Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Makarnalar - Pilavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - meyhane pilavı(kavurma,salcalı=
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konumeyhane pilavı(kavurma,salcalı=

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Konu: meyhane pilavı(kavurma,salcalı=
    Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 01:39
arkadaslar konu baslıgına  boyle yazdım cunkı degısık ısımlerler bılınebılır bu pılav..
             meyhane pilavı
bır kucuk kase bulgur
ıkı_üç kasık tereyag
bır yemek kasıgı dolusu karısık salca(biber_domates)
bır orta boy domates
bır_iki sıvrı bıber
tuz
bır kac tutam reyhan kurusu
ıstege baglı olarak bırakılırsa diş halinde sarımsak
kıyma et  veya kusbası et bırakılabılır.
bulgur sevmeyenler aynı  malzemelerle pirinclıde yapıp içine nohut veya havucta katabılırler.
 
         yapılısı
yag tencereye bırakılır erıyınce sogan dogranır bıraz kavrulunca salca bırakılır sonra reyhan kup kup dogranmıs domates bıber bırakılır bıraz  bekleyınce ıkı kase bulgurun olcusundekı kaseyle su bırakılır.su kaynayınca bulgur atılır.pişer afıyetle yenır.
 
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 01:41
ben genelde malzemelerı goz kararı bırakırım ama sızın için boyle yazdım sızde yaparsanız eger eksıgını fazlasını ayarlamaya calısın. eger ılk koydugunuz yag az gelırse pilav piştikten sonra tereyag ıle sonradan yaglıyabılırsınız
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 09:05
sagol canim
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2960
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 09:19
ellerine sağlık canımClown
[
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 23:55
işte pilavın resmı susleyemedım aceleden ama resım bırakayım dedımTongue
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 23:57
ellerine sağlık ben çok severim bu pilavıClown

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 00:04

saol canım bende sıcak sıcakken yanında tursu ve cacıkla yemege bayılırım cacık ve tursu mutlaka olmalı dıyorum yanı

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 16:48
of of off ben fena olmaya başladım amaaaSmile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.