kahve fincanı süt  ekle yumurta ve şeker karışımına ekle sonra un eleği al eline ufak olsun malzemelerin üzerine 3 fincan unu 3 yemek kaşığı kakaoyu 2 pk şekerli vanilyayı ( almancasını beyzaya sor LOLLOL) ve bir paket kabartma tozunu elekle eleyerek diğer malzemelere kat hepsini bir bir güzel çırp sonra düz kare cam borcamı yani tepsiyi yağla bu karışımı her taraffına eşit dök sonrada önceden 140 derecede sadece fanda ısıtılmış fırnda 30 dakika kadar pişir tamam mı ha bunları yap LOLLOLLOL

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
dilek yiğitcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3604
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 18:39
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Kiz o neLOLbizim pc ustasi esim su an bir pc yapa yapa usta olduLOLbana vererdin o parayi manken gibi.yapardikLOLkanja mesaj.okusa okumuyorkiLOLbana tarhana tarifi versene dilek dileniyomLOL

canım ben tarhana bilmiyom ama gamzem gibi hazır alıp yapıyoz gamzenin yazdıklarını uygula .
gamzecığım tşkr bir zamanları yakındık ama kısmet değilmiş,   yasmin bacım sen yapsan bılgısayari iki katını alırsın kesin senden korkarım

Düzenleyen dilek yiğitcan - 01 Eki 2013 Saat 18:40
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 18:40
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

açık tarhana mı aldın sen? ben zamanında almıştım deneme yanılma yöntemiyle kararını bulmuştum.tencereye 5 su bardağı su koy ve her 1 su bardağı için 1,5 çorba kaşığı tarhana ekle (yani 7-8 çorba kaşığı tarhana eder) eğer koyu olmasını istiyorsan tarhana miktarını artır şekerimBig smile afiyet olsun
sunu okurken koptumLOLBir bucuk corba kasiginin yanindakini yazmasaydin ben onun bucugu.nasil oluyor doye uclerdim kasigiYarin yapcam.bugun tarifler cok gec geldi

tahmin ettim de ondan yazdım öyle
yola geliniz yavas yavas

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 18:43
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

lkekin hamurunuda topurcuklu kaldiLOLkek hamuru civik olurduLOLbenimki su gibi. sankimeLOLo legendeki.unu yalamak hosuma gidi.bunda kek.tadi yodu sankimeaz beri bakLOLsende haklisin hadi hamuru yaptim firina attik ben pervaneyide aciyom.firinin bilmeyince aca usuyorda pismimiben pervaneyi acmim mi acimmi birde izgara kacinci sirada olsun hazir ye ye nereye kadar

kıs ızgara yok yok ızgara çalıştırmecen sadece senin pervane dediğin asıl adı fan olan pişirme bölümünde pişircenLOLLOLLOLLOLhamurun çok ıvıksa azcıkdaha un kat bide mümkünse herhaltı aldırdığın kocana deki bana bir blender al de o zaman hamurunda topak kalmaz LOLLOLLOLLOLbende o kek çırma kabında kalan hamuru sevim dur ben sana bir kek tarifi vereyim yapamazsan sende sorun var kesin çünkü bende yüzde yüz tutuyor kırk kere denenmiş pişirilmiş hımmm hımmm diye de yenmiş bir kek ona göre LOLLOLLOLLOLLOL
pervanenin adi ne zaman fan oldu beeeeeeLOLLOLLOLLOLLOLkek yapamayinca isimlerde degismisLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLtarifini simdik alcam egerki bir gun yaparsam bak bir gun olmazsa alman yapman tarifi decemLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLbirde blendarim var ama oyle sosyetik degilLOLLOLLOLLOLbelki suc ondaaaaaaaLOLLOLLOLLOLyeni ayakkabilik aldim ey gidime eyyyyyyyLOLLOLLOLLOLLOLdaha yapim asamasinda bunu alam kocam onuda alir pehhhLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLo hamuru yiyom otursam ekmek niyetine yerim legeniLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 18:45
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

yasemin bak bu kek LOLLOLyaz hemen yap yapamzsan tescilli beceriksiz olacan ona göre LOLLOLLOLLOL
3 kahve fincanı şeker ile 3 yumurtayı blenderle beyazlaşıp köpürene kadar çırp sonra
bir kahve fincanı sıvı yağ
bir kahve fincanı süt  ekle yumurta ve şeker karışımına ekle sonra un eleği al eline ufak olsun malzemelerin üzerine 3 fincan unu 3 yemek kaşığı kakaoyu 2 pk şekerli vanilyayı ( almancasını beyzaya sor LOLLOL) ve bir paket kabartma tozunu elekle eleyerek diğer malzemelere kat hepsini bir bir güzel çırp sonra düz kare cam borcamı yani tepsiyi yağla bu karışımı her taraffına eşit dök sonrada önceden 140 derecede sadece fanda ısıtılmış fırnda 30 dakika kadar pişir tamam mı ha bunları yap LOLLOLLOL
tarifi simdik benim makine var yazdircam LOLLOLLOLLOLhava atar gibi oldum amaLOLLOLLOLLOLLOLLOLvanilyayi bilim ben ben ozne yuklemi birlestiremim beyza bana sorsunLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLvanilya sekeri diyon kanimca gene beyza yazsin ha bilmiyom degil biliyomLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLfandanida ogrendim ya 25 girdimLOLLOLLOLLOLLOLtamam tarifi alam su an bu ara hamur isi  yapmicam ama hafta sonu yapam beLOLLOLLOLLOLLOL

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 18:46
Orjinalini yazan: dilek yiğitcan dilek yiğitcan Yazdı:

Kiz o neLOLbizim pc ustasi esim su an bir pc yapa yapa usta olduLOLbana vererdin o parayi manken gibi.yapardikLOLkanja mesaj.okusa okumuyorkiLOLbana tarhana tarifi versene dilek dileniyomLOL

canım ben tarhana bilmiyom ama gamzem gibi hazır alıp yapıyoz gamzenin yazdıklarını uygula .
gamzecığım tşkr bir zamanları yakındık ama kısmet değilmiş,   yasmin bacım sen yapsan bılgısayari iki katını alırsın kesin senden korkarım
yok beeeeee ben o kadar almamLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLkotu tanimisin kotuLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLtarhanayi hazir alcam cumartesi  LOLLOLLOLLOLgamzenin tarifinide yazdiram hemenLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Yukarı Dön
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Puanlar: 8752
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 19:00
Adim gecmis damladim hemenLOLLOL Vanilyanin Almancasi     Vanilin Zucker  LOLLOL
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
Yukarı Dön
dilek yiğitcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3604
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 19:39
yanı havanızıda atınız
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 12131415>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.