MİDE BULANTILARI :( YARDIM |
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Yazar | |
hilal
Kıdemli Moderatör Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 24972 |
Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 23:17 |
Rüveyde o kusma nasıl öğrenilir bi davranış olurki kıs
öğrenilmiş davranış olsa ben neden tuvalete banyoya yetişemiyor öyle olduğum yere kusuyordum,ve bekarlığım boyunca hastalıklarımda bile kustuğumu bilmeyen ben9 ay boyunca kustum öff benimki çok kötüydü Ben sadece ekmeğe ev yapımı salça sürdüğümde çıkarmıyordum iyi geliyordu,birde sabahları çok beterken kraker..İnş. seninki sürmez benimki kadarda kısa sürede rahatlarsın.
|
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
nilufer
Altın Üye Kayıt Tarihi: 17 Eki 2010 Konum: KIZIMveOĞLUMLA Durum: Aktif Değil Puanlar: 3067 |
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2012 Saat 00:03 |
|
|
Şehnaz
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 7998 |
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2012 Saat 08:45 |
Bende doğuma gitmeden önce kusanlardanım yani 9 ay 7 gün çekmişliğim var.
inşallahbiran önce atlatırsınız. Banada dokturunuzun dediği gibi söylemişti doktorum zorda kalmadıkça kullanma ilacı diye ben hiç içmedim. Midem bulandıkça kustum rahatladım. Çünkü benim en korktuğum şey mide bulantısıdır kusmak rahatlatıyor insanı. Mide bulantımı başlarda kesmek için sabah uyanınca leblebi yedim olmadı, çubuk kraker yedim (halen çubuk krakerder nefret ederim)olmadı. birde bende yanma olurdu. çocuk saçlı olacak dendi neredeyde keldi oğlum. başta bende 4 kilo verdim korkmayın sonra kusmanız olsa dahi kilo alıyorsunuz.
|
|
|
|
Fıstık
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 24 Ara 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 969 |
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2012 Saat 09:25 |
allah yardımcın olsun ben 18.haftadayım ve hala koku yönünden hiç değişiklik olmadı sokakta yrüyemez haldeyim mide bulntılılarım şiddetini kaybetti ama hala devam ediyor. ilk 3,5 ay geçekten kendimden nefret etmiştim klozete eratık kafamı sokuyodum lavaboda yatıyodum resmen çok zor yaaa :( ama hiç bir şekilde onu bunu yemekle geçmiyor ben hala verdiğim kiloyu geri almadım mesela bu günede şükür ya tek avantajım meyvayı bol yemem zaten başka birşey yiyemiyorum. ama geçecek merak etme dayanmaya çalış eger evde isen dinlenme şansın daha çok ben çalıştığım için daha zordu :( |
|
__nil__
Üye Kayıt Tarihi: 31 May 2012 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2012 Saat 12:46 |
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim kızlar. Ancak şimdi girebildim, çünkü dün konuyu açtıktan yarım saat sonra fenalaştım eşim hastaneye götürdü, bünyem çok zayıflamış o yüzden serum taktılar. Dün serum iyi geldi ama bugün hala mide bulantım ve kusmam devam ediyor. Bir de benim sıkıntım ben hem epilepsi hem de migren hastasıyım. Yani bu rahatsızlıklarda baş dönmesi, mide bulantısı ve baş ağrısı yapan rahatsızlıklar. Bir de hamilelikte yükselen hormonlar bazen bu rahatsızlıkları tetikliyor. Dolayısıyla mide bulantıları da baş dönmeleri de kendini daha da fazla hissettiriyor.
Şuan çalışıyorum ama kendi işim olduğu için biraz daha töleranslıyım. En azından sabah geç saatte işe gitme lüksüm oluyor neyse ki.. İlk hamileliğim, daha hamileliğimin başındayım ama annemin kıymeti ben de kat kat arttı. İnsan yaşamadan anlayamıyormuş gerçekten, tabi kucağıma aldığımda eminim bu hisler kat kat artacaktır :)
|
|
beria
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 28 Kas 2010 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Puanlar: 711 |
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2012 Saat 22:11 |
yani hilalcim bu öyle bir şey ki anlatılmaz yaşanır... Allah yaşatmasın tabi....
|
|
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
|
shadowmg
Üye Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 08:24 |
Merhaba arkadaşlar.. Bende 8 haftalık hamileyim.mide bulantılarım mahvediyo beni.. ÇAlışıyorum bide. arabada gidip gelirken off çok kötüü.. 2 kilo vermişim bu yüzden.. ama yapacak bşy yok sanırım çekicem bunu mecburen.
Allah hepinizin yardımcısı olsun..
|
|
sohbetci929
Üye Kayıt Tarihi: 23 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 11:01 |
Hamile kadınların büyük bir bölümünde bulantı ve kusma görülür.Bulantı ve kusma vücudunuzun artan hormonların bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bulantı ve kusma hamileliğin ilk belirtilerinden biridir ve genellikle gebeliğin 6. haftası civarında başlar.Ve hamileliğin 12. haftasından sonra bulantı şikayeti azalır. Sabah bulantısı anne adayı ve bebek için zararlı değildir.Hiç yemek yiyemeyecek veya yediğiniz her şeyi kusuyorsanız doktorunuza başvurmanızda fayda var. Bulantı ve Kusmayı azaltmak için yapılması gerekenler
Yapılmaması gerekenler (Bunları Yapmayın) ►Yemek yedikten hemen sonra yatmak ►Öğün atlamak ► Baharatlı yemek pişirmek ve yemek Gebeliğe Bağlı Aşırı Bulantı-Kusma ( Hiperemezis Gravidarum ) Hiperemezis Gravidarum; şiddetli bulantı kusma, kilo kaybı ve elektrolit dengesizliği, asit-baz denge bozukluğu ve ciddi olgularda böbrek ve karaciğer bozukluğu söz konusudur.Hafif vakalarda dengeli beslenme, dinlenme ve antasitler ile tedavi edilirler . (Antasit. Midede aşırı hidroklorik asit salgılanmasını dengelemek için kullanılan ilaçlar.) Ciddi vakalarda hastanede yatarak damar yolundan beslenerek tedavi edilir.Şiddetli durumlarda doktorunuza başvurmadan ilaç kullanmayın. Hangi durumlarda hastaneye gitmek gerekir ►Aşırı bulantı ve kusma görülüyorsa ►Bulantı ve kusma ile birlikte ağrınız ve ateşinizde varsa ►Bulantı ve kusma hamileliğin 13. haftasından sonrada devam ederse ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Düzenleyen Gülsen - 23 Ağu 2012 Saat 12:09 |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|