Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - merhaba
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummerhaba

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MERTCİK Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2624
Mesajın Direkt Linki Konu: merhaba
    Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 22:12
merhaba nilçin hanım ben ben eltimin oğlu için yazıyorum

4 yaşında nasıl anlatacağımı bilemiyom çok aksi çok hırcın babaanneye düşkün annsini ve babasını istemiyo desem yeridir artı ailesi çok sıkıştırıyo ve babaannede yüz veriyo biri dövüyo biri seviyo yani artı çocuğa ne desen fayda etmiyo durmak bilmiyo hemen sıkıştırdın mı babaanneye kaçmak istiyo ailesini istemiyo nasıl davranacağını bilemez oldu annesi yardım ederseniz sevinirim

şimdiden teşekkürler

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 12:16
Merhabalar,
Çocuk yetiştirirken anne-baba olarak özellikle disiplin etme konusunda kararlı ve tutarlı davranışlar sergilemek çok önemlidir. Çocuğu yetiştirmek her ebeveynin kendi sorumluluğundadır. Ailede büyükler tarafından yetiştirilen, onları otorite olarak kabul eden çocukların kendi ebeveynlerine karşı gelmesi, otoritelerini tanımaması ebeveynlerin ve onların disiplin anlayışına karışan büyüklerin suçudur. Burada iki tarafın da hoşuna giden tutumlar bulunmaktadır. Çocuk için bakıcı olan büyüklere bırakılma durumu ebeveynlerin hoşuna giderken, bir yandan da artık büyüklerin sorumluluğunda olması sebebiyle kendi anne-babasını da babaannenin çocuğu olarak gören çocuk ebeveynleri ile kendi rolünü eşit olduğunu algılar. Burada çocuğun ebeveyninin kendilerinin olduğu çocuğa sezdirilmeli, diğer yandan büyükler de çocuğun yetiştiriliş ve disiplini konusunda ebeveyne karışmamalı. Gerektiğinde mahrum bırakmalar, cezalar uygulanmalı ve bu verilen kararların arkasında tutarlı bir şekilde durulmalı. Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.