Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - MENENJİT ŞÜPHESİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMENENJİT ŞÜPHESİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bebesel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bebesel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MENENJİT ŞÜPHESİ
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 18:39

Sayın Hocam

Bizim 4,5 yasında bir kızımız var. Bu sabah ense ağrısı ve baş dönmesiyle uyandı.  Doktora götürdük. Menenjit korkusuyla muayene etti. Korktuğum gibi değil dedi. Boğaz enfeksiyonu olmuş. Bize AMOKLAVİN verdi. Biz antibiyotik kullanmak istemediğimizi söyleyince enfeksiyonun kulağa, ciğere , beyne ulaşabileceğini söyledi. Biz kan tahlili istedik. Sonuçlar aşağıdaki gibi çıkınca sizinle tartışırdım ama CRP değeri çok yüksek çıkmadı dedi. Yinede insiyatif sizin dedi. Kansızlık için demir kullanmak gerekiyor dedi. Birde SALUE 100ml önerdi. Hocam lütfen bizi aydınlatırmısınız? Çok korktuk.  Şimdiden çok teşekkür ederiz. İ yi ki varsınız.

Saygılarımla…

Değerler:

CRP-C  0,8

WBC   11,2

HGB  10,7

HCT  32,8

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120461
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 21:21
Goruyorsunuz; Bu doktorlardaki Cahilligin sonsuzlugu, uzaydan daha derin..
1- WBC: 11,2 yani kesinlikle degil Menenjit, Antibiyotik gerekecek bir durum dahi yok..
2- Menenjitli bir cocuk, doktora kucakta gider.... Yuruyerek degil!!!
Ense sertligi; ense dokusunun sertligi degildir.. Basini one egememe durumudur. Yani oturamaz, ellerini arkaya destek yapar, dizini cenesine degdiremez.
3- CRP, sadece antibiyotik gereken durumlarda degil, hucre yikimi olan her durumda yuksektir.. Kitap okumadiklarindan, sadece medrese tahsili gibi hoca dinleyen mollalar olduklarindan bunlari bilemezler.
Cocuklarin kan degerleri eriskinlerden farklidir. HGB:10,7g/dL, olmasi gereken HGB:11,5g/dL'den dusuktur ama sadece etli gidalarin arttirilmasi ile duzelir..Eger; HGB:10g/dL'nin altinda olsa idi Demir gerekirdi.
Ayrica, bu dusukluk enfeksiyon nedeni ile de olmus olabilir.. O yuzden, atesli devresi gectikten, 3 gun sonra, tekrar bir Kan Sayimi yaptirin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Ara 2016 Saat 21:23
Yukarı Dön
bebesel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bebesel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 21:49
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. O zaman antibiyotikte kullanmayalım değil mi hocam?
Birde hala ensesini tutup ağrıyor diyor. Zıplamayı çok sever. Zıplarken bıraktı "off ağrıyor" dedi. Üşütme yada geçici bir durum olsa gerek değil mi?
Hakkınızı helal edin hocam. Hakikatten hiç güven duymuyoruz buradaki doktorlara.  Çok korkuyoruz çocuklar hasta olduğunda...Çünkü araştırma bile yapmadan sürekli aynı şeyleri tekrar edip aynı ilaçlarla bizleri oyalıyorlar. Çok sıkıldım. 

Çok teşekkür ederiz ilginize...
Yukarı Dön
bebesel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bebesel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 21:51
Özür dilerim farketmemişim. Antibiyotik kullanmıyoruz anladım;)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 21:55
Aynen!! Ense agrisi devam ediyorsa, biraz masaj yapip, utude isitilmis sicak havlu koyun.
Cok agri olursa, gunde;3x1 Dolven surup verin.
Yukarı Dön
bebesel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bebesel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2016 Saat 22:39
Çok sağolun hocam.İyiki varsınız:)
Yukarı Dön
bebesel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bebesel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2016 Saat 19:26
Hocam iyi akşamlar

Sizi tekrar rahatsız ediyorum ama kızımın ağrıyor dediği yerde yani tam ense kökünde garıp bir şişlik var. El ile hafif masaj yaparken farkettim. Sonra kendimde ve diğer çoçuklarımda da kontrol ettim. Sadece bu kızımda var. Kemik çıkıntısı yada bir beze...anlayamadım açıkçası ama genel tanımıyla bir şişlik. Endişelenmelimiyim? Yada izlemem gereken bir yol yada yöntem varmı? Yada tehlikeli mi değil mi nasıl anlayabilirim?

Şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 03:01
Resim gonderebilirmisiniz/
Ben Cuma gununden itibaren, 1 hafta yokum..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.