Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
PYRZ
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 14:24 |
Hocam merhaba,
Bu konuyu sizden sonra oğlumun doktoruna danıştım, aşıların geldiğini ve B tipi ihtiva ettiğini söyledi. Marka ismi verebiliyormuyum bilmiyorum ama aşının markası "menectra", siz de teyit ederseniz, nisan ayında aksilik olmazsa vurduracağız.
|
 |
PYRZ
Üye
Puanlar: 49
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 14:35 |
Hocam,
Menectra için yazınızda zaten B tipi ihtiva etmez demişsiniz şimdi uyandım, o zaman sizden gelecek aşı markası bekliyoruz. Peki ilaveten menictrayu vurdurmak gereksiz mi olur?
|
 |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Puanlar: 168
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 20:04 |
Hocam bende sizden dort gozle bu asinin markasini bekliyorum ve avrupada varmidir bu asi hemen temin edelim ordan..ve biz buyuklerde faydalanabilirmiyiz hocam kac doz olalim aydinlatirsaniz cok seviniriz..ve bu asiyi olana kadar bunu alip uygulasak hemen otekinide temin edince yaptirsak nasil olur hocam ayni asilari ihtiva ediyormu bu iki tur asi
Düzenleyen LİVANELİ - 15 Mar 2013 Saat 20:13
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117966
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 21:46 |
-PYRZ: O doktorun, okuma yazmasi varsa, asinin prospektusunu bir okusun... Sadece: A,C,Y ve W-135 tiplerini ihtiva eder. -LIVANELI: Asi henuz piyasaya cikmadi. Mevcut asiyi yaptirabilirsiniz, bir zarari yok ama guvenmeyin...
|
 |
dtpınar
Üye
Puanlar: 2
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2013 Saat 12:49 |
Hocam oglum 1 yaşında. Biz iki hafta sonra ABD'ye gidiyoruz bu yüzden mi bilmiyorum ama dr su çiçeğini uçakta bile kapabilir dedi. Sonuç olarak bize aynı gün su çiçeği dahil tüm bir yaş aşıları yapıldı ayrıca doktorumuz menactra da yaptı o gün. Fakat menactra ile ilgili yaptığım araştırmada 9 ay -2 yaş arası çocuklara yarımlık 2 doz uygulanır diye yazıyor. Bize tek doz olucak ömür boyu koruma dedi hiç 3 ay içinde tekrar gelin demedi. Drumuza çok güveniyordum her konuda ama bu aşı mevzusu çok kafamı karıştırdı. Dr dan ikinci dozu ben mi istesem sizin fikriniz nedir hocam..Buraya verdiğiniz emek ve zaman için tekrar tekrar teşekkür ederiz..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2013 Saat 23:45 |
Menectra; Sadece : A,C Y ve W-135 cinslerini ihtiva eder, B-cinsine karsi korumaz... 22 sene korur.Hayat boyu degil... Sadece: 11-55 yaslar ve uzerindekilere yapilir... O doktor, ogrensinde gelsin... Anlasilan o ki, benim Meningokok Asilari ile ilgili makale yazmam sart oldu... Goruldugu gibi, bu millete ne Saglik bakanligindan nede Universitelerden bir HAYIR var.....
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Mar 2013 Saat 19:41
|
 |
dtpınar
Üye
Puanlar: 2
|
Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 08:31 |
Hocam menectranın prospektüsünde okudum 9 ay- 2 yaş arasına da yapılabiliyor artık güvenle diye.Yeni kabul edilmiş sanırım. Asıl bulaşıcının B tipi olması sadece Türkiye için geçerli bir şey mi yani yurtdışında menectranın bir koruyuculuğu var mı?
Su çiçeğini siz 15 ay diyorsunuz okuduğum kadarıyla biz onu da 1 yaşında yaptırdık o da mı hata olmuş?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 19:45 |
Menectra asisi; ilk 10 sene icindeki cocuklarda,"Immunogenic" yani bagisiklik yapma ozelligine sahip degildir.. Bir zarari yoktur, ama tesir etmez.. Yukarda belirttigim gibi , cocuklarda etkili olan; "MenACWY" asisidir, kaldiki, o dahi "B-Tipi" Meningokok asisi ihtiva etmez..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Mar 2013 Saat 02:58
|
 |