Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - MİDE BULANTILARI :( YARDIM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuMİDE BULANTILARI :( YARDIM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
__nil__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: MİDE BULANTILARI :( YARDIM
    Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 15:04
Ben 6,5 haftalık hamileyim ve son bir haftadır mide bulantılarım çok kötü durumda. Doğru düzgün bir şey yiyemiyorum, yediklerimi de çıkarıyorum. Kilo da verdim biraz. Doktorum ilaç yazdı ama zorda kalmadıkça kullanma dedi. Aranızda böyle mide bulantıları çeken arkadaşlar varsa neler yaptınız paylaşırsanız belki birbirimize faydamız olabilir.
Yukarı Dön
nilufer Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 15:08
ben ilkinde 9 ay çektim bu bulantıları,hiç geçmedi haplar fayda etmedi...ama bu seferki hamileliğimde yok şükür sabahları olup geçiyor...tuzlu kraker yemeyi denedinmi? o biraz olsun hafifletiyormuşş..ama tam olarak bi çözümü yok...!
Yukarı Dön
__nil__ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 15:10
Orjinalini yazan: nilufer nilufer Yazdı:

ben ilkinde 9 ay çektim bu bulantıları,hiç geçmedi haplar fayda etmedi...ama bu seferki hamileliğimde yok şükür sabahları olup geçiyor...tuzlu kraker yemeyi denedinmi? o biraz olsun hafifletiyormuşş..ama tam olarak bi çözümü yok...!

Canım zaten yiyebildiğim tek şey kraker ve çorba. Onlar da midemde durmuyor malesef :(
Limon kokla dediler kokladım , nane limon iç dediler içtim. Ama hiç bi faydası olmadı.
Yukarı Dön
nilufer Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 15:16
Orjinalini yazan: __nil__ __nil__ Yazdı:

Orjinalini yazan: nilufer nilufer Yazdı:

Canım zaten yiyebildiğim tek şey kraker ve çorba. Onlar da midemde durmuyor malesef :(
Limon kokla dediler kokladım , nane limon iç dediler içtim. Ama hiç bi faydası olmadı.
üzgünüm ama çekiceksin bunları başka çaresi yok..bende sabahları oluyor,,koku falan istemıyor midem kalkıyo anında..sonra geçiyor...ama ilkine göre çok çok iiyim,,9 ay midem bulandı dile kolay çok zor,,allah kolaylık versin..
Yukarı Dön
sedaali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 15:23
Orjinalini yazan: __nil__ __nil__ Yazdı:

Ben 6,5 haftalık hamileyim ve son bir haftadır mide bulantılarım çok kötü durumda. Doğru düzgün bir şey yiyemiyorum, yediklerimi de çıkarıyorum. Kilo da verdim biraz. Doktorum ilaç yazdı ama zorda kalmadıkça kullanma dedi. Aranızda böyle mide bulantıları çeken arkadaşlar varsa neler yaptınız paylaşırsanız belki birbirimize faydamız olabilir.
hamileliğin en rezil tarafı sanırım mide bulantı ve yediklerini çıkartma benimde çok sıkıntılı geçtı hem sabah uyandığımda kosa koşa lavab. ğidiyodum hem yediğim seylerden bence hap kullanma mideni bulandırcak kokulardan ve ağır yemekleren uzakdurmalısın zamanı ğelince geçio kendiliğinden 
Yukarı Dön
ika Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 173
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 15:54
Benim mide bulantım hiç olmadı bugüne kadar ConfusedConfused
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4651
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 21:06
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. ben de 2. hamileliğimin 13. haftasındayım. 8 haftadır mahvoldum kusma, bulantı, halsizlik çok fenaydı. yeni yeni azalıyor. Allah yardımcın olsun...benim 3,5 yaşında bakmak zorunda olduğum bir oğlum da var. seni anlıyorum...canımdan bezmiştim. ilaç bana da doktor verdi ama bir işe yaramadı kestim...umarım en kısa zamanda geçer...yiyemiyorsan zorlama kendini, yatabiliyorsan yat dinlen, sıvı almaya çalış, uyu bol bol zaman hızlı geçer ve uyuyunca kurtulursun o hislerden...
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 22:24
ben doğurana kadar mide bulantısı çektim desem yeridir...
benim tek şansım, mı demeliyim pek bilemedim; kusma fobimin olması ben kusamam, hamilelikte kusma biraz öğrenilmiş davranış...
ben sürekli yedim, yedim yedim şiştim tabi....

bence eğer yaşam tarzınız müsaitse, dışarı çıkın dolaşın açık hava iyi gelir.... evden ve kapalı alanlardan uzak durun, çünkü her yer çok fena kokacaktır...
dışarda dolaşırken canınız ne istediyse yiyin, madem zayıflamaya başladınız, yerine koymak lazım...

yanlış hatırlamıyorsam bulantı için zencefil kapsülü(tablet=hap) mı veriyorlardı, bunu çay olarak da içebilirsin...ben kullanamadım hepten midem bulandı...

uyku en güzel çözüm...bulantıyla uyanacak olsanız dahi onu bir süreliğine hissetmemek güzel...
geçmiş olur inşeAllah...
Allah kurtarsın...Wink

Düzenleyen beria - 31 May 2012 Saat 22:24
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.